Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Karl Johansgatan 15A, Majorna

Ljusskön trea med balkong högt upp i huset


Genomgångstrea med öppna ytor och generösa ljusinsläpp i hus byggt 2008. Bekvämligheter i form av en härlig balkong med eftermiddags- och kvällssol samt ett stort, helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Kliv in i denna ljusfyllda trerummare och möts av den luftiga atmosfären. Här bjuds det på flera fönster i två väderstreck, en balkong samt en fransk balkong som tillsammans maximerar ljuset i lägenheten. Ni har ett välutrustat kök med öppen, social disposition mot vardagsrum och matrum och här finner ni diskmaskin och en stilfull vinkyl. Vardagslyxen fortsätter in i det helkaklade badrummet som har utrustats med tvättmaskin, torktumlare samt behaglig golvvärme. Bostaden är välplanerad och har även gott om förvaringsutrymmen i flera garderober och en walk in closet. Majorna är ett mysigt område där ni finner caféer, välsorterade matbutiker, små specialinriktade affärer, populära restauranger och avslappnade kvarterskrogar. Välkomna!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  87 kvm

 • Avgift

  4 190 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  87 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 4
 • Balkong

  Balkong och Fransk balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  2008
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Telia Triple Play
 • Församling

  Göteborgs Carl Johan
 • Lägenhetsnummer

  232 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  4 190 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 219 kr/mån tillkommer för tv & bredband.
 • Andel i föreningen

  2.84%
 • Andelstal avgift

  2.84%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 129 kr/år
 • Försäkring

  1 560 kr/år
 • Totalt

  5 689 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt säljarnas uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2014-01-27
 • Energiprestanda

  106 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen välkomnar er med parkett på golvet och väggar klädda i mönstrad tapet. Till höger finns plats för avhängning och ni har mycket gott om plats åt ytterligare tillhörigheter i hemmets walk in closet till vänster. 

KÖK
Stilfullt kök där parketten på golvet flyter vidare från hallen och kombineras med vit köksinredning. Detta bryts av med mörkgrått kakel ovan en bänkskiva i samma mörkgrå ton. Planlösningen mot vardagsrummet och matplatsen är öppen och social. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, ugn, inbyggnadsmikro och integrerad diskmaskin. Ni finner även en inbyggd vinkyl i rostfritt stål.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ges ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare flera fönsterpartier och utgången till den franska balkongen. Golvet är klätt i parkett och rummet upplevs extra ljust i och med de vitmålade väggarna. Här kan ni möblera med soffgrupp och den givna matplatsen rymmer med enkelhet ett bord för sex till åtta personer.

SOVRUM 1
Hemmets ena sovrum når ni direkt till höger från hallen. Rummet har en luftig atmosfär när utgången till balkongen samt ett fönster kombineras med ljusa ytskikt. Sovrummet har ett rofyllt läge mot föreningens innergård. Utöver dubbelsäng får ni plats med exempelvis en byrå och förvaring finns i tre inbyggda garderober.

BALKONG
Balkongen är en väldigt härlig tillgång under årets varma dagar och solen ligger på från eftermiddag till kväll. Läget är högt och lugnt mot föreningens innergård. 

SOVRUM 2
Hemmets andra sovrum har ett lugnt och ostört läge mot föreningens innergård. Sovrummet är inrett med vita väggar som harmoniserar med parkettgolvet likt de övriga rummen. Ett stort fönsterparti skänker behagligt ljus och förvaring finner ni, även här, i tre stycken inbyggda garderober. 

WALK IN CLOSET
Här har ni mycket gott om plats åt kläder och ytterligare tillhörigheter. Förvaringsmöjligheterna har optimerats med väggfasta hyllor och upphängningsmöjligheter samt att en smart förvaringslösning för skor satts upp på insidan dörren.

BADRUM
Rymligt badrum med bekvämligheter som tvättmaskin, torktumlare och golvvärme. Helkaklat med vita väggar och mörkgrått golv. Ovan tvättmaskin och torktumlare finns en arbetsbänk och ovan denna praktiska hyllor. Badrummet är också utrustat med toalett, handfat med kommod, spegel med belysning ovan samt dusch med glasväggar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Åttakanten en äkta bostadsrättsförening som består av tre sammanbyggda flerbostadshus. Här blandas gammalt och nytt, föreningen består av totalt 47 bostadsrätter varav 37 av dem är nybyggda. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt. Föreningens adresser är Karl Johansgatan 15 A-B och 17 samt Kaptensgatan 2-6. Föreningen bildades 2007.

HEMSIDA
http://oktanten.se/wordpress/

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 208:5. Fastigheterna uppfördes 2008. Äldre delen av fastigheten byggdes 1878 och restaurerades 2008. Föreningen förvärvade fastigheten 2008. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Nordic Life Fastighetsförvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och grill, övernattningslägenhet (250kr/dygn) samt rymligt cykel- och barnvagnsförråd. I föreningen finns även en tvättstuga för boende på Kaptensgatan. Föreningen har en god gemenskap där medlemmarna ofta samlas för gemensamma aktiviteter, t.ex. äter våfflor tillsammans på våffeldagen, dricker glögg vid jul m.m.

PARKERING
Föreningen förfogar över 23 parkeringsplatser i en garageförening i en närliggande fastighet. Kostnad för parkeringsplats utan tak kostar 665 kr/mån, plats med tak kostar 890 kr/mån. I dagsläget är det en kortare kö till platserna (2018-03-06).

TV/BREDBAND
TV och bredband via Telia Triple Play. Grundutbud av ca 25 TV-kanaler samt 100 Mbit bredband ingår via ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1138 kronor för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kronor för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2013 Målades trähusfasaden mot gatan om.
2015 Spolades avloppsstammarna.
2016 Upprättades en ny underhållsplan. Samma år genomfördes en OVK av ventilationen.
2017 Byttes golv och räcken på balkongerna och en ny besiktning av husgrunden gjordes i hus 3.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan. De planerar att måla hus 3 under 2018, inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-03-06).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-03-06) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.