Meny

Urval av Områden

Kommande försäljning

Drivhusgatan 19C, Almedal

Möjlig gavelfyra med balkong i västerläge. Obelånad brf!


Gaveltrea högst upp i huset med tidsenliga detaljer. Två nyrenoverade badrum samt omgjort kök. Lummig utsikt från balkong i västerläge. Ursprunglig 4:a i obelånad brf.

På vån 3/3 välkomnas ni till denna rymliga bostad med fördelaktigt gavelläge och en genomtänkt disposition som enkelt kan återställas till en fyra. Njut av en värmande öppen spis och tidsenliga attribut som fiskbensparkett, stenbräden och originaldörrar. Bevarade detaljer blandas med modern interiör på ett medvetet sätt och fönster i tre riktningar ihop med sobra material skapar ljus och rymd. På bostadens tilltagna balkong finns gott om plats för möblemang och här bjuds på en grönskande vy i solen från förmiddag till kväll. Därtill erbjuds två renoverade badrum med komfort som badkar och tvättmaskin samt ett omgjort kök från 2015 med tidlös design och utmärkt förvaring. Här finns dessutom flera garderober, en walk in closet samt två tillhörande förråd till förfogande. Ett ytterst trivsamt boende i en solid brf.

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

4 rum och kök

Boarea

94 kvm

Avgift

4 597 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Intresseanmälan

Är du intresserad?

Kontakta oss!

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Jazmine Ohgami

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 36

Ida Goding

Mäklare
0766 - 12 07 26

Översikt

Rum
4 rum och kök
Boarea
94 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 4 rok.
Våning
3 av 3
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Byggår
1953
Fastighetens värdeår är 1993
Förråd
Källar- samt vindsförråd
TV/Bredband
Fiber TV och Internet via Telia
Församling
Göteborgs Johanneberg
Skattesats
32.6%
Lägenhetsnummer
25 (Brf) / 1301 (LMV)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Avgift
4 597 kr/mån
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP-telefoni (ej samtalskostnad)

Energi

Energideklaration
2009-05-28
Energiprestanda
146 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
5 770 kr/år
Försäkring
1 200 kr/år
Totalt
6 970 kr/år
Personer i hushåll
2
Kommentar
Baserat på säljarens uppgifter.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planritning

Alternativ planritning

HALL
Ni välkomnas av vitmålade väggar och golv klätt i parkett. Plats för avhängning finner ni till höger om ingången till hemmets ena badrum. Ytterligare förvaring finner ni i två garderober belägna i hemmets inre hall.

KÖK
Köket har stilfullt renoverats 2015 och här ger fiskbensparkett tillsammans med grå köksinredning ett modernt intryck. Bänkskivan är i massiv ek och ovan denna sitter ett pärlemorskimrande kakel. Ett fönster i kombination med de ljusa väggarna skänker behagligt ljus. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, inbyggd ugn, spishäll samt vardagslyx i form av diskmaskin.

VARDAGSRUM
Hemmets vardagsrum är rymligt och ljuset strömmar in från fönster i tre olika väderstreck och skänker en luftig atmosfär. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett. Här finns plats åt soffgrupp, mediamöbel och exempelvis byrå. Här når ni via två utgångar hemmets trevliga balkong.

BALKONG
Balkongen är rymlig och solen kan ni njuta av från förmiddag till kväll. Här finns god plats åt utemöbler så ni enkelt kan nyttja sköna sommarkvällar i goda vänners lag. 

MATPLATS/KONTOR
Vidare från vardagsrummet finner ni det rum som idag nyttjas som kontor och matplats. Här finns en öppen spis som ni kan njuta av under årets mörka dagar och härifrån når ni också hemmets walk in closet. 

SOVRUM 1
Sovrummet som nås från hallen välkomnar er med charmig fiskbensparkett och vitmålade väggar. Ett fönster med grönskande utsikt skänker behagligt ljus och får rummet att kännas luftigt. Här finns plats för dubbelsäng, byrå, skrivbord eller dylikt. God förvaring finner ni i en hylla som sträcker sig från golv till tak. 

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum når ni från vardagsrummet och här följer parketten med från vardagsrummet och skapar enhetlig känsla. Väggarna är ljusa och rummet förses med extra ljus från ett fönster. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang.

BADRUM 1
Ett av hemmets två badrum når ni från hallen och här har en smakfull renovering gjorts i år. På väggarna sitter vitt kakel och golvet är klätt i mörkgrå klinker. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, badkar samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med skön golvvärme.

