Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Erik Dahlbergsgatan 35A, Vasastaden

Ljus etagevåning med landshövdingecharm och solfylld terrass

Unik etagetrea i charmigt landshövdingehus. Perfekt cityhem med braskamin, två badrum och stor terrass i välskött förening. El ingår i avgiften.

Högst upp i huset ligger detta insynsskyddade hem med genomgående planlösning. Bostaden präglas av sober färgsättning och vackra vitmålade brädgolv. Den stora terrassen har ett högt och fritt läge och är en given plats under årets varma dagar där ni kan njuta av sol från morgon till kväll. Etageplan har tak upp till nock med flera fönster och spännande vinklar samt ett tyst läge där ni finner en god natts sömn. Här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Eventuell möjlighet finns att köpa loss ytterligare råvind. Bostaden har dessutom gott om förvaringsutrymmen samt två badrum varav ena är utrustad med tvättmaskin. Här bor ni på en lugn cityadress med stadens utbud utanför porten i en omtyckt förening med god ekonomi och trevlig grannsämja. Både Avenyn och Slottsskogen nås en kort promenad bort.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  82.5 kvm

 • Avgift

  4 218 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  82.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 3
 • Balkong

  Stor terrass
 • Byggår

  1912-1914
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  74/132 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 218 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, El, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.80675/0.28267%
 • Andelstal avgift

  0.80675/0.28267%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • Försäkring

  2 000 kr/år
 • Totalt

  2 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2008-11-10
 • Energiprestanda

  147 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning entréplan

Planritning

Alternativ planlösning entréplan

Planritning

Planlösning övre plan

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÈPLAN

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets härliga atmosfär, vackra brädgolv och sobra färgsättning. Hallen är möblerbar med gott om plats för avhängning.

KÖK
Till höger om hallen når ni hemmets mysiga kök med fönster mot föreningens lummiga innergård. Köket har ett högt och insynsskyddat läge med höga fönster som förser rummet med ljus, intill fönstret finner ett matbord sin naturliga plats. Det vitmålade brädgolvet harmoniserar med väggar i ljusgrå ton och den vita köksinredningen i lantlig stil. Köket är smakfullt inrett med vitt kakel ovan de mörka bänkskivorna som belyses med spotlights. Köket är utrustat med integrerade vitvaror, här finns kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt en inbyggd mikro i bekväm arbetshöjd. Vitrinskåp med infällda lampor skapar stämningsfull belysning.

SOVRUM
Ljust sovrum med ett rofyllt och insynsskyddat läge mot föreningens innergård. Sovrummet har ljus färgsättning med vita brädgolv och väggar målade i trendriktig grå ton. Det stora fönsterpartiet skänker rummet ljus och här ryms enkelsäng och skrivbord. Klädförvaring finner ni i en platsbyggd garderobsdel med förvaring upp till tak. 

BADRUM
Fräscht badrum med ljust klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel, högskåp, badkar samt vardagslyx i form av tvättmaskin. Badrummet är även utrustat med behaglig golvvärme samt infällda spotlights.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har högt i tak och två fönster i fil som skänker ljus och rymd. Rummet är målat i grå ton och smyckas av brädgolv, takrosett och vackra fönsterbänkar. Här kan ni med enkelhet möblera med soffa och matbord. En braskamin utgör en trevlig detalj som skänker ljus och värme under årets kalla dagar.

ETAGEPLAN

SOVRUM
En ljus trappa leder er upp till övre plan där ni välkomnas av det ljusa sovrummet med tak upp till nock. Den väl tilltagna takhöjden och fönster åt två håll skapar en fantastisk rymd. Rummet präglas av spännande vinklar samt vackra detaljer som en framtagen tegelvägg och vita brädgolv. I taket sitter infällda spotlights som skapar stämningsfull belysning. Ett takfönster skänker rummet extra ljus och är installerat med elektroniskt sol- och värmeskydd. Det finns eventuell möjlighet att köpa loss mer råvind och därmed möjlighet att bygga en ännu större terrass alternativt ett ytterligare rum.

