Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Övre Djupedalsgatan 5B, Linnéstaden

Renoverad citydröm med sekelskiftescharm

Sekelskiftesdröm där gammalt möter nytt på bästa sätt. Renoverad genomgångstvåa, möjlig trea, med fantastiska ljusinsläpp, högt i tak och tidstypiska detaljer. Ansökan om bygglov för balkong pågår!

Här bor ni en vacker fastighet anno 1905, belägen mitt i omtyckta Nordhemsbacken. Kliv in i detta förtjusande hem som varsamt renoverats med eleganta materialval som går i fin samklang med sekelskiftesandan. Bostaden präglas av vackra listverk, djupa nischer, höga fönster och framtagen tegelvägg som skänker hemmet karaktär. Köket är smakfullt inrett i vitt med integrerade vitvaror och plats för matbord. Vardagsrum och sovrum ligger i fil med höga fönster som ger härliga ljusinsläpp. Vardagsrummet har plats för både soffa och matsalsbord och genom vackra pardörrar når ni hemmets harmoniska sovrum med intilliggande klädkammare. Här bor ni lugnt och fridfullt mitt i hjärtat av Linnéstaden med stadens utbud utanför porten. Ett perfekt cityhem!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  61 kvm

 • Avgift

  4 096 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  61 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 3 rum och kök.
 • Våning

  2 av 4
 • Byggår

  1905
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  3 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 096 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  6.3088%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  1 476 kr/år
 • Totalt

  5 076 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Elkostnad beräknad per schablon. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl hos if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2009-12-17
 • Energiprestanda

  117 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉ/HALL
Genom en massiv träport når ni föreningens mysiga innergård och entrén in till trapphuset. Två trappor upp leder er vidare till den pampiga hallen och redan här slås ni av hemmets generösa takhöjd som skänker en luftig atmosfär. Hallen är möblerbar med charmiga vinklar och en tilltagen vrå erbjuder plats för avhängning. Vackra listverk har bevarats från byggtiden och på golvet ligger ett ljust tarkettgolv som harmoniserar med vita väggar. 

KÖK
Köket renoverades 2013 och är en given plats för trevliga middagar. Den luftiga takhöjden ihop med vita väggar skapar en fantastisk rymd och de djupa fönsternischerna ger rummet ett härligt ljus. Köket ligger mot föreningens lugna innergård och här kan ni blicka ut mot himlen och de vackra takåsarna. Köket är smakfullt inrett i vitt med rostfria och integrerade vitvaror. Ovan bänkskivan i massiv ek sitter ett mörkt kakel. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, fläkt, induktionshäll, inbyggd varmlufts- och mikrovågsugn samt diskmaskin. Intill fönstret ryms ett stort matsalsbord.

BALKONG
Bygglov för balkong har gått ut men ansökan om nytt är inskickat till stadsbyggnadskontoret.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en genuin sekelskifteskänsla med vackra detaljer från förr. Rummet ligger i fil med hemmets sovrum och här kan ni njuta av en slående takhöjd, högresta fönster, djupa nischer och profilerade listverk. Den ljusa inredningen ger en neutral bas att inreda efter och de luftiga ytorna lämnar utrymme för både soffgrupp, mediamöbel, läshörna och annat möblemang.

SOVRUM
Genom vackra spegeldörrar når ni hemmets sovrum. Den framtagna tegelväggen ger en rustik känsla och skapar en snygg kontrast mot den övriga ljusa inredningen. Rummet vetter mot en lugn återvändsgata och husets höga läge stänger ute stadens brus. Bevarade listverk ger en vacker inramning och två djupa nischer skänker ljus och rymd. Sovrummet kan möbleras med dubbelsäng, sängbord och skrivbordshörna. Längs ena väggen finner ni en praktisk klädkammare med gott om förvaringsutrymme.

BADRUM
Hemmets badrum renoverades 2015 och är smakfullt inrett med noggrant utvalda material samt flera bekvämligheter för maximal komfort. Väggarna är klädda i vitt kakel och på golvet ligger en ljusgrå natursten med behaglig golvvärme. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, handdukstork samt dusch med taksil och vikbara glasdörrar. I taket sitter dimbara spotlights och här finns flera inbyggda hyllplan med plats för dekoration och hygienartiklar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Spinnhuset är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 19 bostadsrätter samt 2 hyresrätter. Adresser i föreningen är Övre Djupedalsgatan 5A-B. Föreningen bildades 1987 och förvärvade fastigheten genom ombildning 2012.

HEMSIDA
http://www.brfspinnhuset.n.nu/

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 3:11. Fastigheten bebyggdes 1905. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetspartner AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Mysig innergård med utomhusmöbler under sommarhalvåret. Via innergården finns även tillgång till cykelförråd. Gemensam tvättstuga finner ni i källaren vid uppgång A, utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, separat centrifug samt torkrum.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Digital-TV, bredband och telefoni via ComHem. Grundutbud av analoga kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadstillägg för hemförsäkring ingår för samtliga medlemmar i föreningen.

GJORDA RENOVERINGAR
1972-1973 Genomfördes en omfattande renovering och fastighetens råvind gjordes om till lägenheter. I samband med detta utfördes också ett stambyte.
1995 Installerades frånluftsfläktar.
2014 Installerades fjärrvärme i fastigheten.
2015 Byttes taket samt genomfördes putslagning och målning av mur på innergård och entréport.
2016 Lämnades bygglovsansökan in till stadsbyggnadskontoret för balkonger ut mot gatan, innegården samt terrasser för vindslägenheterna. Under samma år genomfördes en OVK-besiktning samt ombildades föreningens verksamhetslokal om till bostadsrätt.
2017 Renoverades fasaden längs grunden utmed gatan.
2018 Skickades en ny bygglovsansökan in till stadsbyggnadskontoret för balkonger ut mot gatan, innergården samt terrasser för vindslägenheterna.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar ett fönsterbyte, en fasadrenovering och en balkongbyggnation. Balkongbyggnationen är frivillig och bekostas av enskild medlem. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-08-16).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-08-16).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-08-16) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.