BADRUM 2
Via bostadens inre hall, även den med egen entré, når ni det andra badrummet som renoverades 2016. På golvet ligger mosaikklinker i svart och grått och på väggarna sitter vitt kakel. Här finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med en praktisk, svart arbetsbänk ovan som harmoniserar med golvet. Ett vitt väggskåp med dubbeldörrar ger bra förvaringsutrymme. Övrig utrustning består av toalett, handfat med kommod samt spegel med belysning.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Drivhusbacken i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 18 bostadsrätter, samt 1 lägenhet och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2002 och har adresserna 19A-C.

FASTIGHETEN
Göteborg Krokslätt 17:3. Fastigheten bebyggdes 1953. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För fastighetsunderhåll anlitar föreningen Halléns fastighetsskötsel och för städning av trapphus och tvättstuga ansvarar WW städ.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam tvättstuga som nås från trapphuset. Föreningen har moderniserat bokningssystemet så numera bokar man via en app. Utrustningen består av tre tvättmaskiner, en torktumlare samt två stora torkrum. Det finns också ett styrelserum samt ett kombinerat cykel-och barnvagnsrum. Fastigheten omgärdas av lummig grönska och ligger lugnt och avskilt.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Halléns fastighetsskötsel sköter underhåll av fastigheten och WW städ tar hand om städning av trapphus samt tvättstuga.

PARKERING
Föreningen förfogar över 4 garageplatser med elbilsladding samt elmätare. En garageplats kostar cirka 500 kronor i månaden där enskild elförbrukning tillkommer. Det finns också två parkeringsplatser i föreningen som kostar cirka 500 kronor i månaden. Till dessa platser är det separat kö, i dagsläget finns det inga lediga platser (2018-11-16).

I området råder fri parkering på flera gator.

Adressen är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Fiber TV och Internet via Telia. Grundutbud av TV samt bredband ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2024.

1993 Utfördes en rotrenovering där bl.a. stammarna byttes.
2005 Byttes samtliga ventiler i värmesystemet. Under samma år gjordes en enklare renovering av balkongplattorna.
2008 Genomfördes en OVK-besiktning, dränerades fastigheten samt isolerades grund.
2009 Byttes samtliga lägenhetsdörrar ut till säkerhetsdörrar och i samband med detta infördes nytt låssystem.
2010 Byttes kondenstorkare i tvättstuga. Under samma år utfördes en omfogning och hydrofibiering av hela södra gaveln. I samband med detta åtgärdades också frostskadat tegel och fogar byttes ut på västra fasaden.
2010-2011 Bekläddes samtliga skorstenar med plåt.
2011 Bekläddes takfönster med plåt och garage- samt soprumsdörrar målades.
2012 Byttes passagesystem.
2013 Gjordes en värmejustering och ny belysning installerades utomhus samt i trapphusen.
2014 Genomfördes ljudförbättrande åtgärder i tvättstugan.
2015 Uppdaterades underhållsplanen.
2015-2016 Genomfördes en OVK-besiktning och i samband med detta rensades ventilationskanaler samt don. Under samma period genomfördes en större renovering av balkongplattan.
2016 Installerades fiber i fastigheten.
2018 Renoverades trädörrar, byttes maskinpark i tvättstuga, utfördes underhållsarbeten av plåtdelar på tak samt byttes takfläktar. Under samma år installerades elbilsladdning med egen elmätare på föreningens 4 gararageplatser.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar under 2019 att energideklarera fastigheten samt att måla om trapphusen.

De utredar också möjligheten om att bygga fler parkeringsplatser. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-11-16).

EKONOMI
En mycket välmående förening som i dagsläget är obelånad. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-11-16).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-11-16) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

CENTRALA KVARTER MED STADSKÄNSLA
På väg från innerstaden till Mölndal passerar du det här hemtrevliga och citynära området. Det centrala läget i kombination med bekvämligheter som stora mataffärer, apotek, gym och restauranger gör att området stiger allt mer i popularitet. Kvarteren kring Mölndalsån besitter en stor charm med sina vackra gamla fabriksbyggnader med industriell karaktär och en historisk känsla. I Almedal har du dessutom nära till grönområden och härliga promenadstråk. 

I NÄRHETEN
Bor du i Almedal har du nära till allt. Med promenadavstånd till innerstaden och med goda kommunikationer i området finns allt du kan tänkas behöva några minuter bort. Strosar du in mot stan passerar du både Världskulturmuseet, Universeum och Liseberg innan du hunnit komma till Korsvägen. Därifrån går många förbindelser som snabbt och smidigt tar dig till stadens alla hörn. Promenerar du en liten bit till kommer du till Avenyn med sitt stora utbud av kultur, underhållning, barer, hotell, restauranger och shopping.  

KOMMUNIKATIONER
Till och från Almedal tar du dig enkelt med kommunaltrafiken. Längs med Mölndalsvägen avgår spårvagn 2 och 4 dygnet runt. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka förbindelser som passar just dig. 

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande