Räntmästaregatan 25A

Lunden, Göteborg

Räntmästaregatan 25A

Lunden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

45 kvm

Avgift

2 880 kr

Budstart

2 450 000 kr

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Välplanerat hem med underbar utsikt

Lunden, Göteborg

Högst upp i huset med fritt och insynsskyddat läge. Genomgångstvåa med stor balkong och vidsträckt utsikt över staden.

Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av bostadens härliga ljusinsläpp från två håll. Hemmet genomsyras av välplanerade ytor och bostaden känns betydligt större än sina 45 kvadratmetrar. Både vardagsrum och sovrum ligger högt och insynsskyddat med en bedårande utsikt över staden. Hemmets mysiga kök är renoverat med stilfulla materialval och vardagslyx i form av diskmaskin. Badrummet är stambytt och renoverat med ljusa materialval och här finns även en tvättmaskin. Bostaden har gott om förvaringsutrymmen i flera garderober i tidstypisk stil och till bostaden hör dessutom två förråd. I mysiga Lunden bor ni med mataffärer, restauranger och små butiker på bekvämt avstånd, samt goda kommunikationer som tar er in till staden. Bostaden har ett lugnt läge med närhet till Skatås och Delsjöområdets populära promenadstråk och motionsslingor.

Boka visning

Vi finns på plats för att svara på alla dina frågor. Dessutom får du alltid med dig informativt material att bläddra i när du kommer hem. Fyll du i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan för att boka in dig på en visning. Om du inte hittar en passande tid är det bara att kontakta oss. Vi gör alltid vårt bästa för att anpassa oss efter ditt schema.

Varmt välkommen!

Visning

Måndag 18 december 17:00 - 17:45

Välj ankomsttid

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer
Ett fel uppstod på servern.

Tack för din anmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
71 (Brf) / 1301 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
45 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
4 av 4
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Budstart
2 450 000 kr
Avgift
2 880 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1943
Förråd
Vinds- och källarförråd
TV / Data
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget.
Församling
Göteborgs S:t Pauli
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Planritning

Driftskostnad

El
1 400 kr/år
Försäkring
1 248 kr/år
Totalt
2 648 kr/år
Personer i hushåll
2
Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall med parkettgolv, vitmålade väggar och gott om plats för avhängning. Klädförvaring finner ni i en inbyggd garderob med överskåp.


KÖK
Till vänster om hallen ligger hemmets mysiga kök med charmigt brädgolv och vitmålade väggar. Köket är smakfullt inrett i vitt med vitt kakel ovan den mörka laminatskivan. Rummet har ett högt och insynsskyddat läge med vacker utsikt utanför fönstret. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, fläktkåpa, integrerad diskmaskin samt inbyggd ugn och mikro.


VARDAGSRUM
När ni kliver in i vardagsrummet möts ni av hemmets bedårande utsikt över staden. Vintertid kan ni njuta av stadens glittrande ljus. Golvet är klätt med parkett och väggarna är målade i vitt. Här kan ni med enkelhet möblera med soffgrupp och övrigt möblemang.


BALKONG
Rymlig balkong med ett högt läge och vidsträckt utsikt över staden. En underbar tillgång under årets varma dagar där ni kan njuta av solen från lunch till sen kväll samtidigt som ni vilar ögonen på den vackra utsikten. Golvet är belagt med träplank och här ryms bord och stolar.


SOVRUM
Till höger om hallen ligger hemmets rofyllda sovrum med ett högt och insynsskyddat läge. Ett fönster med vacker fönsterbänk i sten förser rummet med ljus och utanför har ni en fantastisk utsikt över staden. Sovrummet har ett parkettgolv som harmoniserar med vitmålade väggar. Här ryms en dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i två inbyggda garderober.


BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet med ljust klinkergolv och väggar klädda i beige mosaik samt en fondvägg i beige naturstensliknande kakel. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel, spegelskåp samt ett badkar. Badrummet är även utrustat med en toppmatad tvättmaskin.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Svenska Folkbyggens Brf nr 1 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerfamiljshus med totalt 72 bostadsrätter samt 7 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1941.


FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 36:5. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en samlingslokal, bastu, cykel- och barnvagnutrymmen, tvättstuga samt mysiga uteplatser med grillmöjlighet. Föreningen har 14 extra förråd för uthyrning, i dagsläget finns det inga lediga förråd.


PARKERING
Föreningen förfogar över 25 p-platser. En plats kostar cirka 150 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem alternativt Bredbandsbolaget. Grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Folksam.


GJORDA RENOVERINGAR
1997 Byttes fönstren.
2011 Installerades säkerhetsdörrar.
2007 Renoverades stammarna.
2009 Genomfördes en OVK av ventilationen.
2011 Byttes fönstren på södergaveln.
2012 Renoverades föreningens samlingslokal. Under året gjordes även en översyn av termostatrar och fönster tätades.
2013 Gjordes en översyn av taket. Samma år gjordes plåtarbeten på taket och vindskivor.
2014 Byggdes soprummet ut. Samma år installerades nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan.
2015 Genomfördes en OVK av ventilationen. Under året har även en översyn av elen gjorts.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att tvätta fasaden, inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har beslutat att höja avgiften med cirka 3% fr. o.m. 1/1-2018.


Ovanstående information är baserad på uppgifter från i föreningens styrelse (2017-11-27) samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Lina Persson

Mäklare / Partner

Lina är en engagerad och erfaren mäklare som började i branschen år 2006. Hon är en social och glad tävlingsperson som brinner för relationer och mötet med människor. Dessutom tycker hon mycket om att inspireras av alla vackra hem som hon förmedlar. Innan hon fick upp ögonen för mäklaryrket och började studera på Malmö Högskola arbetade hon bland annat som receptionist. På tidigare arbetsplatser har Lina lyckats väl med sina förmedlingar och nu tar hon med den erfarenheten och kunskapen för att sälja i hela staden. Själv bor hon tillsammans med sin familj och två katter i ett hus en bit utanför Göteborg.

Telefon

0766 - 47 76 33

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.