Föreningsgatan 1B

Vasastaden, Göteborg

Föreningsgatan 1B

Vasastaden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

50 kvm

Avgift

3 149 kr

Slutpris

3 190 000 kr

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Såld

Mysig minitvåa med solig balkong

Vasastaden, Göteborg

Välplanerat cityhem med nyrenoverat badrum och stor balkong. Välskött 1,5:a med stilfulla materialval, separat sovrum, rymligt kök och gott om förvaringsutrymmen.

Kliv in i detta kvadratsmarta och ljusa hem som flödar i ljus tack vare stora fönsterpartier. Här bor ni i en välplanerad bostad med goda förvaringsmöjligheter i flera garderober samt en rymlig klädkammare. Bostadens kök är smakfullt inrett med klassiska materialval, diskmaskin samt gott om plats för ett matbord. Hemmets rymliga balkong är en given plats under sommarhalvåret där ni kan njuta av många soltimmar. I anslutning till vardagsrummet finns ett tillbyggt sovrum som rymmer en dubbelsäng. Bostaden har dessutom ett nyrenoverat badrum med golvvärme och vardagslyx i form av en tvättmaskin. Här bor ni i en välskött förening med stadens utbud av restauranger, caféer och butiker runt knuten. I närheten ligger även Handelshögskolan, mysiga Haga samt Slottsskogens mysiga grönområde.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
331 (Brf) / 1201 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
50 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
Våning
4 av 8
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Budstart
2 650 000 kr
Avgift
3 149 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1975
Förråd
Vindsförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Göteborgs Annedal
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
3 700 kr/år
Försäkring
1 600 kr/år
Totalt
5 300 kr/år
Personer i hushåll
2
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2009-06-26
Energiprestanda
156 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets rymliga hall med mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för kläder och tillhörigheter i en skjutdörrsgarderob med praktisk garderobsinredning samt en rymlig klädkammare. 


KLÄDKAMMARE
Klädkammare inredd med ekparkett och vägghängda hyllor.


VARDAGSRUM
Bostadens rymliga vardagsrum har ett härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Golvet är klätt i klassisk ekparkett och väggarna är målade i vitt. Här ryms en större soffgrupp och övrigt möblemang. Från vardagsrummet når ni hemmets balkong.


BALKONG
Mysig balkong med högt och insynsskyddat läge mot föreningens lummiga trädgård. Balkongen är inredd med trall och praktiska sittbänkar i trä. Här kan ni njuta av många soltimmar från eftermiddag till kväll, en underbar tillgång under sommarens varma dagar!


KÖK
Från vardagsrummet når ni hemmets kök som är smakfullt inrett med stilfull köksinredning i vitt med vitt kakel ovan de mörka bänkskivorna. Golvet är klätt med laminat och väggarna är målade i vitt. Köket bjuder på gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen och är utrustat med en kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, fläktkåpa, diskmaskin samt städskåp. Intill kökets två fönster finner ett matbord sin naturliga plats. 


SOVRUM
I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets tillbyggda sovrum som har gott om plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang. Här ligger en vacker ekparkett som harmoniserar med vitmålade väggar. Klädförvaring finner ni i en rymlig skjutdörrsgarderob.


BADRUM
Hemmets fräscha badrum totalrenoverades 2016 med klassiska materialval. Golvet är klätt med grå klinker och väggarna är helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, vägghängt spegelskåp, dusch med glasvägg samt handdukstork. Här finns dessutom behaglig golvvärme för frusna fötter och tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion.


 

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Grimberget är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra punkthus med totalt 148 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. En av hyresrätterna kommer under året att säljas och omförhandlas til bostadsrätt. Föreningen registrerades 2003. Adresser i föreningen är Föreningsgatan 1-3.


HEMSIDA
www.brfgrimberget.se


FASTIGHETEN
Göteborg Almedal 6:15. Fastigheterna bebyggdes 1975. Föreningen förvärvade fastigheten 2005. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två tvättstugor, en övernattningslägenhet, bastu, en föreningslokal, cykelställ, barnvagnsrum samt återvinningsrum.


PARKERING & CYKELUTHYRNING
Föreningen förfogar över 40 garageplatser. En plats kostar cirka 800 kr/mån. I dagsläget finns det inga lediga platser (2017-10-26). I närliggande Viktoriagaraget finns i dagsläget (2017-10-25) lediga platser från 1500 kr/mån. För mer info se: http://ikfab.kjellberg.se/parkering. Möjlighet att hyra garageplats finns även på Södra Viktoriagatan 39-41. En plats kostar cirka 1000 kr/mån. För mer information se: www.kallfelt.se. För den cykelburne finns möjlighet att hyra cykel genom "Styr och ställ", precis utanför fastigheten. Det finns tillgängliga cyklar att abonnera fr.o.m. 1 mars till 30 december. För mer info se: http://www.goteborgbikes.se.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
2007 Gjordes en översyn av värmesystem och ventiler på samtliga radiatorer byttes.
2008 Renoverades garaget. Under året såldes även två av föreningens lokaler som byggdes om till 6 st bostadsrätter.
2009-2010 Renoverades fasaderna, i samband med renoveringen byttes samtliga fönster, innergården renoverades och en översyn av taket utfördes.
2011 Sotades ventilationskanaler i samtliga lägenheter.
2012 Renoverades hissarna och en OVK-besiktning genomfördes.
2013 Fjärrstyrningssystemet till garaget samt rökluckor på taket byttes. Under året såldes även en hyresrätt.
2014 Spolades och filmades samtliga avloppsstammar och vertikala stammar. Under året byttes även frånluftsfläktar i samtliga lägenheter och en ny värmestyrning för inomhusklimatet installerades. Samma år godkändes även OVK av ventilationen och en ny underhållsplan togs fram.
2016 Renoverades trapphusen, i samband med renoveringen installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2016-2017 Åtgärdades en fuktskada i förenigens föreningslokal, i samband med saneringen totalrenoveras lokalen. Under perioden har föreningens lokaler gjorts om till bostadsrätt och injustering av värmesystem har genmförts.


KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget tar föreningen fram en detaljerad underhållsplan. Föreningen kommer att dränera fastigheten med start november 2017. Föreningen planerar även att upplåta den sista lokalen till hyresrätt. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-10-26).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-10-26), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jenny Raneryd

Mäklare / Grundare

Karriären inom mäklarbranschen påbörjade Jenny år 2007, fast besluten om att hon en dag skulle köpa in sig som franchisetagare på byrån hon arbetade på. Två år senare förverkligade hon den drömmen och fortsatte bygga upp företaget, som i dag är ett av de ledande i Göteborg. Efter fem givande år bestämde hon sig för att starta Reveny. Jenny är en varm och målinriktad person som brinner för att hjälpa människor att göra lönsamma affärer. Hon är bra på att lyssna in kundens behov och arbetar alltid strategiskt för att uppfylla dem.

Telefon

0766 - 10 88 18

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.