TERRASS
Från sovrummet når ni hemmets underbara terrass, en given plats att nyttja av under årets varma dagar. Här kan ni njuta av sol från morgon till kväll samtidigt som ni kan blicka ut över takåsarna. Här finns gott om plats att möblera med en stor utegrupp och grill, perfekt för trevliga grillkvällar i goda vänners lag!

BADRUM
Elegant badrum med smakfulla materialval och infällda spotlights i taket. Golvet är klätt med grå klinker och väggarna är helkaklade i vitt med fondvägg i grått. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel, dusch med glasvägg samt handdukstork. Golvet är självklart installerad med behaglig golvvärme för frusna fötter. Här finns dessutom ett fönster för ljus och vädring.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB:s Brf Pilträdet är en äkta bostadsrättsförening med 116 bostadsrätter och två lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1982.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 22:22 (Norra fastigheten) och Vasastaden 22:23 (Södra fastigheten). Fastigheterna byggdes 1912-1914. Föreningen köpte fastigheten 1978.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum och tvättstuga. Föreningen har mysiga innergårdar med uteplatser.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Basutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 455 kr för 2018.

RENOVERINGAR
Under 80-talet byttes V/A-stammarna i kök och badrum. Samma period byttes även el till 3-fasel för uttagen till spisarna och elektroniska maskiner i kök och badrum.
2003 Dränerades gården på norra fastigheten, i samband med renoveringen anlades nya brunnar.
2005 Gjordes tolv balkonger iordning på norra fastigheten.
2007 Spolades stammarna.
2012 Renoverades fasaden och gården.
2014 Genomfördes OVK på båda fastigheterna. Samma år besiktigades samtliga tak och en del av taket har renoverats med nytt plåttak.
2014-2015 Har byggnationer av 11 vindslägenheter färdigställts. I samband med byggnationen har plåttaken byts ut.
2015-2016 Genomfördes relining av V/A-stammarna i samtliga lägenheter. Under samma period byggdes vindslägenheter, i samband med byggnationen genomfördes även takarbeten relaterade till byggnationerna.
2016-2017 Renoverades trapphus.
2017 Inspekterades fönster.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår fortsatt trapphusrenovering av resterande trapphus. Byggnation av vindslägenheter pågår i takt med att enskilda medlemmar beslutar att bygga ut sina lägenheter, föreningen byter successivt ut plåttaken i samband med ombyggnationerna av vindarna. Föreningen planera att genomföra målningsarbeten av fasad och fönster allt eftersom det behövs. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-03-27).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-03-27) samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Dalen är en äkta bostadsrättsförening bestående av 6 flerbostadshus och 5 småhus med totalt 40 bostadsrätter. Föreningen registrerades 2000.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Hästebäck 6A:4 som förvaltar gångbroar, gångvägar, inomkvartersgata m.m. Föreningens andel är 57%.

HEMSIDA
http://brfdalen.bostadsratterna.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Hästebäck 413:1. Fastigheterna byggdes 2000-2001. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns två cykelrum samt två soprum. Tillsammans med Brf Ugglan delas gemensamhetshuset Ugglebo innehållande styrelserum kombinerat med övernattningslägenhet/samlingslokal.

PARKERING
Till varje bostad hör en parkeringsplats i carport. Utöver dessa finns det 35 st parkeringsplatser avsedda för boende och besökande.

TV/INTERNET
Kabel-TV via Bredbandsbolaget och bredband via GotNet med möjlighet att välja mellan flera leverantörer. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 445 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
2011 Målades fasader.
2016 Genomfördes underhållsarbeten av carportar.
2017 Genomfördes första etappen avseende underhåll och målning av fönster. Samma år byttes belysning i samtliga carportar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår etapp 2 av 3 avseende fönsterunderhåll. Sista etappen planeras att genomföras 2019. Föreningen kommer även att måla förråd samt carportar under 2018 samt uppgradera bredband till fiber med hastighet upp till 1 Gbit under 2018/2019. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-06-04).

EKONOMI
Föreningen har sänkt avgiften med totalt 8% sedan 2015. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-06-04).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-06-04), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.