Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Engdahlsgatan 4C, Johanneberg

Kvadratsmart minitvåa med bästa cityläge

Eftertraktad, kvadratsmart citytvåa med generöst ljusinsläpp och renoverade ytskikt. Här bor du i stabil förening med bästa cityläge.

Bostaden präglas av härliga ljusinsläpp, sober färgsättning samt vacker nyslipad parkett. De stora fönsterpartierna skänker ljus och rymd och här kan ni njuta av ett ostört läge utan insyn. Optimalt planerad citytvåa i solid brf med perfekt läge. Här bor du med närhet till Chalmers, Sahlgrenska och Korsvägen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  39 kvm

 • Avgift

  2 137 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  39 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 4
 • Byggår

  1937
 • Lägenhetsnummer

  66 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 137 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.82878%
 • Andelstal avgift

  0.82878%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  850 kr/år
 • Försäkring

  900 kr/år
 • Totalt

  1 750 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2011-04-26
 • Energiprestanda

  112 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni möts av vitmålade väggar och ett nyslipat parkettgolv. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och härifrån når ni både kök, badrum och vardagsrum.

VARDAGSRUM
Stora fönster förser rummet med behagligt ljus som fyller hela rummet. De vitmålade väggarna harmoniserar med nyslipat parkettgolv vilket gör rummet lätt att inreda samt ger er möjligheten att sätta er egna stil. Här finns plats för soffa och matbord.

SOVRUM
Sovrummet smyckas av snygg fondvägg, vitmålade väggar och träfärgad parkett. Ett stort fönster förser rummet med härligt ljus. Det finns plats för säng och övrigt möblemang. Rummet är utrustat med rymlig garderob med plats för kläder och förvaring.  

KÖK
Ni välkomnas av ett kvadratsmart kök med vitmålade väggar och träfärgad parkett. Här hittar ni kombinerad kyl/frys, ugn och spis. Här finns goda förvaringsmöjligheter tack vare generöst med skåp. 

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet som är inrett med snyggt mosaikgolv i blå toner samt helkaklade väggar i vitt med blå bård. Här hittar ni wc, handfat, spegel och dusch. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Johanneberg 1937 i Göteborg. Föreningen består av två flerbostadshus med totalt 102 bostadsrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 1937. Adresser i föreningen är Engdahlsgatan 2 och 4A-D samt Gibraltargatan 19A-D.

HEMSIDA
www.johanneberg1937.se

FASTIGHETEN
Göteborg Johanneberg 42:1 och Johanneberg 42:2. Fastigheterna bebyggdes 1937, föreningen förvärvade fastigheterna samma år. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning förvaltas av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns fyra tvättstugor, cykelrum samt en mysig trädgård med utemöbler och grillar.

PARKERING
Föreningen förfogar över 23 parkeringsplatser. En plats kostar cirka 250 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Boxer och fiberbredband via Alltele. Föreningen har ett fördelaktigt avtal med Alltele till en kostnad om 125 kr/mån. Startavgiften för ett nytt bredbandsabonnemang är 500 kr.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.

RENOVERINGAR
1982 Byttes fasaderna till nuvarande plåtfasader.
1982-1983 Utfördes ROT-renovering av avloppsstammar, vattenledningsrör och elledningar. Under samma period lades taket om.
1992-1993 Byttes samtliga fönster.
1999 Dränerades huset på Engdahlsgatan 2 samt Gibraltargatan 19.
2004-2005 Renoverades samtliga badrum med äldre golvbrunnskonstruktion.
2006 Dränerades huset på Engdahlsgatan 4 samt Engdahslgatan 4A-D. Under samma år renoverades trapphusen.
2008 Tvättades fasaden.
2016 Spolades avloppen.
2017 Byttes elinstallationer och armaturer i allmänna utrymmen.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan. I dagsläget finns inga större renoveringar inplanerat. Föreningen har ansökt om bygglov för balkongbyggnation.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi med låg belåning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2018-08-02).

ÖVRIG INFORMATION
För aktuella byggplaner gällande Gibraltarvallen, se mer information på stadsbyggnadskontorets hemsida på www.goteborg.se
 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-08-02) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.