Såld

Stafettgatan 4B, Lunden

Kvadratsmart etta med tidstypisk charm


Ytsmart hem med charmiga brädgolv och tidstypiska detaljer. Mysig och ljus enrummare med nyrenoverad toalett i trevlig förening med gemensam takterrass. Bredband ingår!

Vid en lugn återvändsgata ligger denna hemtrevliga enrummare. Bostaden präglas av tidstypisk charm som framtagna brädgolv, bevarade originaldörrar och ett vackert fönsterbräde i sten. Varje kvadratmeter har nyttjats på ett effektivt sätt och känslan är betydligt större än den boyta som står angivet. Dispositionen är väl genomtänkt och bjuder på en rymlig köksdel med rum för matplats samt ett väl tilltaget allrum som kan möbleras med både soffa och säng. Därtill erbjuds en separat toalett som nyligen renoverats samt ett fräscht badrum med ett badkar för avkopplande stunder. Till bostaden hör dessutom två stora förråd. Här bor ni på en attraktiv adress med närhet till både stad och natur med goda kommunikationer som tar er smidigt in till staden på bara några minuter.

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

1 rum och kök

Boarea

25.5 kvm

Avgift

2 245 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Ida Goding

Mäklare
0766 - 12 07 26

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  25.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen. Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 4
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Vindsförråd och källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Församling

  Göteborgs S:t Pauli
 • Lägenhetsnummer

  1001B (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 245 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband. Ett obligatorisk tillägg avseende trappstädning tillkommer på 100 kr/månad.
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  1 200 kr/år
 • Försäkring

  980 kr/år
 • Totalt

  2 180 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Elkostnad beräknad per schablon. Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2012-05-10
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
En halvtrappa upp ligger denna charmiga enrummare med bevarade detaljer från byggtiden. Från hallen har du en god överblick över hela lägenheten och redan här infinner sig en mysig och ombonad känsla. Väggarna är målade i en grön ton och på golvet ligger ett vackert brädgolv som löper vidare genom bostaden. En praktisk nisch ger plats för avhängning och här finner du en klädkammare samt en garderob till förvaring.

KÖK
Den ljusa och inbjudande köksdelen ligger med öppenhet mot hemmets allrum och är väl genomtänkt med mycket skåpsförvaring och arbetsytor på två sidor. Väggarna är målade i vitt och inredningen består av luckor i björk, arbetsbänkar i trä samt blått kakel. En matplats för 2-4 personer får sin naturliga plats intill fönstret och här inryms en kombinerad kyl och frys, fläkt, hällspis, vinkyl samt ett städskåp.

ALLRUM
Ett mysigt allrum med ett härligt ljusflöde från det stora fönsterpartiet som vetter mot en lugn återvändsgata. Liksom köket är väggarna målade i vitt och här ryms en soffa, säng samt tv-möbel.

GÄSTTOALETT
Bostadens separata toalett som renoverades 2016 har ett grått klinkergolv samt helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning samt hyllplan.

BADRUM
Det fräscha badrummet har ett grått klinker på golvet, helkaklade väggar i vitt med en blå bård samt dekorativa partier i betongglas. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett härligt ljus och här finner du ett badkar för avkopplande stunder.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Stafettgatan 4 är en äkta bostadsrättsförening och består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 24 bostadsrätter. Föreningen bildades 1943 och har adresserna Stafettgatan 4A-C. 2016 blev föreningen certifierade med stämpeln SBC godkänd, ett kvitto på en välskött förening.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 55:5. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en inglasad takterrass med timer samt en gemensam gård med utemöbler och grillmöjligheter. Det finns även en tvättstuga som är utrustad med två nya tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Utöver detta har föreningen en nyrenoverad bastu, ett hobbyrum med snickarbänk, cykelförråd samt en skänk- och byteshörna.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Medlemmarna sköter sophantering (in och ut med sopkärl till vägen), snöskottning, gräsklippning samt underhåll av trädgården enligt rullande schema.

PARKERING
Föreningen förfogar över 10 parkeringsplatser som är belägna på baksidan av huset. En parkeringsplats kostar cirka 400 kronor i månaden. I dagsläget är det full beläggning men ingen kö (2018-07-03). I övrigt råder det fri parkering i vissa delar av området.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

GJORDA RENOVERINGAR
1991 Genomfördes ett stambyte.
2008 Målades fasad och fönster på södersidan.
2012 Lades taket om, målades fönster samt gjordes en inglasning av föreningens takterrass. Under samma år renoverades tvättstugan.
2013/2014 Genomfördes en brand- och stöldinspektion med vidtagande åtgärder.
2014 Genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat, dränerades gårdssidan samt byttes fjärrvärmepanna och termostater till samtliga element. Under samma år målades grunden, lagades delar av fasaden, renoverades källarfönster samt installerades nya entrédörrar, gårdsdörrar och en säkerhetsdörr till cykelrummet. Takterrassen målades och fick ny belysning, nya lampor köptes in till entrébelysningen och nytt bastuaggregat installerades. En ny uteplats byggdes även på gården och nya utemöbler köptes in till både gårds- och framsidan.
2015 Renoverades och byttes vissa delar av föreningens portkodssystem samt renoverades toaletten vid tvättstugan där man också kontrollerade avloppet. Under samma år kontrollerades samt byttes kranar i tvättstugan, byttes filter i torkrum, genomfördes underhållsarbeten av entrédörrarna samt monterades fönsterlås i källaren. Andra underhållsarbeten som utfördes under året var byte av belysning till LED och rörelsevakt på vinden, genomgång samt byte av trasiga element, kontroll av parkeringsstolpar, tvättning och målning av soprummen, spackling och målning av källaren samt uppsättning av staket på gården och vid Stafettgatan 4C.
2016 Målades trapphusen och entréerna samt renoverades duschutrymmet i källaren.
2017 Installerades nya lampor med LED och rörelsevakt i trappuppgångarna. Samma år renoverades bastun.
2018 Installerades nytt portkodssystem, belysning i källaren byttes och källarförråd målades. Under året har även fönster i trappuppgångarna målats.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att byta kranar och ventiler till varmvattnet i källaren med start augusti 2018. Föreningen planerar även att dränera framsidan av fastigheten under 2018/2019. På sikt planerar föreningen att genomföra relining av stammarna, inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-08-01).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-08-01) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande