Arsenalsgatan 8

Kungshöjd, Göteborg

Arsenalsgatan 8

Kungshöjd, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

68 kvm

Avgift

2 235 kr

Budstart

3 950 000 kr

Ansvarig Mäklare

Jazmine Ohgami

0766 - 47 76 36

jazmine@reveny.se

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Möjlig trea på attraktiv adress

Kungshöjd, Göteborg

Unikt genomgångshem i toppskick på Kungshöjds drömadress. Möjlig trea med bra planlösning och stilfull inredning. Eftertraktad och stabil förening i välskött fastighet.

Här bor ni i en vacker sekelskiftesfastighet på Kungshöjds ståtligaste gata. Bostadens välplanerade kvadratmetrar möjliggör ombyggnation till ett extra sovrum eller kontor. Hemmet har en sober färgsättning som gör det enkelt att inreda snyggt. Kök och vardagsrum med en öppen och social planlösning, perfekt för trevliga middagar i goda vänners lag. Köket är utrustat med gott om arbetsytor, förvaringsutrymmen och integrerad diskmaskin. Bostadens stora fönsterpartier skänker ljus och rymd. Hemmets tilltagna sovrum har ett lugnt läge mot föreningens innergård.
Bostaden har dessutom en praktisk klädkammare samt helkaklat badrum med egen tvättplats. Välkomna till ett perfekt cityhem med stadens utbud runt knuten.

Boka visning

Vi finns på plats för att svara på alla dina frågor. Dessutom får du alltid med dig informativt material att bläddra i när du kommer hem. Fyll du i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan för att boka in dig på en visning. Om du inte hittar en passande tid är det bara att kontakta oss. Vi gör alltid vårt bästa för att anpassa oss efter ditt schema.

Varmt välkommen!

Visning

Tisdag 23 januari

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer
Ett fel uppstod på servern.

Tack för din anmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
17 (Brf) / 1001 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
68 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
BV av 6
Budstart
3 950 000 kr
Avgift
2 235 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1910/1911
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem alternativt Bredbandsbolaget
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Planlösning
Alternativ planlösning

Driftskostnad

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Totalt
3 900 kr/år
Personer i hushåll
1
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2009-09-08
Energiprestanda
105 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens möblerbara hall som välkomnar er med ett mörkgrått klinkergolv med behaglig golvvärme och vitmålade väggar. Golvet övergår till ett vackert parkettgolv som återfinns i övriga rum. Hallen har gott om plats för hallmöbler och avhängning i en skjutdörrsgarderob. I anslutning till hallen finner ni en rymlig klädkammare. 


KLÄDKAMMARE
Stor klädkammare inredd med parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns ett praktiskt hyllsystem som skänker gott om plats för kläder och tillhörigheter.


VARDAGSRUM
Hemmets rymliga vardagsrum har två fönster från golv till tak som skänker ljus och rymd. Praktiska lamellgardiner möjliggör både sol- och insynsskydd. Rummet är inrett med vackert parkettgolv som harmoniserar med ljusmålade väggar. Vardagsrummet har en öppen planlösning mot köket som skapar en social yta, perfekt för trevliga middagar. Här finns plats för soffgrupp, matbord och övrigt möblemang.


KÖK
Köket är smakfullt inrett med stilren köksinredning i vitt. Ovan den svarta bänkskivan sitter ett vitt kakel som belyses av infällda spotlights. Köket bjuder på gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen och är utrustat med en kombinerad kyl/frys, spishäll, fläkt, inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd samt integrerad diskmaskin.


SOVRUM
Rymligt och luftigt sovrum med ett lugnt gårdsläge. Rummet har spännande vinklar som skapar karaktär och här finns två fönster som skapar varsin nisch. Likt vardagsrummet finns här vita lamellgardiner som insynsskydd. Rummet är stilrent inrett med parkettgolv och vitmålade väggar som gör det enkelt att inreda personligt. Här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Den väl tilltagna ytan möjliggör eventuell ombyggnation till två sovrum.


BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets rymliga badrum med mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, dusch med glasvägg samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med behaglig golvvärme samt vardagslyx i form av kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I taket sitter infällda spotlights. 

Läs mer

Förening

FÖRENINGEN
Brf Arsenalsgatan 8 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 17 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 1987.


FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 41:11. Fastigheten byggdes 1910/1911. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.


GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum och barnvagnsrum.

PARKERING
Föreningen förfogar över 3 parkeringsplatser, en plats kostar ca 525/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-12-29). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Parkeringsmöjlighet finns i närliggande garage, bl. a Otterhällans garage (www.otterhallansgarage.com), Kungsgaraget (www.apcoa.se) samt Rosenlundsgaraget (www.q-park.se).


TV/INTERNET
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Com Hem alternativt Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.


RENOVERINGAR
Fastigheten har genomgång flertalet renoveringar under åren, nedan ett urval.
1983 Byttes fönster och balkongdörrar mot gatan.
1987 Genomfördes hydrofibrering och fogning av gatufasaden.
1988 Byttes V/A-stammar och elen drogs om.
1993 Byte av lägenhetsfönster mot gården samt målning av fasad.
2000 Målades yttertak och en översyn och omfogning av fasad mot gatan genomfördes. Under året målades även fönster och balkongräcken.
2001 Totalbyte av fjärrvärmecentral. Samma år fick gårdsbjälklaget ett nytt tätskikt och omasfalterades.
2004 Byte av fönster i gårdstrapphuset och källarfönster mot gården byttes.
2007 Reparerade fasaden mot Arsenalsgatan då fasaden fogades om och samtliga fönster och plåtdetaljer målades. Under året installerades säkerhetsdörrar.
2008 Byggdes två vindslägenheter. Samma år installerades hiss i trapphuset på Arsenalsgatan och energideklaration av fastigheten genomfördes.
2010 Genomfördes OVK av ventilationen.
2012 Spolades och filmades samtliga avloppsstammar.
2013 Upprättades en ny underhållsplan.
2015 Tvättades taket och den gamla delen omfogades. Samma år installerades nya porttelefoner.
2016 Byggdes en av lokalerna om till lägenhet. Under året byggdes även 5 nya balkonger mot gården.
2017 Byttes fönster mot Arsenalsgatan 8.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen har inga planerade renoveringar i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-12-27).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-12-29), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.


 

Läs mer

Dokument

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.


PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jazmine Ohgami

Mäklare / Partner

Jazmine har varit i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år i fastighets- och försäkringsbranschen. Jazmine är en strukturerad mäklare som med stor professionalism och engagemang hjälper sina kunder. Det är förmodligen just det i kombination med ett stort hjärta som gör henne till en omåttligt populär mäklare.

Telefon

0766 - 47 76 36

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.