Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Linnégatan 49, Linnéstaden

Stilfull, ljusskön tvåa med närhet till allt

Luftig tvårummare med alldeles nyrenoverat badrum och socialt kök med öppen planlösning. Bo perfekt i en fräsch lägenhet med goda förvaringsmöjligheter och Linnégatans utbud precis utanför porten.

Kliv in i en modern bostad i ett av Göteborgs mest attraktiva områden och njut av den luftiga atmosfären. Mellan bostadens kök och vardagsrum har en vägg har tagits ned för en öppen, social disposition som bjuder in till mingel och högresta fönster mot väster skänker bostaden rikligt med ljus och rymd. Det nyrenoverade, helkaklade badrummet har golvvärme och här är det förberett för tvättmaskin. Lägenheten är tidsenligt inredd och utrustad med walk in closet - ett boende som har allt! Utöver ett snyggt och bekvämt hem så bor ni med både natur och stad runt hörnet. Linnégatan är ett härligt stråk med restauranger, caféer och små butiker där ni även har nära till vackra naturområden som Slottsskogen och Änggårdsbergen. Här kan ni med enkelhet skapa en vardag med det lilla extra!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  52 kvm

 • Avgift

  2 925 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 10

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  52 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  5 av 10
 • Balkong

  Fransk balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1983-1985
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem. Bredband via Com Hem, alternativt Bredbandsbolaget.
 • Lägenhetsnummer

  35 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 925 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg.
 • Andel i föreningen

  0.45815%
 • Andelstal avgift

  0.45853%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 500 kr/år
 • Försäkring

  2 000 kr/år
 • Totalt

  4 500 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-12-29
 • Energiprestanda

  86 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
RB Brf Göteborgshus nr 53 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 157 bostadsrätter samt 12 lokaler med hyresrätt. Föreningens adresser är Linnégatan 47-55.

HEMSIDA
http://goteborgshus53.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 13:17. Fastigheten bebyggdes 1983-1985. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en grönskande och prisbelönt innergård med uteplatser och grillmöjligheter. I föreningen finns även ett miljöhus, två tvättstugor, två övernattningsrum med pentry, föreningslokal, cykelrum, barnvagnsrum, bastu samt mindre träningsrum.

PARKERING
Föreningen förfogar över 60 garageplatser varav 8 är MC-platser. En garageplats kostar cirka 550 kr/månad, en MC-plats cirka 150 kr/månad. I dagsläget finns det lediga MC-platser men kö till samtliga garageplatser (2018-01-30). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget och Com Hem.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

GJORDA RENOVERINGAR
2004-2005 Genomfördes underhåll på garageport och cirkulationspump. Samma år gjordes även en översyn av avloppsledningar samt luftare och ny belysning i trapphusen installerades.
2005-2008 Renoverades taket.
2007-2008 Monterades snöskydd och fågelskydd. Samma år byttes en del dörrar och fönster till balkonger.
2009 Utfördes åtgärder på tätskikt på altanerna mot gården på plan 10. Samma år byttes trädäcken ut på altanerna på plan 3 och lamporna på gården byttes ut.
2010 Byttes lås på entrédörrar, cykelrum, tvättstugor, soprum samt grinden mot Majorsgatan.
2011-2012 Målades fönstren och belysning byttes ut i trapphus och tvättstugor. Samma år byttes ventil i kulverten.
2012 Installerades nya porttelefoner. Samma år installerades nya tvättmaskiner och manglar.
2013 Installerades en ny ventilationsanläggning och ventilationskanaler rengjordes. Samma år målades trapphuset på Linnégatan 55 samt slussar till garage. Under året byttes och justerades en avloppsstam i garaget.
2014 Genomfördes en OVK av ventilationen. Samma år målades trapphusen på Linnégatan 47-53.
2015 Renoverades hissarna.
2016 Målades sophuset om.
2016-2017 Genomfördes injustering av ventilationen.
2017 Renoverades fönstren mot Nordenskiöldsgatan.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen diskuterar fortsatta fönsterbyten/renoveringar men har inte beslutat något ännu. De planerar även att åtgärda sprickor i betongen vid garaget och i samband med detta rusta upp innergården.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-01-30).

Ovanstående information är baserade på uppgifter från föreningens styrelse (2018-01-30) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen välkomnar er med ljusa, vita väggar och ett mörkgrått klinkergolv försett med härlig golvvärme. Ni finner plats för avhängning på krokar till höger och lite längre in i hallen finns två praktiska garderober för ytterligare tillhörigheter.

KÖK
Hemmets tidsenliga kök har vit köksinredning som matchas med klassisk ek, såväl på golvet som bänkskivan. Ovan bänkskivan sitter kakelplattor i en beige ton. Ett fönster skänker ljus och intill får ett matbord sin naturliga plats. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro och fläkt. Här finns även vardagslyx i form av en integrerad diskmaskin.

VARDAGSRUM
Mellan vardagsrum och kök har en vägg tagits ned för fokus på sociala ytor. Två stora fönster förser rummet med härligt ljus och här flyter ekparketten på golvet och de vita väggarna ihop med köket för en enhetlig look. Här finns plats för soffgrupp samt en given plats för tv-möbel.

SOVRUM
Vidare in i sovrummet fortsätter ekparketten och de vita väggarna från vardagsrummet. Rummet skänks naturligt ljus från dubbeldörrarna i glas till den franska balkongen och ger ett inbjudande intryck. Detta är en härlig tillgång under årets varma dagar där ni kan öppna upp dörrarna och njuta av västerläget. Sovrummet har plats för dubbelsäng och ni når den tillbyggda walk in closeten härifrån, som försetts med hela sex stycken garderober för optimerad förvaring.

BADRUM
Hemmets fräscha badrum renoverades nyligen och är inrett med smakfulla materialval. Det har helkaklats med mörkgrått klinkergolv, självklart med behaglig golvvärme och väggarna är kaklade i vitt. I taket sitter infällda spotlights för behagligt ljus. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med glasväggar samt handdukstork. Det är även förberett för tvättmaskin.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.