Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Gibraltargatan 28, Nedre Johanneberg

Originaldetaljer och balkong i sydvästläge

30-talspärla med solig balkong i stabil förening med låg avgift. Insynsskyddad genomgångstvåa med högt i tak, djupa fönsternischer och vackra originaldetaljer.

Ni välkomnas av den vackra tegelfastigheten anno 1934. Ta hissen upp till tredje våningen och kliv in i detta ljusa hem. Bostaden präglas av generös takhöjd och höga fönster som skänker ljus och rymd. Hemmet smyckas dessutom av tidstypiska attribut som fiskbensparkett, fönsterbänkar i marmor samt vackra listverk och takrosett. Den solfyllda balkongen är en given plats under årets varma dagar där ni kan njuta av varma sommardagar. Här bor ni i ett ytterst väldisponerat hem med trevlig planlösning. Läget är det allra bästa med en perfekt kombination av stadspuls och avkoppling. I området finns allt som behövs för en trivsam vardag och en kort promenad bort når ni Avenyn, Korsvägen, Chalmers och Landala torg.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  67 kvm

 • Avgift

  2 718 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  67 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
 • Våning

  3 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1934
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  1901 (Brf) / 1305 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 718 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  2.584%
 • Andelstal avgift

  2.519%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 560 kr/år
 • Försäkring

  1 440 kr/år
 • Totalt

  3 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-07-03
 • Energiprestanda

  157 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets trevliga atmosfär och generösa takhöjd som skapar en härlig rymd. Hallen har vacker stavparkett i ek som harmoniserar med vita väggar. Förvaring av ytterkläder finner ni i en inbyggd garderob med tidstypiska beslag.

INRE HALL
Vidare når ni den möblerbara inre hallen med ekparkett, vita väggar och en inbyggd garderob i tidsenlig stil. Från den inre hallen nås vardagsrum, sovrum och badrum. 

VARDAGSRUM
Till vänster om hallen når ni hemmets fantastiska vardagsrum som präglas av tidstypiska inslag som välbevarad fiskbensparkett, höga fönster och sober takrosett. Två fönster samt höga balkongdörrar i glas skänker rummet ett härligt ljusinsläpp och fönstren smyckas med fina fönsterbänkar i marmor. Här kan ni med enkelhet möblera med både soffgrupp och större matbord, perfekt för trevliga middagar med nära och kära. 

BALKONG
Från vardagsrummet når ni den solfyllda balkongen som utgör en trevlig förlängning av bostaden, en underbar tillgång under årets varma dagar! Balkongen har ett högt och fritt läge mot Gibraltargatan där ni kan njuta av sol från lunch till kväll.

KÖK
Genom den tidstypiska serveringsgången når ni köket och här återfinns ett charmigt serveringsskåp som skvallrar om svunna tider. Det trivsamma köket är smakfullt inrett i klassisk färgskala med mörkgrått klinkergolv, vitmålade väggar samt en vit bröstpanel. Köksinredningen går i vitt med dekorativ mosaik ovan den mörka bänkskivan. Köket bjuder på gott om arbetsytor samt förvaringsutrymmen och är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, fläkt samt diskmaskin. Ett fönster med fönsterbänk i marmor förser rummet med ljus och här finns plats för ett mindre matbord.

SOVRUM
Harmoniskt sovrum med ett rofyllt och insynsskyddat läge. Golvet är klätt med stavparkett i ek som harmoniserar med vita väggar. Här ryms en dubbelsäng och övrigt möblemang, klädförvaring finner ni i två garderober.

BADRUM
Rymligt badrum med klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel, dusch samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Grönsiskan 9 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 48 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Adresser i föreningen är Gibraltargatan 28 samt Wijkandersplatsen 1.

Föreningen innehar 21,1% i Grönsiskans Samfällighetsförening. Samfälligheten avser gården.

FASTIGHETEN
Göteborg Johanneberg 7:9. Fastigheten bebyggdes 1934. Föreningen förvärvade fastigheten 1987 och äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens sköter själva sin ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns gemensam tvättstuga och cykelrum. Föreningen har även en innergård.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

TV/BREDBAND
TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av digital-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1100 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 400 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF.

GJORDA RENOVERINGAR
Fastigheten har genomgått flera renoveringar, några nämnda nedan:
1988/1989 Genomfördes flera stora renoveringar då bland annat V/A- och elstammar renoverade. Samma period renoverades även fönster, fasad och tak.
1991 Byttes expansionskärl.
2001 Fönsterrenovering.
2002 Fasadrenovering.
2004 Genomfördes en teknisk besiktning av fastigheten.
2005 Nyinstallation av frånluft i samtliga badrum och trappuppgångar.
2008 Takrenovering.
2010 Byggdes balkonger mot gården.
2012 Utbyte av stamventiler i värmesystem.
2012 Installerades nytt portsystem. Samma år genomfördes värmeoptimering av värmesystemet.
2013 Installerades säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter.
2014 Renoverades hissarnas innerkorgar.
2016 Spolades samtliga avloppsstammar i fastigheten. Samma år målades dörrportar och dörrar mot gården och fönster renoverades (lgh 8, 23 och 45) och översyn av hissarna utfördes.
2017 Målades fönster våning 4-6.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att måla resterande ytterfönster våning 1-3. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-03-06).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-03-06), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Nedre Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.