Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Vattugatan 4A, Gamla Masthugget

Landshövdingedröm i etage

Totalrenoverad, möjlig 4:a-5:a med genomtänkt planlösning, påkostade materialval och solig balkong.

Fantastisk bostad som har allt man kan önska sig av ett landshövdingehem. Hemmet genomsyras av högt i tak och vackra inslag som brädgolv i original, takrosetter och genuina gjutjärnsradiatorer. Bostaden har omsorgsfullt renoverats med stilfulla materialval som går i fin samklang med detaljer från förr. Etageplan inger en härlig ateljékänsla med tak upp till nock och rummet smyckas av synliga takbjälkar samt en framtagen tegelvägg. Den stora ytan möjliggör att bygga till ett extra sovrum. Köket renoverades 2015 och är smakfullt inrett med marmorbänkar, mässinggolv, integrerade vitvaror och stor köksö. Balkongen är en given plats där ni kan njuta av solen under varma sommardagar. Hemmets eleganta badrum renoverades 2016 och är inrett med lyxiga material samt tvättmaskin. Ett drömhem i solid brf med faciliteter som övernattningslägenhet.

Arean är 100 kvm golvyta varav 93 kvm boarea.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3.5 rum och kök

 • Totalarea

  100 kvm

 • Avgift

  4 494 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3.5 rum och kök
 • Totalarea

  100 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Total area 100 kvm, varav boarea 93 kvm.
 • Våning

  3 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1929
 • Förråd

  Vindsförråd
 • Lägenhetsnummer

  32/2032 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 494 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme
 • Andel i föreningen

  1.93144/0.79891%
 • Andelstal avgift

  1.93144/0.79891%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  6 500 kr/år
 • Vatten/Avlopp

  2 200 kr/år
 • Försäkring

  1 560 kr/år
 • Totalt

  10 260 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2010-09-30
 • Energiprestanda

  134 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning entréplan

Planritning

Planlösning övre plan

Planritning

Alternativ planlösning övre plan

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

NEDRE PLAN

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets härliga atmosfär och vackra inredning där inget har lämnats åt slumpen. Ni välkomnas av hemmets rymliga hall med svartlackat brädgolv och svartmålade dörrar som skapar en spännande kontrast till de vitmålade väggarna. Väggarna i hallen är klädda med vacker bröstpanel och här finns gott om plats för avhängning. Ytterligare förvaring finner ni i en inbyggd garderob med automatisk belysning.

KÖK
Till höger om hallen ligger det stilfulla köket som renoverades under 2015. Köket är smakfullt inrett med moderna och spännande material som golv klätt i effektfull mässing, något som även återfinns som stänkskydd ovan arbetsytorna. Golvet har underliggade golvvärme för extra komfort. Den svarta köksinredningen harmoniserar med mörka marmorbänkar och här finns gott om förvaringsutrymmen med skåp upp till tak. Den stora köksön utgör en trevlig matplats samt praktisk arbetsyta med extra förvaringsutrymme i flera underliggande skåp. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, inbyggd mikro samt vinkyl. I taket sitter en diskret takrosett.

BALKONG
Den mysiga balkongen har ett högt läge mot föreningens lummiga innergård. Här kan ni njuta av solen från morgon till sen lunch, en underbar tillgång under sommarens varma dagar! Balkongen är inredd med trägolv samt en platsbyggd bänk i sibirisk lärk.

SOVRUM
Harmoniskt och rofyllt sovrum med högt i tak och härlig rymd. Rummets stora yta gör det enkelt att möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Vita väggar harmoniserar med det mörka golvet och en fristående vägg klädd med vacker bladguld skapar en naturlig plats för sängen. Den fristående väggen har en bakomliggande walk in closet inredd med öppen garderobsförvaring, en dröm för klädälskaren! Ett fönster förser sovrummet med ljus och i taket sitter en sober takrosett.

VARDAGSRUM
Vackert vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och övrigt möblemang. Här återfinns tidstypisk charm som en diskret takrosett och ett platsbyggt vitrinskåp vid trappan utgör en stilfull detalj som dessutom har dolt förvaringsutrymme i sidan, perfekt för dammsugaren! Den platsbyggda trappan i svart och vitt går i tidstypisk design och är en vacker möbel i rummet. 

BADRUM
Hemmets badrum renoverades 2016 och andas lyx! Här ligger ett elegant marmorgolv med behaglig golvvärme och väggarna är klädda i kvadratformat vitt kakel i tegelsättning med antracitgrå fog. Badrummet smyckas av vackra beslag  och blandare i mässing samt en vacker marmorbänk med underliggande tvättmaskin. Specialbeställda badrumsmöbler smälter in i detta vackra badrum som är utrustat med toalett, handfat med vacker kommod, spegel, dusch med glasdörrar samt ett vägghängt skåp. I taket sitter infällda spotlights.

ETAGEPLAN

SOVRUM/ALLRUM
En vacker trappa i svart och vitt leder er upp till övre plan där ni välkomnas av det ljusa rummet med tak upp till nock. Den magnifika takhöjden om cirka 3,4 meter och fönster åt två håll skapar en fantastisk rymd. Etagevåningen byggdes 2016 och präglas av spännande vinklar samt vackra detaljer som en framtagen tegelvägg, takbjälkar och mörkbetsade brädgolv i original som behandlats med hårdvax som harmoniserar med vitmålade väggar. I taket sitter belysning med dimmerfunktion som skapar stämningsfull belysning. Från ena fönsterpartiet kan ni njuta av en härlig utsikt över stadens takåsar. En platsbyggd förvaringsbänk skapar både avlastningsyta och förvaringsutrymme. Rummet är inrett med gjutjärnsradiatorer i tidstypisk stil och fönster från Velux samt Elit. Rummets väl tilltagna yta möjliggör att bygga till ett extra rum och härifrån når ni bostadens andra entré.

ÖVRIGT
Under totalrenoveringen har ny el dragits in hela bostaden som är infräst i väggarna. Alla eluttag och strömbrytare är från Renova och all belysning är dessutom dimbar. Bostadens samtliga foder och lister är återskapade likt original.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Berghell i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening med totalt 59 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 4 lokaler med bostadsrätt. Adresser i föreningen är Vattugatan 2 och 4, Paradisgatan 21 samt Fjällgatan 32.

HEMSIDA
www.brfberghell.se

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 23:1, 23:2, 23:6 samt 23:7. Fastigheten byggdes 1929. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns flera gemensamma tvättstugor samt föreningslokal, hobbyrum, övernattningsrum och bastu. Föreningen har även en mysig innergård med uteplatser och grillmöjlighet.

PARKERING
Föreningen förfogar över 9 st garageplatser belägna i grannföreningen. En plats kostar ca 950 kr/mån. I dagsläget är det en kortare kö till platserna. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och fiberbredband genom Bredbandsbolaget. Grundutbud av TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2012 Bytte elcentraler i samtliga lägenheter.
2014 Fuktdränerades källarlokalerna. I samband med detta renoverades föreningslokalen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan. I dagsläget pågår balkongbyggnation. Föreningen planerar att renovera trappuppgångarna. Föreningen planerar även ett stambyte runt 2025, inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Lågt belånad förening med stabil ekonomi. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-05-28).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-05-28), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.