Skogsmilsgatan 21

Högsbo, Västra Frölunda

Skogsmilsgatan 21

Högsbo, Västra Frölunda

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

39 kvm

Avgift

2 708 kr

Slutpris

2 200 000 kr

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Såld

Ytterst välplanerad tvårummare med balkong och härlig utsikt

Högsbo, Västra Frölunda

Optimalt planerad tvåa med fantastisk utsikt och möblerbar balkong. Stora fönsterpartier, helkaklat badrum och walk in closet gör detta till ett mycket trivsamt boende.

Tvårummare med ytterst välplanerade kvadratmetrar och underbar utsikt. Därtill en härlig balkong med plats för utemöbler som dessutom kommer glasas in i början av 2018. Tack vare inglasningen blir balkongen ett extra rum där ni kan njuta av den fantastiska utsikten årets alla dagar. Stora fönsterpartier skänker bostaden rikligt med ljus och skapar tillsammans med ljusa materialval en luftig känsla. Badrummet är helkaklat och fräscht med vardagslyx i form av golvvärme och tvättmaskin. Hela bostaden bjuder på bra förvaringsmöjligheter och inte minst i en walk in closet. Här bor ni bekvämt med goda kommunikationer till havet, stadskärnan och grönområden som Slottsskogen och Botaniska Trädgården. På bekvämt avstånd har ni också Axel Dahlströms Torg med bl.a. gym, mataffär och apotek. Välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
196 (Brf) / 1202 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
39 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
3 av 4
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Budstart
1 750 000 kr
Avgift
2 708 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 137 kr/mån tillkommer för bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad) from 1/1 2018.
Byggår
1965
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Högsbo
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Planritning

Driftskostnad

El
1 800 kr/år
Försäkring
1 200 kr/år
Totalt
3 000 kr/år
Personer i hushåll
1
Enligt säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2009-01-23
Energiprestanda
120 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen är rymlig och skänks naturligt ljus från vardagsrumsfönstren. Golvet är klätt i träfärgat laminat med grå ton som harmoniserar med vitmålade väggar. Här får ni med enkelhet plats med både hatt- och skohylla och det finns även plats för ytterligare möbel direkt till höger innanför entrén.


BADRUM
Hemmets rymliga badrum nås direkt från hallen. På väggarna sitter ett ljust, persikofärgat kakel och på golvet ligger klinker i samma färg för enhetlig känsla. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med skjutdörrar samt handdukstork. Här finns även vardagslyx i form av tvättmaskin och behaglig golvvärme.


VARDAGSRUM
Vidare in i vardagsrummet löper golvet vidare från hallen och även här är väggarna vitmålade så ni enkelt kan sätta er egna prägel i bostaden. Den ytsmarta planlösningen gör att vardagsrummet med enkelhet rymmer soffa, soffbord, mediamöbel och matbord för 4-6 personer. Ett stort fönster med härlig utsikt skänker ljus och skapar hög trivselfaktor. På väggen sitter ett högblankt, vitt skåp åt förvaring och härifrån når ni hemmets balkong.


BALKONG
Balkongen är rymlig och har plats åt utemöbler. Tegelväggarna har målats vita och golvet är belagt med trall vilket i kombination ger ett modernt intryck. Här kan ni njuta av en härlig frukost i morgonsolen tillsammans med den fantastiska utsikten. När inglasningen sedan är på plats ges ännu fler tillfällen att nyttja balkongen som ett extra rum.


KÖK
Köket ligger i anslutning till vardagsrummet och är tidsenligt helvitt. Inredningen är högblank och bänkskivan likaså. Ovan bänkskivan sitter kakel i mindre utformning som sträcker sig hela vägen upp till tak för lyxig känsla. Här finns integrerad kyl/frys, spishäll samt varmluftsugn och köket har även utrustats med praktisk upphängning för glas.


SOVRUM
Hemmets sovrum har ett lugnt läge och även här kan ni njuta av härlig utsikt via det stora fönstret med djup fönsterbänk i sten. På väggarna sitter en randig, ljus tapet och golvet löper vidare från vardagsrummet. Sovrummet har plats för fullstor dubbelsäng och ett sängbord och här finns även en stor garderob med dubbeldörrar åt förvaring. 


WALK IN CLOSET
Från sovrummet når ni bostadens walk in closet som praktiskt inretts med skoskåp från golv till tak, en garderob samt fast inredning med upphängningsmöjligheter och hyllor. En dröm för klädälskaren!

Läs mer

Förening

FÖRENINGEN
Brf Lavetten är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 308 bostadsrätter 1 hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1962. Adresser i föreningen är Lantmilsgatan 1-18 och 20-36 samt Skogsmilsgatan 1-35.


FASTIGHETEN
Göteborg Järnbrott 152:1, 153:1. Fastigheten byggdes 1965. Föreningen förvärvade fastigheten 1965. Marken upplåts med tomträtt.


