Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Skanstorget 3B, Linnéstaden

Sekelskiftesdröm på bästa cityadress

Sekelskiftesetta högst upp i huset med bevarad charm och stor balkong. Cityhem med insynsskyddat gårdsläge, högt i tak och vackra detaljer som brädgolv och kakelugn.

Välkomna till detta stilfulla hem som präglas av ljus och rymd från hemmets höga fönster och glasdörrar. Här bor ni med ett rofyllt gårdsläge utan insyn och lummig grönska utanför fönstren. Den rymliga balkongen är en given plats under sommarhalvåret där ni kan njuta av varma sommardagar. Bostaden smyckas av vackra detaljer från förr som takrosett och en vacker kakelugn. Hemmet har vitlaserade brädgolv som harmoniserar med ljusa väggar och gör det enkelt att inreda snyggt. Det stora allrummet har gott om plats för både soffgrupp och säng. Ett perfekt cityboende i stabil förening med både Linnéstaden, Haga och Vasastaden runt knuten. Dessutom närhet till Handelshögskolan och Sahlgrenska samt goda kommunikationer till stadens alla hörn. Ett perfekt cityboende!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  34 kvm

 • Avgift

  1 995 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 5

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  34 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  5 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1887-1907
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Canal Digital/Ownit
 • Lägenhetsnummer

  69 (Brf) / 1401 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 995 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg. Ett obligatorisk tillägg om 100 kr/mån tillkommer avseende fiberbredband
 • Andel i föreningen

  0.80280%
 • Andelstal avgift

  0.80012%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 200 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  4 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-01-09
 • Energiprestanda

  180 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens ljusa och luftiga hall med vitlaserat brädgolv och väggar målade i ljus ton. En skjutdörrsgarderob ger gott om plats för kläder och andra tillhörigheter.

ALLRUM
Från hallen når ni hemmets rofyllda allrum med ett lugnt och insynsskyddat läge mot föreningens innergård. Den generösa takhöjden och de höga fönstren skapar en ljus och härlig atmosfär. Rummet smyckas dessutom av bevarade detaljer som vacker takrosett och tidstypisk kakelugn (ej i bruk). Väggarna är målade i en grå ton som harmoniserar med det vitlaserade brädgolvet. Här ryms både soffgrupp och bredare säng. Genom höga pardörrar i glas når ni hemmets mysiga balkong.

BALKONG
Den rymliga balkongen har ett högt och fritt läge med morgon- och förmiddagssol, en underbar plats att nyttja under årets varma dagar. Här finns gott om plats för flera utemöbler och grill. 

KÖK
Hemmets välplanerade kök nås från vardagsrummet och har ett högt fönster beläget mot föreningens innergård, intill ryms ett mindre matbord. Likt övriga rum ligger här ett charmigt brädgolv. Väggara är ljusa varav en vägg är klädd i mönstrad tapet som skapar en spännande kontrast till det ljusa golvet. Köksinredningen går i ljus ton med vackra bänkskivor i svart marmor. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, ugn och fläkt, här finns dessutom gott om förvaringsutrymmen i flera skåp.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets helkaklade badrum. Golvet är klätt med blå mosaik och väggarna är helkaklade i vitt med blå bård. Här finns toalett, handfat, spegel samt ett badkar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Skanstorget i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 66 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 13 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Skanstorget 3-6. Föreningen bildades år 2000.

Föreningen har del i samfällighetsföreningen Annedal Sopsug Samfällighetsförening med andelstalet 3,15%. Samfälligheten förvaltar hantering av hushållsavfall.

HEMSIDA
http://www.brfskanstorget.se/skanstorgetigoteborg/

FASTIGHETEN
Göteborg Annedal 23:25, 23:26, 23:27 samt 23:28. Fastigheterna bebyggdes 1887, 1905, 1906 och 1907. Föreningen förvärvade fastigheterna 2011. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd samt styrelserum. Föreningen har även en gemensam innergård med utemöbler och grillplats.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Canal Digital och fiberbredband via Ownit. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Bredband med 1000/1000 mbit tillkommer med en obligatorisk kostnad om 100 kr/månad.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1978 Genomgick fastigheten en större renovering då bland annat rörstammar byttes.
2003 Byggdes en ny tvättstuga.
2004 Renoverades samtliga badrum.
2005-2009 Renoverades fasad och nya portar installerades.
2010-2011 Lades taket om och ventiler samt termostater byttes.
2011 Byggdes 5 nya balkonger mot gårdarna. Samma år genomfördes omfogning av väggar i källaren och modernisering av elinstallationer i källaren genomfördes.
2012 Installerades nya vindsfönster mot Skanstorget och nya elinstallationer utfördes på samtliga vindar. Under året renoverades även fogar på gårdssidan på samtliga hus.
2013 Lagades och målades fasaden på Skanstorget 4A. Samma år renoverades hissen och elskåp byttes på Skanstorget 4A.
2014 Målades fönsterblecken på samtliga byggnader.
2014-2015 Genomfördes en OVK av ventilationen.
2014-2015 Konverterades en av föreningens lokaler till restaurang. Under året spolades även stammarna.
2015 Genomfördes en omfattande fönsterrenovering.
2016 Renoverades samtliga fönster. Samma år såldes en hyresrätt och 5 nya balkonger uppfördes.
2017-2018 Renoverades trapphusen, i samband med renoveringen installerades elektroniska informationstavlor. Samma period konverteras en lagerlokal till kontorslokal.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade renoveringar i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga avgiftsförändringar dagsläget (2018-07-13).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-07-13), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.