Vasaplatsen 6A

Vasastaden, Göteborg

Vasaplatsen 6A

Vasastaden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

3 rum och kök

Boarea

107 kvm

Slutpris

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Såld

Ståtlig sekelskiftesvåning på anrik adress

Vasastaden, Göteborg

Sekelskiftesvåning med magnifik takhöjd och detaljer från förr. Ett fantastiskt hem med balkong, renoverat badrum och sovrum med lugnt gårdsläge. Möjlig fyra. Hiss finns!

Här bor ni i hjärtat av Vasastaden i en vacker fastighet anno 1898. Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets ståtliga takhöjd och fantastiska rymd. Hemmets praktfulla vardagsrum är ett konstverk i sig som smyckas av detaljrik takstuckatur, takrosett och fiskbensparkett. Tre höga fönster i fil skänker rummet ljus och härifrån kan ni blicka ut över Vasaplatsen. Hemmets båda sovrum har ett tyst och rofyllt läge mot föreningens innergård. Den rymliga balkongen nås från ett av sovrummen och är en given plats under varma sommardagar. Badrummet renoverades 2015 och är installerat med behaglig golvvärme och tvättmaskin. Här bor ni i en välskött förening på ett suveränt läge med omedelbar närhet till Vasastadens myller. Ett drömhem att förälska sig i!

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
8 (Brf) / 1303 (LMV)
Rum
3 rum och kök
Boarea
107 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
3 av 6
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Byggår
1898
Byggår kommentar
Fastighetens värdeår är 1980.
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Göteborgs Vasa
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Planlösning
Alternativ planlösning

Driftskostnad

El
3 000 /år
Försäkring
2 900 /år
Totalt
5 900 /år
Personer i hushåll
2
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2015-06-11
Energiprestanda
103 kWh/m2 och år
Energiklass
E

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets magnifika takhöjd som skapar en fantastisk atmosfär. Hallen har parkettgolv, vitmålade väggar och gott om plats för avhängning. Hallen fortsätter in i en möblerbar korridor med anslutande klädkammare som ger gott om plats kläder och tillhörigheter.


SOVRUM 1
Till höger om hallen ligger hemmets ena sovrum med ett lugnt gårdsläge. Ett högt fönster skänker rummet ljus och den tilltagna takhöjden bidrar till en härlig rymd. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är målade i vitt. En välvd vägg ger rummet karaktär och här kan ni möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang.


KÖK
Hemmets rymliga kök är inrett med klassisk köksinredning i vitt med gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. Ovan bänkskivan i massiv ek sitter ett kakel i vitt med en dekorativ bård i gråbruna toner. Köket har ett mysigt gårdsläge och intill fönstret finner ett matbord sin naturliga plats. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är målade i vitt. En rund tegelvägg skapar en snygg detalj och härifrån når ni även hemmets andra entrédörr som leder ner till innergården. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, ugn, fläkt samt diskmaskin. 


VARDAGSRUM
Hemmets magnifika vardagsrum är något utöver det vanliga som skvallrar om sekelskiftets praktfulla dagar. Taket är smyckat med detaljrik stuckatur och takrosett, ett konstverk i sig! Tre höga fönster i fil skänker rummet ett fantastiskt ljusinsläpp som tillsammans med den väl tilltagna takhöjden skapar en otrolig rymd. Från fönstren kan ni blicka ut över Vasaplatsens lummiga omgivningar och pampiga fastigheter. Golvet är klätt med vacker fiskbensparkett som harmoniserar med vitmålade väggar och här kan ni möblera med större soffgrupp och matsalsbord, perfekt för trevliga middagar.


SOVRUM 2
Med sitt rofyllda och tysta läge mot föreningens innergård finner ni här en god natts sömn. Rummet har en ståtlig takhöjd och två höga dörrar med fönster som skänker rummet ljus. En diskret takrosett smyckar rummet. Vitmålade väggar harmoniserar med ekparketten och gör det enkelt att inreda personligt, här ryms med enkelhet en dubbelsäng, byrå och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en rymlig skjutdörrsgarderob i vitt. Från sovrummet når ni hemmets mysiga balkong.


BALKONG
Väl tilltagen balkong med lugnt gårdsläge. Kliv ut på balkongen och njut av morgonsolens strålar. Balkongen är belagd med trall för extra komfort och här kan ni möblera med bord och stolar. En härlig plats att njuta av varma sommardagar!


BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets badrum som renoverades 2015. Badrummet är inrett med kaklade väggar i vitt och ett snyggt klinkergolv i vitt med svarta inslag. Här finns toalett, handfat, spegel med belysning, badkar samt vardagslyx i form av tvättmaskin. Badrummet är utrustat med behaglig golvvärme för frusna fötter och infällda spotlights i taket.

Läs mer

Förening

FÖRENINGEN
Brf Rosa Huset är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 25 bostadsrätter samt 5 lokaler med hyresrätt.


FASTIGHETEN
Göteborg Lorensberg 49:12. Fastigheten byggdes 1898. Fastighetens värdeår är 1980. Föreningen förvärvade fastigheten 2005.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.


GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en stor tvättstuga på gården samt cykelförvaring i källaren. Föreningen har även en mysig innergård med sandlåda.


PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Lediga garageplatser finns idag 2017-10.10


KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och Internet via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtaren av bostadsrätten svarar tillsammans med förvärvaren för att överlåtelseavgiften betalas, ca 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos QBE.


RENOVERINGAR
1980-1981 Genomfördes ROT-renovering.
2003 Renoverades taket.
2006 Renoverades tvättstugan samt soprummet.
2008 Renoverades hissen.
2008-2009 Putsades fasaden mot Vasaplatsen, i samband med fasadrenoveringen renoverades samtliga balkonger mot Vasaplatsen.
2008-2010 Genomfördes fönsterbyte.
2009 Byggdes nya balkonger mot gården.
2009-2010 Renoverades gårdshuset, i samband med renoveringen genomfördes tilläggsisolering mot grannfastigheterna.
2010-2011 Installerades nya kablar i stuprör.
2013 Byttes plåttaket på gårdshuset och rökgångar renoverades i huset mot Vasaplatsen. Under året byggdes nya balkonger mot gården.
2014 Installerades ny vs-pump i värmesystemet och ventiler på radiatorer byttes.
2016 Genomfördes relining av avlopp.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade renoveringar i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har en mycket god ekonomi och har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-09-27).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-09-27) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jenny Raneryd

Mäklare / Grundare

Karriären inom mäklarbranschen påbörjade Jenny år 2007, fast besluten om att hon en dag skulle köpa in sig som franchisetagare på byrån hon arbetade på. Två år senare förverkligade hon den drömmen och fortsatte bygga upp företaget, som i dag är ett av de ledande i Göteborg. Efter fem givande år bestämde hon sig för att starta Reveny. Jenny är en varm och målinriktad person som brinner för att hjälpa människor att göra lönsamma affärer. Hon är bra på att lyssna in kundens behov och arbetar alltid strategiskt för att uppfylla dem.

Telefon

0766 - 10 88 18

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.