Friggagatan 13A

Stampen, Göteborg

Friggagatan 13A

Stampen, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

3 rum och kök

Boarea

105 kvm

Avgift

5 678 kr

Budstart

3 750 000 kr

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Charmig och mysig bostad med högt i tak

Stampen, Göteborg

Ytsmart, öppen trerummare i city på populär adress. Ljusfylld från två väderstreck med högt i tak och öppen spis (ej i bruk)

Stor trea på välplanerade kvadratmetrar bor med insynsskyddat läge. Bostaden förses med ett generöst ljusinsläpp från fönstren där samtliga av dem har en djup fönsterbänk i ljus marmor. Här finns också bevarad fiskbensparkett samt öppen spis (ej i bruk) och de charmiga detaljerna gör detta till ett mysigt hem. Den genomgående ljusa färgsättningen tillsammans med de luftiga ytorna ger er möjlighet att inreda personligt och ni bor med vardagslyx i form av ett välutrustat kök med diskmaskin och ett stort, helkaklat badrum med tvättmaskin. Därtill bjuder bostaden på två mycket stora sovrum. Ta chansen att flytta in i ett centralt beläget hem med snabb tillgång till allt ni kan tänkas behöva. Stampen är ett område som ständigt utvecklas och i närheten finns matbutiker, restauranger, caféer, gym, vårdcentral och apotek. Välkomna!

Boka visning

Vi finns på plats för att svara på alla dina frågor. Dessutom får du alltid med dig informativt material att bläddra i när du kommer hem. Fyll du i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan för att boka in dig på en visning. Om du inte hittar en passande tid är det bara att kontakta oss. Vi gör alltid vårt bästa för att anpassa oss efter ditt schema.

Varmt välkommen!

Visning

Söndag 4 mars 13:00 - 13:30

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer
Ett fel uppstod på servern.

Tack för din anmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
51 (Brf) / 1003 (LMV)
Rum
3 rum och kök
Boarea
105 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
1 av 6
Hiss
Ja
Budstart
3 750 000 kr
Avgift
5 678 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV.
Byggår
1905-1907
Förråd
Vindsförråd
TV / Data
Com hem, Bredbandsbolaget
Eldstad
Öppen spis (ej i bruk)
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Planritning

Driftskostnad

El
4 200 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Totalt
6 000 kr/år
Personer i hushåll
2
Schablonberäknad.

Energi

Energideklaration
2009-03-31
Energiprestanda
132 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen är rymlig och ljus och välkomnar er med klassisk fiskbensparkett på golvet och vita väggar. Rakt fram finner ni ett praktiskt utrymme åt kläder och andra tillhörigheter och här finns även hatt- samt skohylla.


VARDAGSRUM
Via ett tidstypiskt valv löper golvet vidare in till hemmets tilltagna vardagsrum där ett fönster och de vita väggarna bidrar till extra rymd. Fönsterbänken i ljus marmor är mycket djup och ger er utrymme att inreda personligt och den öppna spisen skapar hög mysfaktor för många härliga kvällar i soffan. Här ryms soffgrupp, soffbord och mediamöbel.


KÖK
Köket är tidsenligt vitt, såväl väggar som köksinredning vilket kontrasterar mot det röda kaklet ovan den mörkgrå bänkskivan. Golvet är klätt i ljus parkett och ett fönster skänker ljus. Intill får matbordet sin givna plats och rymligheten erbjuder plats åt minst sex personer. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spis samt fläkt och här finns också ett praktiskt inbyggt vinställ.


SOVRUM 1
Hemmets ena sovrum nås från vardagsrummet och väggarna är målade i en grön, behaglig färg som harmoniserar med fiskbensparketten. Rummet upplevs luftigt tack vare den väl tilltagna ytan i kombination med de sobra färgvalen och ett fönster. Här ryms med enkelhet dubbelsäng och övrigt möblemang.


SOVRUM 2
Det andra sovrummet är också mycket rymligt och har gott om plats för dubbelsäng och exempelvis skrivbord. Golvet är klätt i mörk parkett som matchas snyggt mot de ljusa väggarna och naturligt ljus sprider sig i rummet tack vare ett fönster.


BADRUM
Badrummet är fräscht och helkaklat i en ljust grå ton med melerat mönster. Här finns vägghängd toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, dusch, handdukstork, tvättmaskin samt behaglig golvvärme. Intill tvättmaskinen finns också praktiska hyllor åt förvaring.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Friggaboden är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 73 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2004 och har adresserna Friggagatan 13-15 och Alströmergatan 3 A-B.


HEMSIDA
www.friggaboden.se

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:32, 13:33, 13:34 och 13:35. Fastigheterna byggdes 1905-1907. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Dahlsjö Affärs & Fastighetsbyrå AB sköter den tekniska, ekonomiska och administrativa delen för föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsamma innergårdar med utemöbler och grillplats. I föreningen finns även två tvättstugor som är belägna på gård nummer två. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. Andra gemensamma utrymmen i föreningen är cykelförråd samt en fest-/övernattningslokal.


PARKERING
Adressen är berättigad boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via ComHem samt bredband via ComHem alternativt Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Under mitten av 1980-talet lades taket om, renoverades fasaden samt inreddes ett antal bostadslägenheter på vinden.
1985-1987 Byttes elstigare samt samtliga V/A stammar i kök och badrum.
2005 Renoverades takbjälklag, trappuppgångar och hissar.
2007 Renoverades fasad och balkonger och gårdsbjälklag grävdes upp och förstärktes.
2009 Spolades avloppsstammar, tvättstugor renoverades och låssystem byttes från nyckel till elektronisk bricka. Detta installerades på gårdsportar samt soprum och tvättstugor. Samma år renoverades hissen på Alströmergatan 3B.
2010 Renoverades tak och säkerhetsdörrar installerades till samtliga lägenheter.
2011 Byttes och målades plåtfasad mot Friggagatan 11, fastigheten energideklarerades och intrimning av värmesystem genomfördes. Samma år utfördes sanering och ny golvbeläggning lades i källare på Alströmergatan 3B.
2011-2012 Renoverades fasaden.
2015 Slutfördes en OVK-besiktning samt intrimning av värmesystemet, justerades och målades samtliga fönster samt renoverades källaren på Alströmersgatan 3B. Under samma år förstärktes grunden samt dränerades fastigheten.
2016 Slutfördes byggnationen av övernattningsrummet i anslutning till föreningslokalen.
2017 Renoverades samtliga hissar och en källarrenovering av två har slutförts.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar framöver att bygga om vindsförråd till en bostadslägenhet samt att renovera källaren på Alströmergatan 3A. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-12-20).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-12-20) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.


I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.


KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Ida Goding

Mäklare / Partner

Ida har arbetat i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år som säljare på ett försäkringsbolag. Hon brinner för kontakten med kunderna och för att hjälpa människor att hitta ett hem som känns rätt. Ida är en frisk fläkt och en trygg mäklare som alltid finns till hands för både säljare och köpare. Med sin expertis och sin sprudlande energi stöttar hon genom hela processen så att alla inblandade känner sig mer än tillfreds, innan dess är hon inte nöjd.

Telefon

0766 - 12 07 26

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.