Kungsgatan 4

Kungshöjd, Göteborg

Kungsgatan 4

Kungshöjd, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

48 kvm

Avgift

1 991 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jessica Buchholz

0766 - 47 76 31

jessica@reveny.se

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Kommande försäljning

Ytsmart citytvåa med tilltagen takhöjd och balkong

Kungshöjd, Göteborg

Välplanerad tvåa med rymlig balkong. Ljust och luftigt hem med högt i tak, stora fönster och fräscht badrum. Ett cityboende när det är som bäst!

Bo mitt i stan i denna vackra tegelfastighet anno 1890. Ni välkomnas av det pampiga trapphuset med vackra fönster och stentrappor. Ta hissen upp till tredje våningen och kliv in i detta förtjusande hem med högt i tak, stora fönster och härlig rymd. Hemmets guldkorn är den rymliga balkongen med lugnt gårdsläge, en egen oas att nyttja under årets varmare dagar! Badrummet är rymligt och fräscht och ni bor även med ett välutrustat kök som rymmer plats för matgrupp. Här bor ni i en stabil förening med stadens utbud utanför porten och därtill har ni nära till hav och skärgårdsbåtar. Ett perfekt cityboende!

Anmäl intresse

Är du intresserad? Gör en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig så fort som möjligt via mail eller telefon.

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer

Eventuellt meddelande till mäklaren

Ett fel uppstod på servern. Var vänlig kontakta oss på kontakt@reveny.se eller ring 031 - 761 00 11.

Tack för din intresseanmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
1205K (Brf) / 1205 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
48 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
3 av 6
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Avgift
1 991 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV. En obligatorisk kostnad om 169 kr/mån tillkommer avseende bredband samt 50kr/mån avseende balkongtillägg.
Byggår
1890
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Kabel-TV via Com hem, fiberbredband via Bredbandsbolaget.
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Planritning

Driftskostnad

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Totalt
5 100 kr/år
Personer i hushåll
2
Enligt säljarnas uppgifter.

Energi

Energideklaration
2011-05-03
Energiprestanda
172 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av lägenhetens fantastiska ljusinsläpp och atmosfär tack vare den tilltagna takhöjden. Innanför dörren ligger parkettgolv som harmoniserar med de vita väggarna. Till vänster finner ni avhängning och till höger finns tre stycken garderober åt förvaring.


KÖK
I anslutning till vardagsrummet ligger bostadens kök med parkett på golvet och ljust målade väggar. Tack vare rummets höga fönster och vita köksinredning flödar rummet i ljus. Fönstret smyckas av en djup fönsternisch och intill finns gott om plats för ett matbord. Ovan den vita bänkskivan sitter vitt kakel och ni finner gott om förvaring i alla lådor och skåp. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys, spis samt fläkt. Köksdelen har praktisk plastmatta på golvet och här finns också ett städskåp åt förvaring.


BALKONG
Genom de höga pardörrarna i glas når ni den rymliga balkongen som smyckas av stilfulla smidesräcken. Balkongen blir en naturlig tillflyktsort av njuta av under sommarhalvåret.


VARDAGSRUM
Mellan köket och sovrummet finner ni vardagsrummet som skänks härligt ljus från utgången till hemmets balkong. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt i parkett även här vilket ger er möjlighet att inreda personligt. Gott om plats för soffgrupp och soffbord finns.


SOVRUM
I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets inbjudande sovrum med ekparkett och målade väggar i en behaglig grågrön ton. Sovrummet har även en hel garderobsvägg med skjutdörrar i grå toner. Ett stort fönster med lugnt gårdsläge skänker ljus och ger tillsammans med takhöjden en luftig känsla.


BADRUM
Hemmets fräscha badrum är rymligt och klätt i sobra färger med kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Ni finner gott om förvaring i flera skåp och här finns också ett tilltaget duschutrymme. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med underliggande skåp, spegelskåp med belysning samt handdukstork.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Hästtorget är en äkta bostadsrättsförening bestående av 3 flerbostadshus med totalt 61 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 5 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen har adresserna Kungsgatan 4, Ingenjörsgatan 7A-B och 9 samt Surbrunnsgatan 10 och 12. Föreningen bildades 2005 och fastigheten förvärvades genom ombildning 2011.


FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 46:17. Fastigheten byggdes 1890. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och grillmöjlighet. I föreningen finns även cykelskjul, barnvagnsrum och tvättstuga.


PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Bredbandsbolaget. Kabel-TV ingår i avgiften. En obligatorisk kostnad om 169 kr/mån tillkommer avseende bredband.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
Under 90-talet byttes stammar och elstigare.
2012 Fräschades innergården upp.
2013/2014 Byggdes balkonger. Samma år inspekterades taket.
2014 Installerades ny cirkulationspump.
2015 Installerades fiberbredband i fastigheten. Samma år installerades nya tornfönster, entréporten till Kungsgatan 4 renoverades och innergården fräschades upp.
2016 Renoverades fasad och fönster mot gården.
2016/2017 Renoverades en av föreningens lokaler.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar under 2018 att renovera fasad och fönster mot gatan. Föreningen planerar att på sikt renovera trappuppgångar, portar och entréer. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Stabil förening med god ekonomi. Föreningen sänkte avgiften med cirka 20% under 2016. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-11-06).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-11-06) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.


PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jessica Buchholz

Mäklare

Fastighetsmäklaren och ekonomen Jessica har varit i mäklarbranschen sedan 2013. Dessförinnan har hon jobbat i säljbranschen och brinner då som nu för att göra sina kunder nöjda och leverera det lilla extra. Jessica är en noggrann och detaljorienterad person som med stor omsorg och entusiasm alltid levererar kvalitet på högsta nivå. Hon är en glad person med ett stort hjärta som ser till att människorna runtomkring henne mår bra, kollegor som kunder!

Telefon

0766 - 47 76 31

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.