Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Övre Husargatan 11, Linnéstaden

Modern citytvåa med generösa ytor och egen uteplats

Genomgående citytvåa med renoverat kök, klädkammare och stort badrum. Härlig uteplats med snyggt trägolv mot föreningens lugna innergård, perfekt för sköna sommarkvällar. Hiss finns!

Välplanerad genomgångstvåa med nya ytskikt i sobra färger och generösa ytor. Det moderna köket från 2016 är fräscht med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter samt plats för matbord. Bostaden har stora fönster som skapar ett härligt och uppiggande ljus. Hemmets snygga parkettgolv i kombination med ljusa väggar bidrar till harmoni och lugn. Vardagsrummets väl tilltagna och öppna yta gör det enkelt att möblera med sin egna stil och här ryms både soffgrupp och matbord. Det stora badrummet har vardagslyx såsom badkar och tvättmaskin. Här bor ni bekvämt med gångavstånd till mysiga uteserveringar och avkopplande Slottsskogen. En perfekt kombination av natur och innerstad. Goda kommunikationer tar er med lätthet till alla Göteborgs lockelser och behövligheter.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  72.5 kvm

 • Avgift

  3 947 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  72.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1987
 • Lägenhetsnummer

  0027 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 947 kr/mån
  Ingår i avgiften: Vatten. Obl. tillägg tillkommer med 100kr/mån (kabel-tv) 170kr/mån (bredband) 400 kr/mån (värme).
 • Andel i föreningen

  1.79676%
 • Andelstal avgift

  1.37738%
 • Skattesats

  32.6%
 • Inre reparationsfond

  Saldo: 6 673 kr
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 170 kr/år
 • Försäkring

  2 724 kr/år
 • Totalt

  5 894 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2008-11-14
 • Energiprestanda

  83 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets rymliga hall med ljusmålade väggar samt nylagt parkettgolv, något som är genomgående för hela bostaden. Garderober ger gott om plats för ytterkläder och här finns även en rymlig klädkammare för ytterligare förvaring. 

KÖK
Från hallen når ni hemmets stora kök som renoverades 2016. Köket är smakfullt inrett med stilfull köksinredning i vitt med grått kakel ovan de mörka bänkskivorna samt integrerade vitvaror. Generösa fönsterpartier skänker rummet ljus och intill finns plats för ett större matbord. Köket bjuder på gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen, perfekt för matlagningen. Här finns kombinerad kyl/frys, inbyggd ugn i arbetshöjd, spishäll, fläktkåpa samt diskmaskin. 

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum med två fönster som skänker ett härligt ljusinsläpp. Väggarna är målade i en trendriktig grå ton som harmoniserar med det snygga parkettgolvet. Här kan ni med enkelhet möblera med en soffgrupp, matsalsbord och övrigt möblemang. 

SOVRUM
Från hall och vardagsrum nås hemmets sovrum med ett rofyllt läge mot föreningens innergård. Sovrummet har målade väggar i en behaglig grå ton och här finns plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Från sovrummet når ni hemmets mysiga uteplats.

UTEPLATS
Hemmets uteplats utgör en trevlig förlängning av bostaden. Här kan ni njuta av ett lugnt läge mot föreningens gård. Uteplatsen är belagd med trall för extra komfort och här ryms flera utemöbler. En härlig plats att nyttja under årets varma dagar!

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets stora badrum med ljus våtrumsmatta och helkaklade väggar i vitt med blå bård. Här finns wc, handfat med kommod, spegel, badkar samt vardagslyx i form av tvättmaskin. Här finns även ett vädringsfönster som skänker ljus.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggen Brf Göteborgshus 52 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 72 bostadsrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Risåsgatan 1-3 samt Övre Husargatan 9-11.

HEMSIDA
http://www.gbghus52.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 7:22. Fastigheten bebyggdes 1987. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två tvättstugor, tre cykelrum, gym, bastu med relaxavdelning samt ett hobbyrum. Föreningen har även en innergård med grillplats.

PARKERING
Föreningen förfogar över 33 garageplatser samt 3 MC-platser. En garageplats kostar cirka 600 kronor i månaden, en MC-plats kostar cirka 200 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga garageplatser (2018-06-07). Till MC-platserna är det full beläggning men ingen kö. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Bredbandsbolaget. Ett obligatoriskt tillägg för kabel-TV och bredband tillkommer med 100 kr/mån respektive 170 kr/mån.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1138 kronor för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kronor för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2004 Installerades nytt passersystem.
2005/2006 Renoverades hissarna.
2009 Renoverades trapphusen.
2011 Byttes samtliga termostatventiler i lägenheter och allmänna utrymmen. Samma år genomfördes dräneringsarbeten.
2012 Genomfördes markarbeten på gården.
2014 Byttes fönster åt Övre Husargatan och Risåsgatan. I samband med fönsterbytet genomfördes fasadunderhåll. Samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2015 Genomfördes OVK av ventilationen.
2016 Byttes garagefläkt. Samma år utfördes även målning av spa, gym samt tak vid boulebanan. 2017 Byttes portsystem. Under året sågs även elförbrukningen över och källarutrymmen målades. 2018 Byggdes lekplatsen om till en tredje uteplats.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan. Föreningen planerar att måla taket. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-06-07).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-06-07) samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.