Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Såggatan 20E, Majorna

Totalrenoverad fyra med stor balkong och hiss


Totalrenoverad med hiss i fint landshövdingehus. Stor balkong med eftermiddagssol och mysig innergård med lekplats.

Modern fyra med öppna och sociala ytor. Lägenheten totalrenoverades 2014 och har en välplanerad disponering med luftigt vardagsrum, rymligt kök, helkaklat badrum samt gästtoalett. Köket är smakfullt inrett med stilren köksinredning, integrerade vitvaror (Siemens) samt vinkyl. Modern enstavsparkett och ljusa färger gör vardagsrummet lättmöblerat. Balkongen är lugnt belägen mot den stängda innergården med sol från sen lunch till kväll, en underbar tillgång under sommarhalvåret! Bostaden har dessutom goda förvaringsutrymmen i flera garderober samt ett stort förråd. Stabil brf med övernattningsmöjlighet för långväga gäster och festlokal. Här bor ni tryggt i ett barnvänligt område med närhet till skolor och aktiviteter. I området finns ett varierande utbud av mysiga caféer, välsorterade matbutiker och gym. Ett perfekt läge nära såväl havet som city.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  85 kvm

 • Avgift

  5 153 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  85 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1990
 • Förråd

  Stort vindsförråd
 • TV/Bredband

  Fibernätverk för Digital-TV, bredband (100/100) samt IP-telefoni via Bredbandsbolaget.
 • Församling

  Göteborgs Carl Johan
 • Lägenhetsnummer

  43 (Brf) / 1204 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  5 153 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten. En obligatorisk avgift om 245 kr/mån tillkommer för Kabel-TV, Bredband samt IP-telefoni (ej samtalskostnad).
 • Andel i föreningen

  0.81468%
 • Andelstal avgift

  1.16467%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  6 200 kr/år
 • Försäkring

  1 656 kr/år
 • Totalt

  7 856 kr/år
 • Personer i hushåll

  4
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter. Kostnad avseende försäkring är baserat på kalkyl på if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2008-12-18
 • Energiprestanda

  136 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av en luftig hall med grått klinkergolv som tillsammans med de vitmålade väggarna bidrar med hallens stilrenhet och ljus. Här finns det gott om plats för hallmöbel, förvaring och spegel. De snygga färgvalen och det goda utrymmet gör rummet lättmöblerat. 

BADRUM
Hemmets rymliga badrum nås direkt från hallen. Badrummet totalrenoverades 2014 och har upplyftande materialval såsom helkaklade golv och väggar. Här finns wc, dusch med glasvägg, handfat med kommod, handdukstork och spegel. Badrummet är även installerat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare med ovanliggande bänkskiva i trä.

SOVRUM 1
I anslutning till hallen ligger det stora sovrummet. Två fönster förser rummet med härligt ljusinsläpp som på ett behagligt sätt framhäver parkettgolvet samt de stilrena väggarna i grå ton. Här kan ni möblera med dubbelsäng och nattduksbord. Rummet är utrustat med rejäla garderober som ger goda förvaringsmöjligheter.

KÖK
Köket har ett klassiskt parkettgolv och stilren köksinredning i vitt med integrerade vitvaror. Ovan den snygga Solid-skivan sitter ett grått kakel och här finner ni goda arbetsytor samt förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll, fläktkåpa, inbyggd ugn och mikro i bekväm arbetshöjd, diskmaskin samt vinkyl.

BALKONG
Lägenheten har en stor balkong mot den trevliga innergården och har sol från sen lunch till kväll. En given plats för avkoppling och lugn. Balkongen nås från både köket och ett av sovrummen. Grått underhållsfritt golv som matchar de annars ljusa färgerna

VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet har snyggt parkettgolv i ek som harmoniserar med vitmålade väggar. Stora fönster finns på båda sidorna av rummet vilket ger ett fantastiskt och uppiggande ljusinsläpp. Här finns det plats för soffgrupp, mediamöbel och matbord. I anslutning till köket finns en självklar plats för matbordet där det finns infällda spotlights med dimmerfunktion som ger stämningsfull belysning.

TOALETT
En praktisk gästtoalett ligger i anslutning till hallen. Toaletten har målade väggar med vitt golv. Här finns wc, handfat och spegel.

SOVRUM 2
Sovrummet har ett elegant parkettgolv som ger en fin kontrast till de gråa väggarna. Här finns plats för både säng och garderob. Sovrummet har en egen dörr till den trevliga balkongen.

BARNKAMMARE/KONTORSRUM
Intill vardagsrummet ligger ett praktiskt utrymme som lämpar sig bra som barnkammare eller kontorsrum. Rummet har snyggt laminatgolv som förhindrar repor och ljusa väggar. Rummet är utrustat med garderober som ger goda förvaringsutrymmen.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens Brf Eskulapius är en äkta bostadsrättsförening bestående av 10 byggnader med totalt 99 bostadsrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1984 och har adresserna Amiralitetsgatan 27 & 29, Såggatan 18 & 20 samt Allmänna vägen 40.

HEMSIDA
http://www.eskulapius.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 312:18. Fastigheten bebyggdes 1989-1990. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har fyra sammanhängande gårdar med vackra planteringar, grillmöjligheter samt utemöbler. Det finns även flera odlingslådor runt om gårdarna för föreningens medlemmar. Utöver detta har man också tillgång till fem tvättstugor, föreningslokal, övernattningslägenhet, bastu, snickarverkstad samt cykel- och barnvagnsrum.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

TV/BREDBAND
Fibernätverk för Digital-TV, bredband samt IP-telefoni via Bredbandsbolaget. En obligatorisk avgift tillkommer med 245kr/mån avseende Tv, bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad). Från och med 1 november kommer föreningen att byta leverantör till Com Hem.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

GJORDA RENOVERINGAR
2011-2012 Renoverades utsidan av fasaden.
2012 Byttes låssystem samt renoverades föreningens bastu.
2013 Renoverades insidan av fasader vid nedre gården.
2014 Renoverades fasader vid mellersta gården.
2015 Renoverades gårdsfasader på Amiralitetsgatan.
2016-2017 Renoverades trapphus samt tvättstugan på Såggatan 20A. Samma år byttes värmepump och undercentral.
2017 Installerades postboxar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att renovera yttre miljöer med start hösten 2018. Föreningen kommer även att renovera krypgrund, tak samt fasad mot Amiralitetsgatan. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-08-23).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-08-23). Föreningen brukar ta höjd i sin budget gällande kostnader för ränteutgifter samt amorteringar och har de senaste åren betalat tillbaka mellanskillnaden mot det faktiska utfallet till medlemmarna.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-08-23) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.