HEMSIDA
https://www.brflavetten.se/


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.


GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum, bastu samt två gästlägenheter för uthyrning till medlemmarna. Lägenheten med tre sängplatser kostar ca 340 kr/natt inkl parkering (ca 300 kr/natt utan parkering) och lägenheten med fem sängplatser kostar ca 450 kr/natt inkl en parkering. Föreningen har en mysig innergård med grönska, bänkar och lekplats.


PARKERING
Föreningen förfogar över totalt 274 parkeringsplatser, varav 254 uthyrningsbara och 20 besöksparkeringar. En parkeringsplats utan motorvärmare kostar 200 kr/mån och en plats med motorvärmare ca 300 kr/mån. I dagsläget (2017-10-20) är det kort kö till platserna. Det finns även husvagnsplats (300 kr/mån), MC-garage (490 kr/mån) och MC-plats (155 kr/mån). Besöksparkering kostar ca 40kr/dygn.


KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Com hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljare, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.


RENOVERINGAR
2004-2005 Utfördes stambyte. I samband med detta drogs elledningarna om, elcentraler byttes ut och 3-fas drogs in.
2008-2009 Gjordes en fasad- och takrenovering. Samtidigt rustades innergårdarna upp (planteringar och lekplatser).
2013 Installerades nya entréer med porttelefonsystem och nyckeltaggar.
2013 Gjordes värmeinjustering samt att undercentral och värmepumpar byttes ut.
2015 Byttes fönster i A-huset.
2016 Utfördes OVK och fläktbyte.


PÅGÅENDE/KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår fönsterbyte (inkl byte av plåt) i B-, C- och D-huset och i samband med detta pågår omfattande fasadåtgärder innefattande asbestsanering och åtgärdning av brister i fasaden. Föreningen följer en långtgående underhållsplan och planerar utreda kommande energiåtgärder rörande värme, vatten och el för en mer kostnadseffektiv helhetslösning. Föreningen planerar även anta nya stadgar och byta belysning samt måla om källarutrymmen.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-10-20).


 


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, 2017-10-20, samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Högsbo

NÄRA TILL BEKVÄMLIGHETER, STAD OCH HAV
Högsbo är beläget i stadsdelen Frölunda som är Göteborgs minsta och här finns mycket som behövs i vardagslivet inom gångavstånd. Ni bor med närhet till ett stort utbud av handel, kultur, fritidsaktiviteter och service på Axel Dahlströms Torg och Frölunda Torg. Axel Dahlströms torg, som är centrum för handel och service i Högsbo, erbjuder bekvämligheter så som gym, matbutik, bageri, bank, apotek, vårdcentral, salong och skomakeri. Innerstaden når ni på 20 minuter med buss eller med någon av spårvagnarna (1, 7, 8) som passerar. Området utmärks av sina punkthus med varierad arkitektur som byggdes efter modernismens ideal under 1950-, 1960- och 1970-talet och gemensamt för byggnationen är att den ofta omges av fina utsiktslägen med mycket grönska. I Högsbo bor ni även med närhet till havet. 


I OMRÅDET
Idrottsmöjligheterna är goda i Högsbo. Vid Ruddalen finns ett stort idrottscentrum där du bland annat hittar motionsspår, fotbollsplaner och tennisbanor och även här finns gym. Shoppingcentret och knutpunkten Frölunda Torg med sina många butiker och serviceställen gör att ni har tillgång till det mesta som behövs för en välfungerande vardag - allt från stora klädkedjor och inredningsbutiker till restauranger och en välsorterad mataffär. I anslutning till torget finns dessutom apotek, sjukvård, bank, försäkringskassa och ett kulturhus som bland annat erbjuder utställningar, föreställningar, bad och bibliotek. Vid kulturhuset ligger även Ungdomens Hus med aktiviteter för ungdomar mellan 15 och 20 år. I området finns flera förskolor och grundskolor, så ni med barn i skolåldern har därmed många alternativ att väja mellan.


KOMMUNIKATIONER
Från Högsbo tar ni er enkelt till stadens alla hörn. Här finns gott om hållplatser för både buss och spårvagn och Marklandsgatan, en stor knutpunkt, ligger inom bekvämt avstånd. Frölunda Torg har också många avgångar varje dag där tre spårvagnslinjer (1, 7, 8) och hela 19 busslinjer trafikerar hållplatserna. Se mer på www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Ida Goding

Mäklare / Partner

Ida har arbetat i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år som säljare på ett försäkringsbolag. Hon brinner för kontakten med kunderna och för att hjälpa människor att hitta ett hem som känns rätt. Ida är en frisk fläkt och en trygg mäklare som alltid finns till hands för både säljare och köpare. Med sin expertis och sin sprudlande energi stöttar hon genom hela processen så att alla inblandade känner sig mer än tillfreds, innan dess är hon inte nöjd.

Telefon

0766 - 12 07 26

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.