Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Vegagatan 56, Linnéstaden

Cityetta på bästa adress

Stilfullt hem med tidstypiska detaljer som högt i tak, takrosett och spegeldörrar. Citybostad med låg avgift i stabil förening.

Ett stenkast från Slottsskogens vackra grönområden och Linnéplatsens knutpunkt ligger denna insynsskyddade enrummare. Här bor ni på bästa cityläge i en vacker fastighet anno 1929. Bostaden har ljusa brädgolv och nymålade ytskikt med sober färgsättning. En trappa upp från bostaden når ni den gemensamma balkongen med ett lugnt gårdsläge, perfekt att nyttja under varma sommardagar. Bostadens generösa takhöjd och höga fönster skapar en härlig rymd och här kan ni med enkelhet möblera med säng, soffa och mindre matbord. Runt knuten har ni Linnégatans rika restaurangutbud samt Linnéplatsen med kommunikationer till stadens alla hörn. Här finns allt som behövs för en bekväm vardag med flera mataffärer, butiker, apotek och systembolag. Ett perfekt cityboende!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och pentry

 • Boarea

  23 kvm

 • Avgift

  1 224 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och pentry
 • Boarea

  23 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 6
 • Balkong

  Gemensam balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1929
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  4 (Brf)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 224 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  2.31000%
 • Andelstal avgift

  2.30%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 000 kr/år
 • Försäkring

  745 kr/år
 • Totalt

  1 745 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2012-12-08
 • Energiprestanda

  135 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Möjlig planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av bostadens härliga atmosfär. Hallen har ljusa brädgolv, vitmålade väggar och högt i tak. Här finns plats för avhängning samt en platsbyggd hylla ovanför entrédörren som skapar praktisk förvaringsyta.

ALLRUM
Allrummets höga fönster förser rummet med ljus och den generösa takhöjden skapar en härlig rymd. Här ligger ett ljust brädgolv som harmoniserar med ljusmålade väggar. Rummet smyckas av tidstypiska detaljer som en djup fönsternisch i sten, en diskret takrosett samt en inbyggd garderob med vitmålat plankgolv. Allrummet har ett insynsskyddat läge och kan möbleras med både säng, soffa och mindre matbord.

PENTRY
I allrummet finns ett pentry med ett mindre fönster. Här finns en kyl med frysfack, bänkugn med två spisplattor, diskho samt en arbetsbänk i ek med kakel ovan i svart och vitt.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet med blå plastmatta och helkaklade väggar i vitt med blå bård. Här finns toalett, handfat, dusch samt handdukshängare.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Oliven Vega är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med totalt 18 bostadsrätter, 4 hyresrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2007 och har adressen Vegagatan 56.

HEMSIDA
https://www.brfolivenvega.com/

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 9:9. Fastigheten bebyggdes 1929. Föreningen förvärvade byggnaden 2015 och äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen Halléns fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns i källaren av huset. Utrustningen består av 2 stycken tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Som medlem i föreningen har man också tillgång till en trivsam innergård med utemöbler och grill. I trapphusen finns även gemensamma balkonger för samtliga boende i huset. Det finns också ett cykelrum/barnvagnsrum samt en anvisad yta för cyklar på gården.

PARKERING
Adressen Vegagatan 56 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Söderbergs & Partners.

GJORDA RENOVERINGAR
1992-1993 Genomfördes ett stambyte och i samband med det renoverades samtliga badrum.
1998-1999 Byttes fönster.
2005-2006 Renoverades fasaden mot innergården.
2006 Installerades nya säkerhetsdörrar.
2010-2011 Inreddes vinden med två vindslägenheter i etage. Samma år flyttades tvättstugan från vinden till källaren och hissen drogs upp till vinden.
2016 Byggdes balkonger.
2017 Målades taket och en taklucka installerades. Under samma år renoverades en av de kvarstående hyresrätterna.
2018 Dränerades fastighetens gårdssida samt byttes stödmuren.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan.

Under 2019 planeras en förstärkning av infästningar på fastighetens gemensamma balkonger. De planerar även under 2020/2021 att byta ut radiatorer på elementen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-07-02).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-07-02).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2019-07-02) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.