Friggagatan 5 A

Stampen, Göteborg

Friggagatan 5 A

Stampen, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

59.7 kvm

Avgift

3 126 kr

Budstart

2 950 000 kr

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Mäklare

Jessica Buchholz

0766 - 47 76 31

jessica@reveny.se

Tvårummare i city med balkong och rofyllt gårdsläge

Stampen, Göteborg

Gårdslägenhet med balkong på bästa cityadress. Här bor ni i en mycket stabil förening med alla tänkbara bekvämligheter inom behagligt avstånd.

Välkomna till denna välplanerade tvårummare. Här bor ni på bästa cityläge med stadens utbud utanför porten. Hemmet ligger med ett rofyllt gårdsläge där stadens brus känns avlägset. Bostadens mysiga balkong är en given plats under sommarhalvåret och detta blir också en naturlig förlängning av bostaden. Köket är inrett med stilren köksinredning i vitt och här ryms ett matbord för upp till sex personer. Ni har även vardagslyx i form av diskmaskin och därtill ett ljust, helkaklat badrum. Bostaden har dessutom goda förvaringsmöjligheter samt ett tillhörande förråd. Utanför porten finner ni allt ifrån mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger och med snabba förbindelser når ni stadens alla hörn. Ett perfekt cityhem!

Anmäl intresse

Är du intresserad? Gör en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig så fort som möjligt via mail eller telefon.

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer

Eventuellt meddelande till mäklaren

Ett fel uppstod på servern. Var vänlig kontakta oss på kontakt@reveny.se eller ring 031 - 761 00 11.

Tack för din intresseanmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
161 (Brf) / 1102 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
59.7 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Budstart
2 950 000 kr
Avgift
3 126 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV.
Byggår
1983
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Kabel-TV & Bredband via Com hem. Fiber via Telia.
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Planritning

Driftskostnad

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 560 kr/år
Totalt
4 060 kr/år
Personer i hushåll
1
Schablonberäknad.

Energi

Energideklaration
2009-03-17
Energiprestanda
93 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Hemmets hall välkomnar er med ekparkett på golvet och vita väggar. Här finns plats för avhängning och ytterligare praktisk förvaring finner ni i två vita garderober.


BADRUM
Badrummet är helkaklat i en ljust grå ton och bryts av med en kaklad bård i rosa nyanser. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch med vikbara väggar i glas. Det finns utrymme för liten möbel åt förvaring och även uttag för tvättmaskin. 


KÖK
Köket skänks naturligt ljus från ett fönster och här intill får matbordet sin naturliga plats. På golvet ligger ljust terracottafärgat klinker som är praktiskt och enkelt att underhålla. Väggarna är klädda i randig tapet i blå toner vilket matchas snyggt mot den blå mosaiken ovan bänkskivan. Den vita köksinredningen harmoniserar med en bänkskiva i massiv ek och ni finner god förvaring i lådor och skåp. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt samt diskmaskin.


VARDAGSRUM
Hemmets rymliga vardagsrum har vitmålade väggar och golvet är klätt i likadan ekparkett som hallen. Ett stort fönster förser rummet med härligt ljus och här har ni gott om plats att inreda med soffgrupp, soffbord och övrigt möblemang. 


SOVRUM
Hemmets sovrum har ett lugnt läge och härifrån når ni hemmets balkong. Ett fönster skänker ljus och ger tillsammans med ekparketten och de vitmålade väggarna en luftig atmosfär. Sovrummet har plats åt dubbelsäng och exempelvis byrå eller garderob.


BALKONG
Den mysiga balkongen når ni från sovrummet och här kan ni njuta av ett rofyllt gårdsläge under årets varma dagar. Plats för utemöbler finns.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Friggagatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerfamiljshus med totalt 202 bostadsrätter samt 7 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Friggagatan 1-7 samt Odinsplatsen 3 & 4. Föreningen bildades 1978.


HEMSIDA
http://friggagatan.se/


FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:31. Fastigheten byggdes 1983. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För underhåll av fastigheten anlitar föreningen GFS fastighetsservice i Göteborg.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med planteringar, sittgrupper samt lekplats för barnen. I föreningen finns även fyra tvättstugor, flera cykel- och barnvagnsförråd, samlingslokal, gästrum, motionsrum samt bastu.


PARKERING
Föreningen förfogar över 101 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar cirka 510-560 kronor i månaden beroende på plats. Föreningen förfogar dessutom över 10 MC- platser. En MC- plats kostar cirka 100 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-10-27).


För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com hem samt fiber via Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
2009 Genomfördes en OVK- besiktning av ventilationen.
2010 Renoverades cykelrummen. Samma år genomfördes ventilationsarbeten.
2012-2015 Genomfördes en stor upprustning av fastigheten som innefattade nya tätskikt mot garagen, en garagerenovering, en ny gårdslayout, en fasadrenovering mot Friggagatan och Odinsplatsen samt en byggnation av två nya lägenheter och takterrasser.
2014 Såldes föreningens två nybyggda lägenheter samt genomfördes en brandinspektion och en OVK-besiktning av ventilationen. Under samma år utfördes ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar samt tvättades fasader och balkonger mot gården. Bygglov för balkonger på Odinsplatsen 3A beviljades även under året och byte av expansionkärl samt rening av radiatorvatten genomfördes.
2015 Påbörjades en justering och kontroll av ventilationen med vidtagande åtgärder. Under samma år byggdes 6 nya balkonger mot Odinsplatsen, reparerades lås till cykelrummen samt byttes belysning i garage och källarutrymmen. Man genomförde också en brandinspektion samt ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar.
2016 Renoverades några av föreningens affärslokaler som också fick ny el, nytt ventilationssystem samt nya avlopp. Under samma år installerades också ett nytt ventilationssystem i föreningens gemensamhetslokaler.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2018 planerar föreningen att byta samtliga fönster och balkongdörrar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-10-27).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-10-27) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.


I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.


KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Ida Goding

Mäklare / Partner

Ida har arbetat i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år som säljare på ett försäkringsbolag. Hon brinner för kontakten med kunderna och för att hjälpa människor att hitta ett hem som känns rätt. Ida är en frisk fläkt och en trygg mäklare som alltid finns till hands för både säljare och köpare. Med sin expertis och sin sprudlande energi stöttar hon genom hela processen så att alla inblandade känner sig mer än tillfreds, innan dess är hon inte nöjd.

Telefon

0766 - 12 07 26

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.