Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Surbrunnsgatan 10, Kungshöjd

Högt i tak och solig balkong


Citytvåa på bästa adress med solfylld balkong mot Esperantoplatsen. Ljus bostad högt upp i huset med insynsskyddat läge. Hiss finns!

Ni välkomnas av den pampiga tegelfastigheten anno 1890 och dess vackra trapphus. Bostaden präglas av härliga ljusinsläpp från höga fönster med fönsterbänkar i sten och den generösa takhöjden skapar en luftig atmosfär. Balkongen är en given plats under årets varma dagar där ni kan njuta av sol från morgon till kväll tillsammans med den trevliga utsikten mot Esperantoplatsen. Bostaden har stor potential, här har ni möjligheten att sätta er egna prägel och skapa ert drömhem. Kök och vardagsrum har en öppen planlösning som bjuder in till mingel, perfekt för middagar i goda vänners lag. Bostaden har dessutom gott om förvaringsutrymmen i stor walk in closet samt garderober. Här bor ni på bästa läge i en stabil förening med stadens utbud utanför porten. Ni har dessutom nära till hav och skärgårdsbåtar.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  54 kvm

 • Avgift

  2 167 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  54 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1890
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com hem, fiberbredband via Bredbandsbolaget.
 • Församling

  Domkyrkoförs. i Göteborg
 • Lägenhetsnummer

  1303S (Brf) / 1303 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 167 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV. En obligatorisk kostnad om 169 kr/mån tillkommer avseende bredband samt 50 kr/mån avseende balkongtillägg.
 • Andel i föreningen

  1.53%
 • Andelstal avgift

  1.59%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 500 kr/år
 • Försäkring

  1 599 kr/år
 • Totalt

  3 099 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2011-05-03
 • Energiprestanda

  172 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den möblerbara hallen med plastgolv och vita väggar. Här finns gott om plats för ytterkläder i två inbyggda garderober.

VARDAGSRUM
Från hallen når ni hemmets ljusfyllda vardagsrum med två höga fönster i fil. Fönstren smyckas av tidstypiska fönsterbänkar i svart sten och utanför har ni Esperantoplatsen och staden att vila ögonen på. Vardagsrummet har gott om plats för både soffgrupp och matbord. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är klädda i ljus tapet.

KÖK
Köket har en öppen disposition mot vardagsrummet och skiljs åt genom en praktisk köksbänk. Golvet är klätt med plastgolv och väggarna är målade i vitt som harmoniserar med den vita köksinredningen. Ovan arbetsytorna sitter ett vitt kakel och här finner ni gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys, spis och fläkt. Köket är även utrustat med tvättmaskin.

SOVRUM
Rofyllt sovrum med ett insynsskyddat läge. Sovrummet är inrett med plastgolv och tapetserade väggar i ljus ton. Här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Genom pardörrar i glas når ni hemmets balkong.

BALKONG
Rymlig balkong med ett högt och fritt läge. Balkongen smyckas av vackra smidesräcken och här kan ni möblera med bord och stolar. Här kan ni njuta av sol från morgon till kväll, en underbar tillgång under sommarhalvåret!

WALK IN CLOSET/KONTOR
I anslutning till köket ligger den stora klädkammaren med tre garderober och väggfasta hyllplan. Perfekt för klädälskaren! Klädkammaren kan med fördel även nyttjas som kontor.

BADRUM
Från hallen når ni badrummet med ljus våtrumsmatta helkaklade väggar i ljus ton. Här finns toalett, handfat, spegelskåp samt dusch med kabindörrar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Hästtorget är en äkta bostadsrättsförening bestående av 3 flerbostadshus med totalt 61 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 5 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen har adresserna Kungsgatan 4, Ingenjörsgatan 7A-B och 9 samt Surbrunnsgatan 10 och 12. Föreningen bildades 2005 och fastigheten förvärvades genom ombildning 2011.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 46:17. Fastigheten byggdes 1890. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och grillmöjlighet. I föreningen finns även cykelskjul, barnvagnsrum och tvättstuga.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Bredbandsbolaget. Kabel-TV ingår i avgiften. En obligatorisk kostnad om 169 kr/mån tillkommer avseende bredband.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 90-talet byttes stammar och elstigare.
2012 Fräschades innergården upp.
2013/2014 Byggdes balkonger. Samma år inspekterades taket.
2014 Installerades ny cirkulationspump.
2015 Installerades fiberbredband i fastigheten. Samma år installerades nya tornfönster, entréporten till Kungsgatan 4 renoverades och innergården fräschades upp.
2016 Renoverades fasad och fönster mot gården.
2016/2017 Renoverades en av föreningens lokaler.

PÅGÅENDE/KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen håller just nu på att renovera fasad och fönster mot gatan. Föreningen planerar att på sikt renovera trappuppgångar, portar och entréer. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Stabil förening med god ekonomi. Föreningen sänkte avgiften med cirka 20% under 2016. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-03-14).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-03-14) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.