Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Erik Dahlbergsgatan 26A, Vasastaden

Totalrenoverad sekelskiftesvåning med solig terrass

Totalrenoverad sekelskiftesvåning där gammalt möter nytt på bästa sätt. Ett drömhem högst upp i huset med exklusiva materialval, stor terrass och bevarad sekelskiftescharm.

Ni välkomnas av en vacker fastighet anno 1886 och det smyckade trapphuset. På fjärde våningen ligger detta förtjusande hem som varsamt renoverats under 2015 med påkostade materialval och sober färgsättning. Takhöjden är slående och de höga fönstren med djupa fönsternischer skänker ljus och rymd. Här har inget lämnats åt slumpen, de eleganta materialvalen går i fin samklang med tidstypiska detaljer som takrosetter, stuckatur, spegeldörrar och profilerade fotlister. Köket är smakfullt inrett med köksinredning från Puustelli med smarta finesser. Från köket når ni hemmets terrass, en underbar tillgång under sommaren! Här bor ni i ett fulländat cityhem med stort badrum samt gott om förvaring i flera garderober och walk in closet. Välkomna till en stabil förening med stadens utbud utanför porten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  100 kvm

 • Avgift

  4 842 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  100 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 4
 • Balkong

  Terrass
 • Byggår

  1886
 • Förråd

  Vindsförråd
 • Lägenhetsnummer

  107 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 842 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV. Ett obligatorisk balkongtillägg tillkommer med 50 kr/mån.
 • Andel i föreningen

  2.56949%
 • Andelstal avgift

  2.57037%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 400 kr/år
 • Försäkring

  1 588 kr/år
 • Totalt

  3 988 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-04-16
 • Energiprestanda

  104 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av bostadens härliga rymd och vackra detaljer som höga fotlister och stuckatur. Hallen är inredd med grått klinkergolv och ljusmålade väggar och infällda spotlights i taket.

VARDAGSRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets rymliga vardagsrum med målade väggar i grå ton och vitvaxat plankgolv i furu, något som återfinns i bostadens övriga rum. Rummet har högt i tak och stort fönster som skapar ljus och rymd. Här återfinns vackra detaljer som stuckatur och takrosett samt en praktisk platsbyggd bokhylla med förvaringsskåp. Rummet har gott om plats för en större soffgrupp och övrigt möblemang.

KÖK
Till höger om vardagsrummet ligger det renoverade köket som är smakfullt inrett med kvalitativ köksinredning från Puustelli. Köket renoverades 2015 med klassiska köksluckor i en diskret ljusgrön ton och eleganta bänkskivor från Silestone. Skåp upp till tak skänker gott om förvaringsutrymmen och köket har även generösa arbetsytor. Köket bjuder dessutom på finesser som kombinerad ugn/mikro med tallriksvärmare samt ugn med ångfunktion, båda i bekväm arbetshöjd. Köket är utrustat med spishäll, fläkt samt integrerad diskmaskin. Golvet är klätt med vitvaxat plankgolv som harmoniserar med vitmålade väggar och vacker stuckatur ger rummet karaktär. Ett stort fönsterparti skänker ljus och intill finns gott plats för ett större matbord. Från köket når ni terrassen.

TERRASS
Hemmets rymliga terrass har ett högt och fritt läge mot föreningens mysiga innergård. Här kan ni njuta av solen från morgon till sen lunch, en given plats att nyttja under årets varma dagar!

SOVRUM 1
Harmoniskt sovrum med ljust plankgolv, vitmålade väggar och tidstypiska detaljer som stuckatur och takrosett. Ett fönster förser rummet med ljus och rymd och den väl tilltagna ytan gör att ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Fyra garderober i vitt skänker plats för kläder och andra tillhörigheter. 

SOVRUM 2
Ljust sovrum med vitvaxat plankgolv, vitmålade väggar samt vacker stuckatur och takrosett. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang och ett fönster skänker rummet ljus. Klädförvaring finner ni i två garderober.

BADRUM
Hemmets badrum inger en lyxig hotellkänsla och är smakfullt inrett med ljusgrått klinkergolv samt helkaklade väggar i ljusgrå ton. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, dusch med glasvägg samt ett vägghängt högskåp. Badrummet är även utrustat med behaglig golvvärme.

WALK IN CLOSET
I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets rymliga klädkammare som är inredd med ljusgrå matta och flera öppna garderober.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Vasafyran är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 50 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2003.

HEMSIDA
www.vasafyran.se

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 17:7-8 samt 17:11-12. Fastigheten bebyggdes 1886. Fastighetens värdeår är 1979. Föreningen förvärvade fastigheten 2003 och äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam tvättstuga, cykelrum samt gemensamhetsförråd.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1978-1980 Genomfördes stamrenovering.
2004 Genomfördes borsyreinfiltrering samt reparation och målning av yttertak. Samma år installerades nya portar.
2004-2005 Renoverades samtliga badrum.
2005 Renoverades fasad och fönster. Under året genomfördes även renovering av ventilationssystem.
2006 Installerades nya porttelefoner, byte av frånluftsfläktar, byte av del i stamledning i hyreslokal, renovering av hissmaskin, samt renovering av styrelserum.
2007 Reparation och målning av yttertak.
2008 Borsyreinfiltrering.
2008-2009 Renoverades trapphus.
2009 Byttes bland annat två cirkulationspumpar i värmecentraler samt ljusarmaturer i trapphus och lokalentréer på gård.
2010 Renovering av golv på vind. Samma år genomfördes underhållsarbeten av värmesystem.
2011 Installerades FiberLan. Under året genomfördes även reparation av elcentral på Erik Dahlbergsgatan 26A och värmepump byttes på Erik Dahlbergsgatan 28B.
2012 Installerades nytt porttelefonisystem.
2013 Målades fasaden mot Erik Dahlbergsgatan.
2014-2017 Genomfördes OVK samt obligatoriska åtaganden av ventilationen.
2014-2015 Genomfördes kontroll av grunden inför borsyreåtgärder.
2015 Byttes samtliga termostatventiler i samtliga element. Under året installerades även nya driftpumpar och injustering av vattenburen värme i centraler.
2017 Byggdes balkonger mot innergården och borsyreinfiltrering genomfördes.
2018 Spolades och filmades avloppsstammarna samt dagvattenledningarna. Föreningen genomförde även borsyreinfiltration av grunden på Erik Dahlbergsgatan 26-28.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att måla tak på Aschebergsgatan samt byta alternativt renovera trädörrar mot gården. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-04-03).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-04-03), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.