Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Karl Gustavsgatan 7A, Vasastaden

Sekelskiftespärla i city med balkong

Möjlig trea med fantastisk rymd och högt i tak. Ljus bostad med stilrent badrum, balkong med eftermiddagssol och ljusinsläpp från två håll.

Charmig sekelskiftestvåa på attraktiv cityadress som trots sitt läge upplevs tyst. Tidstypiska detaljer återfinns, som tilltagen takhöjd och flera högresta fönster med stenbänkar vilket skapar luftig atmosfär. Ni kan också njuta av en balkong med lugnt läge och de bästa soltimmarna som sträcker sig från lunch till kväll. Bostaden bjuder på ett påkostat badrum med vardagslyx i form av tvättpelare och golvvärme samt ett välutrustat italienskt kök med social planlösning mot vardagsrummet. Därtill bor ni med goda förvaringsmöjligheter i två förråd placerade i lägenheten och har gott om utrymme åt ytterligare förvaringslösningar då bostaden är rymlig. Här bor ni lugnt i hjärtat av Vasastaden med stadens puls utanför porten. Avenyn och stadens utbud med allt ni behöver finns endast en kort promenad bort. Perfekt cityboende!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  82 kvm

 • Avgift

  5 406 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  82 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1880
  Fastigheten totalrenoverades 2005-2007.
 • Förråd

  Två förråd i lägenheten
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och fiberbredband via Telia.
 • Lägenhetsnummer

  1018036 (Brf) / 1204 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  5 406 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Bostadsrättstillägg.
 • Andel i föreningen

  2.968863%
 • Andelstal avgift

  2.968863%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  4 500 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Schablonberäknad.

Energi

 • Energideklaration

  2016-06-15
 • Energiprestanda

  103 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Excelsior är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 34 bostadsrätter. Föreningen registrerades 2004.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 7:17. Fastigheten bebyggdes 1880. Föreningen förvärvade fastigheten 2007. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nordic Life.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförvaring samt två mysiga innergårdar med utemöbler och grill.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och fiberbredband via Telia.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

RENOVERINGAR
2005-2007 Totalrenoverades fastigheten då taket byttes, V/A- och elstammar byttes, grundförstärkning genomfördes och fasaden renoverades.
2015 Upprättades en underhållsplan och OVK av ventilationen genomfördes.
2016 Målades fönster mot 9:ans gård och takfoten renoverades. Samma år drogs fjärrvärmen om.
2017 Utfördes ett målningsarbete för uppfräschning av fasaden mot gatan.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. De planerar att rusta upp en av innergårdarna och utföra energieffektiviseringsåtgärder gällande värmetillförseln, men har inte beslutat när något av detta ska ske.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-01-25).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-01-25) samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni möts av bostadens slående rymd direkt när ni kliver innanför entrén och ni välkomnas av svart natursten på golvet som harmoniserar med vitmålade väggar. Hatt- och skohyllan är praktiskt infällda i väggen i ett utrymme till vänster. 

INRE HALL
Vidare in i bostaden finns en inre hall där ni finner ännu en entré som nås från innergården. Golvet är klätt i parkett och väggarna är vitmålade. Utrymmet används idag som arbetsrum men kan med enkelhet möbleras helt efter egna behov.

KÖK
Högkvalitativt italienskt kök med luckor och lådor i trä samt en rejäl kompositbänkskiva i beige ton. Ovan denna sitter infällda spotlights samt ett cremefärgat kakel och på golvet ligger sandfärgad italiensk sten med skön golvvärme. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, induktionshäll och integrerad diskmaskin. Här finns också ett fönster med mörk stenbänkskiva.

VARDAGSRUM
Två stora fönster, även de med mörk stenbänkskiva, förser vardagsrummet med härliga ljusinsläpp. Golvet är klätt i samma ekparkett som den inre hallen vilket snyggt flyter vidare därifrån. Väggarna är vita vilket gör det enkelt att inreda personligt. Ni har en trevlig, öppen planlösning mot köket som bjuder in till mingel och här kan ni möblera med soffgrupp och övrigt möblemang. 

SOVRUM
Sovrummet är ljust tack vare dubbeldörrarna som leder er ut till balkongen. På golvet ligger ekparkett som följer med från vardagsrummet och här är väggarna vitmålade varav en vägg målats i en behaglig, mörkt grön färg. Platsbyggda garderober ger er gott om förvaringsmöjligheter och ni får plats med dubbelsäng.

BALKONG
Balkongen är en lyxig tillgång som bjuder på dagens bästa soltimmar från lunch till kväll. Läget är fritt och lugnt mot föreningens innergård. Här kan ni möblera och slå er ner och njuta många dagar under året. 

BADRUM
Badrummet är helkaklat med svart natursten på golvet och vita väggar och här finns ett fönster samt infällda spotlights i taket som skänker ljus. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, dusch med vikbara glasväggar samt vardagslyx i form av tvättpelare och härlig golvvärme.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.