Såld

Ingenjörsgatan 10, Kungshöjd

Välplanerad och ljusfylld sekelskiftestrea


Sekelskiftestrea högt upp i huset med tidstypiska detaljer i form av takrosetter, stuckaturer och höga fönster. Rejäla rum, väldisponerad planlösning och exklusiva materialval. Bredband ingår.

Välkomna till denna genomgångstrea, belägen i en vacker fastighet anno 1903. Bostaden genomsyras av tidstypiska detaljer som förtjusande listverk, högt i tak och vackra takrosetter. I detta sekelskifteshem möter ni en charmig kombination av gammalt och nytt där välbevarade accessoarer harmoniserar med trendriktig inredning. Alla väldisponerade rum flödar i ljus tack vare höga fönster med djupa fönsternischer. Vardagsrummet och sovrummet ligger i fil där vardagsrummet präglas av detaljer som dörrar i original och stilrena elementskydd. Här bor ni i en mycket stabil förening med låg avgift och gångavstånd till populära shoppinggator, mysiga uteserveringar samt kommunikationer som tar er till stadens alla hörn. Ett perfekt cityhem på en lugn gata med Göteborgs puls runt knuten.

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

3 rum och kök

Boarea

85 kvm

Avgift

3 542 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Jenny Raneryd

Ansvarig Mäklare
0766 - 10 88 18

Andreas Knutson

Mäklare
0766 - 10 88 19

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  85 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1903
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  TV och bredband via Telia
 • Församling

  Domkyrkoförs. i Göteborg
 • Lägenhetsnummer

  16 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 542 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP-telefoni (ej samtalskostnad).
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  5 400 kr/år
 • Försäkring

  1 900 kr/år
 • Totalt

  7 300 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-01-11
 • Energiprestanda

  117 kWh/m2 och år

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av en luftig hall som smyckas av grått klinkergolv och vitmålade väggar med plats för exempelvis en spegel eller byrå. Vidare in i hallen möts ni av ljust parkettgolv från Kährs som är genomgående för hela lägenheten och platsbyggda garderober med överskåp. Här finns det gott om utrymme för både ytterkläder och förvaring. Från hallen nås samtliga rum i bostaden.

KÖK
Till höger om hallen ligger bostadens moderna kök med ljust parkettgolv, vitmålade väggar och stilrena köksinredning. Här är det högt i tak och ett stort fönster med bred fönsternisch förser rummet med härligt ljus. Den snygga bänkskivan i carrarra-marmor skapar tillsammans med marmorn ovanför bänkskivan en lyxig och exklusiv känsla i hela rummet. I köket ryms matgrupp vid sidan av fönstret mot den lugna innergården. Köket är utrustat med integrerade vitvaror från Siemens. Här finns kombinerad kyl/frys, induktionshäll, fläkt samt inbyggd mikro och ugn. Köket är även installerat med vardagslyx i form av diskmaskin och tack vare generöst med lådor och skåp finns det goda förvaringsutrymmen.

VARDAGSRUM
Hemmets underbara vardagsrum är bostadens hjärta. Här finner ni stuckaturer, vackra listverk och takrosett. Det finns spegeldörrar i original med ovansittande fönsterpartier och inbyggda element med charmiga elementskydd. Det ljusa parkettgolvet harmoniserar med de vitmålade väggarna som även smyckas av en tidstypisk bröstpanel. Det är högt i tak och fönsterna med djupa fönsternischer skapar en härlig rymd i rummet. Här finns det plats för soffgrupp samt annat möblemang.

SOVRUM
I fil med vardagsrummet ligger det stora sovrummet som utgörs av ljust parkettgolv, vitmålade väggar och höga fotlister. Likt vardagsrummet smyckas rummet av en elegant takrosett, stuckaturer och stilfulla elementskydd. Det höga fönstret med djup fönsternisch tillför behagligt ljus till rummet. Här finns platsbyggda garderober för klädförvaring samt nisch med hyllplan. Sovrummet kan nås både från hallen och vardagsrummet och här ryms med enkelhet en dubbelsäng.

BADRUM
Det stilrena badrummet har svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med spotlights, väggfast skåp och dusch med kabindörrar. Badrummet är även utrustat med vardagslyx i form av golvvärme och tvättmaskin. Bredvid duschen finns ett uppskattat vädringsfönster.

SOVRUM 2
Ni möts av ett rum med skönt ljusinsläpp från ett förtjusande fönster mot innergården. Här finns tidstypiska detaljer såsom stuckaturer, en takrosett och platsbyggd garderob med överskåp. Rummet är utrustat med garderober längs ena väggen och utöver det ryms det en säng och annan möbel såsom skrivbord.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Hästbacken är en äkta bostadsrättsförening med totalt 18 bostadsrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades på 1980-talet.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 45:1. Fastigheten bebyggdes 1903. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva sin ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med utemöbler. I föreningen finns även barnvagnsrum, cykelrum, tvättstuga, samlingslokal, hobbyrum, ett gemensamt förråd för bildäcksförvaring samt bastu.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

TV/BREDBAND
TV och fiberbredband via Telia. TV, bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad) ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3000 kr, denna betalas av köparen. Föreningen tar inte ut någon pantsättningsavgift.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
På 1980-talet byttes V/A-stammar och elstigare.
Under 2000-talet renoverades taket.
2005 Målades fönstren.
2008 Renoverades fasaden och ny gårdsbelysning sattes upp.
2009 Målades fönster. Samma år utfördes underhåll av cirkulationspumpar och samtliga termostater byttes ut.
2011 Målades fönster och fasad mot gården. I samband med detta renoverades trapphuset på Ingenjörsgatan.
2013 Renoverades trapphuset på Kungsgatan. Samma år anslöts fastigheten till Telias fibernät.
2014 Renoverades och målades en del av fönstren. Samma år renoverades balken mellan våningsplan 1 och bottenvåning.
2015 Renoverades balken mot Kungsgatan, fönster målades och relining av avloppsrör utfördes. Samma år gjordes även en OVK-mätning och justering.
2016 Utfördes bättringsmålning av tak, fönster samt trapphus.
2017 Renoverades tvättstugan och helt ny maskinutrustning har installerats.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att renovera fönstren längre fram, inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-09-05). Det finns en balkonggrupp i styrelsen som håller ihop ärendet med att bygga balkonger. I dagsläget är bygglov sökt. Balkongerna kommer i så fall att bekostas av respektive lägenhetsinnehavare. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-09-05).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-09-05) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande