Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Schéelegatan 5, Lunden

Unik möjlighet att skapa ditt drömhem

Ta chansen och förvärva denna befintliga lokal som upplåts till bostadsrätt. Bygglov finns för ombyggnation till lägenhet. Juridisk person tillåts tillfälligt som köpare.

Lokalen har stora ytor och alla möjligheter till att skapa ett drömhem. Planlösningen möjliggör en öppen och social planlösning samt separat sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Här bor du i en trevlig förening där samtliga boende är garanterade en parkerings- eller garageplats. Mysiga Lunden är ett omtyckt område med närhet till staden. I området finns bekvämligheter som mataffärer, små butiker och mysiga caféer. Lockas ni av innerstadens puls finns goda kommunikationer som tar dig till centrum på kort tid. Dessutom har du naturområden som Skatås och Härlanda Tjärn på nära avstånd.

Översikt

  • Typ

    Bostadsrätt

  • Rum

    2 rum och kök

  • Boarea

    62 kvm

  • Avgift

    3 775 kr

  • Slutpris

    Kontakta mäklaren

  • Våning

    BV

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

  • Typ

    Bostadsrätt
  • Antal rum

    2 rum och kök
  • Boarea

    62 kvm
    Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
  • Våning

    BV
  • Byggår

    1961
  • Förråd

    Förråd
  • Lägenhetsnummer

    1015 (Brf) / 1001 (LMV)
  • Tillträde

    Enligt överenskommelse

Ekonomi

  • Avgift

    3 775 kr/mån
    Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
  • Andel i föreningen

    6.70%
  • Andelstal avgift

    6.70%
  • Skattesats

    32.6%
  • Pantsatt

    Nej

Driftskostnader

  • El

    3 000 kr/år
  • Försäkring

    1 260 kr/år
  • Totalt

    4 260 kr/år
  • Personer i hushåll

    2
  • Kommentar

    Beräknad per schablon.

Energi

  • Energideklaration

    2009-05-20
  • Energiprestanda

    125 kWh/m2 och år
Planritning

Nuvarande planlösning

Planritning

Kommande planlösning enligt bygglov

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Schéelegatan 5 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 13 bostadsrätter, 1 lägenhet samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2007.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 8:13. Fastigheten byggdes 1961. Föreningen förvärvade fastigheten 2009. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförvaring samt ett styrelserum. Föreningen har även en innergård som i dagsläget fräschas upp med trädäck och sociala ytor.

PARKERING
Föreningen förfogar över 8 parkeringsplatser och 7 garageplatser och samtliga boende är garanterade en parkerings- eller garageplats. En parkeringsplats kostar 600 kr/mån och en garageplats kostar 800 kr/mån.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV via Bredbandsbolaget. Föreningen är inte ansluten till någon specifik internetleverantör. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Gjensidige.

RENOVERINGAR
2009 Energideklarerades fastigheten och V/A-stammar i kök och badrum besiktigades. Samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2011 Renoverades taket.
2014 Utfördes injustering av värme och termostater monterades in i samtliga radiatorer i huset.
2016 Renoverades hela fasaden.
2016-2017 Genomfördes en omfattande renovering av garaget.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. I dagsläget pågår uppfräschning av gården. Föreningen planerar att filma stammarna, inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-04-06).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, 2018-04-06, samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

  • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.