Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Kompassgatan 5, Gamla Masthugget

Möjlig 2:a med stor uteplats


Möjlig 2:a med stor uteplats, i dagsläget en välplanerad och insynsskyddad 1,5:a. Fräscht skick med bra materialval, funktionellt kök och smarta förvaringsutrymmen. Hiss finns.

Kliv in i detta ljusfyllda hem med välplanerade ytor. Bostadens kök är inrett med klassiska materialval och diskmaskin, här finns även gott om plats för ett bord för fyra personer. Hemmets stora uteplats är en underbar tillgång under sommarhalvåret där ni kan njuta av eftermiddags- och kvällssolen, perfekt för trevliga grillkvällar! I anslutning till vardagsrummet finns en praktisk sovalkov med en bred loftsäng, här finns även plats för övrigt möblemang som exempelvis skrivbord. Här bor ni i en trivsam bostad med goda förvaringsmöjligheter i flera garderober samt en rymlig klädkammare. Bostaden har dessutom vardagslyx i form av tvättmaskin. Här bor ni i en stabil förening med faciliteter som bastu och övernattningsrum för långväga gäster. Här bor ni på en lugn adress med goda kommunikationer till staden

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  55 kvm

 • Avgift

  2 935 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  55 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  1 av 7
 • Balkong

  Stor uteplats
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1981
 • Förråd

  Förråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem och bredband via Telia.
 • Församling

  Göteborgs Oscar Fredrik
 • Lägenhetsnummer

  1 (Brf) / 0802 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 935 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Kabel-TV. Föreningen tillämpar enhetsmätning avseende el- och vattenförbrukning.
 • Andel i föreningen

  0.40594%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 260 kr/år
 • Totalt

  4 260 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Elkostnad beräknad per schablon. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2008-11-11
 • Energiprestanda

  146 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall med ekparkett och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning och ytterligare klädförvaring finner ni i en inbyggd byrå samt en rymlig klädkammare med praktisk förvaring. 

KÖK
Till höger om hallen når ni hemmets trevliga kök med ett lugnt och insynsskyddat läge mot föreningens gård och bostadens uteplats. Köket har parkettgolv och vitmålade väggar samt klassisk köksinredning i vitt med vitt kakel ovan arbetsytorna. Här finns en kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt samt diskmaskin. Intill det stora fönsterpartiet finner ett matbord sin naturliga plats.

UTEPLATS
Stor uteplats med ett insynsskyddat och mysigt läge mot föreningens gård. Här kan ni njuta av eftermiddags- och kvällssolens strålar, en underbar tillgång under årets vara dagar! Uteplatsen har gott om plats för en loungegrupp, grill och övriga utemöbler.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet nås från både kök och hall och har ett lugnt och insynsskyddat läge. Ett stort fönsterparti skänker ljus och rymd och här kan ni med enkelhet möblera med en större soffgrupp och övrigt möblemang. Vardagsrummet är inrett med parkettgolv som harmoniserar med vitmålade väggar. 

SOVALKOV
I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets sovalkov med vitmålade väggar och ljus heltäckningsmatta. Sovalkoven har en platsbyggd loftsäng som rymmer en bredare madrass, här finns även plats för ett skrivbord. Sovalkoven bjuder även på praktiska förvaringslösningar i form av inbyggda byråer samt en inbyggd bokhylla.

BADRUM
Från hallen når ni hemmets badrum med mörkt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med en mörkblå bård. Här finns toalett, handfat, spegel med belysning, badkar samt en toppmatad tvättmaskin.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lustgården är en äkta bostadsrättsförening med totalt 190 bostadsrätter samt 6 lokaler med hyresrätt.

HEMSIDA
www.brflustgarden.se

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 32:6. Fastigheten bebyggdes 1981. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av TidX AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns gemensamma tvättstugor, cykelrum, cykelgarage, barnvagnsrum, bastu samt ett övernattningsrum. I föreningen finns även ett aktivitetsrum med snickeriverkstad samt pingisbord. Föreningen har även en lummig innergård med tre grillplatser samt en badmintonplan.

PARKERING
Föreningen förfogar över 164 garageplatser belägna under huset. En plast kostar cirka 713 kr/mån. I dagsläget är det kortare kö till garageplatserna (2018-02-19). Alternativa garageplatser finns i närliggande förening Brf Masthugget. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

GJORDA RENOVERINGAR
2010 Uppgradering av ventilationssystem.
2010-2011 Renoverades och lagades balkonger och takterrasser.
2014 Byttes ytterfönster.
2016 Genomfördes en OVK av ventilationen. Samma år renoverades trapphusen på Sjömansgatan 3 och Paradisgatan 12.
2016-2017 Konverterat förråd till mindre lägenheter. Samma period byggdes skyddsrummet om till cykelgarage.
2017 Renovering av trapphus på Sjömansgatan 1 och Paradisgatan 14 då även hissen byttes och tvättstugan renoverades.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår trapphusrenovering till nybyggnadsstandard av samtliga trapphus i fastigheten. I dagsläget återstår ca hälften av trapphusen och resterande trapphus planeras att påbörjas hösten 2018. Föreningen planerar även att renovera delar av innergården under året. Föreningen kommer dessutom att nyproducera ett antal mindre lägenheter under året, inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-02-19).

EKONOMI
Föreningen planerar årlig avgiftshöjning med 2%. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-02-19).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-02-19), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

 

Område

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.