Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Mariebergsgatan 13A, Majorna

Charmig genomgångstvåa med stor balkong


Ljus genomgångstvåa med stor balkong och insynsskyddat läge. Möjlig trea med lättmöblerade ytor och gott om förvaringsutrymmen i mysiga kvarter.

Välkomna till detta ljussköna hem som präglas av ljus färgsättning samt charmiga inslag som framtagna brädgolv och fönsterbänkar i sten. Höga fönster skänker rummen ljus och här är det enkelt att trivas! Balkongen utgör en trevlig förlängning av bostaden och är en given plats under årets varma dagar där ni kan njuta av ett fritt läge med lummiga omgivningar. Köket andas 50-talscharm med gott om både arbetsytor samt förvaringsutrymmen och här ryms ett matbord för fyra personer. Majorna är ett mysigt område där ni finner caféer, välsorterade mataffärer, små specialinriktade butiker, populära restauranger och avslappnade kvarterskrogar. Täta turer med buss och spårvagn tar er enkelt in till city. För den bilburna finns ev möjlighet att hyra p-plats utanför porten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  55 kvm

 • Avgift

  3 370 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  55 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1950
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  2 (Brf) / 1002 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 370 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  5.78%
 • Andelstal avgift

  6.99%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 000 kr/år
 • Försäkring

  1 728 kr/år
 • Totalt

  3 728 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets härliga ljus och atmosfär. Hallen har vacker enstavsparkett, vita väggar samt gott om plats för avhängning. Här finns även förvaringsutrymme i en inbyggd garderob.

KÖK
Till vänster om hallen ligger det hemtrevliga köket med vit köksinredning och framtaget brädgolv. Ett fönster beläget mot föreningens gård förser rummet med ljus och intill finns plats för ett matbord. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, fläkt samt skafferi. Här finns gott om förvaringsutrymmen i flera skåp.

SOVRUM
Ljust sovrum med charmigt brädgolv och vita väggar. Rummet har plats för dubbelsäng och klädförvaring finns i två inbyggda garderober. Ett fönster med vacker fönsterbänk i sten skänker ett härligt ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum med insynsskyddat läge. Höga fönster samt balkongdörr i glas skänker rummet ljus. Vardagsrummet är inrett med enstavsparkett som harmoniserar med ljusa väggar. Här kan ni med enkelhet möblera med både soffgrupp och matbord. 

BALKONG
Balkongen har ett fritt och insynsskyddat läge beläget mot lummiga omgivningar. Golvet är klätt med trall för extra komfort och här finns gott om plats för bord och stolar. En underbar plats att nyttja under sommarhalvåret!

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet med ljust klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat, spegel samt badkar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Mariebergsgatan 13 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 13 bostadsrätter samt 3 hyresrätter.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 111:5. Fastigheterna uppfördes 1950, fastighetens värdeår är 1962. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Revisorsringen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam tvättstuga.

PARKERING
Föreningen förfogar över 13 parkeringsplatser, en plats kostar cirka 400 kr/mån. I dagsläget är det full beläggningen men ingen kö (2018-07-26). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF Skadeförsäkring.

RENOVERINGAR
Fastigheten har tidigare varit en hyresfastighet och föreningen har därmed inget underlag på gjorda renoveringar. Föreningen har låtit utföra en teknisk besiktning av fastigheten.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen tar i dagsläget fram en underhållsplan. Föreningen har utfört en teknisk besiktning av fastigheten om planerar att genomföra stambyte inom en 5-årsperiod. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-07-02).

EKONOMI
Föreningen planerar en årlig indexhöjning om 2%. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-07-26).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-07-26), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.