Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Stafettgatan 4A, Lunden

Renoverad och ljus tvåa på populär adress

Välplanerat hem med nylagt parkettgolv, totalrenoverat kök och badrum. Genomgångstvåa med tidstypiska detaljer i lågt belånad Brf och ledig parkeringsplats finns!

Välkomna till detta ljusa hem med väldisponerade ytor och högt i tak. Här bor ni på en lugn återvändsgata med närhet till både stad och natur. Njut av nyrenoverade ytskikt, nylagt golv, totalrenoverat kök med diskmaskin samt nytt badrum. I det rymliga vardagsrummet finns gott om plats för både matbord och soffgrupp. Det pågår just nu en badrumsrenovering, det kommer finnas behaglig golvvärme och vara utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. Till bostaden hör dessutom två rymliga förråd. Här bor ni på ett toppenläge i en trevlig, familjär förening med gemensam takterrass, bastu med dusch samt fina uteplatser. Skatås ligger på gångavstånd och alldeles i närheten har ni Olskrokstorget med affärer och bekvämligheter. Goda kommunikationer med 60-bussen som tar er in till staden på bara några minuter.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  50.5 kvm

 • Avgift

  3 424 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  50.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 4
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Vinds- och källarförråd
 • TV/Bredband

  Comhem
 • Lägenhetsnummer

  1002A (Brf) / 1002 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 424 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten. Ett obligatoriskt tillägg avseende Kabel-TV och bredband tillkommer om 690 kr/kvartal, samt en trappstäd-avgift om 600 kr/halvår.
 • Andel i föreningen

  5.20%
 • Andelstal avgift

  5.20%
 • Skattesats

  32.6%
 • Inre reparationsfond

  Saldo: kr
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  3 060 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  4 560 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg i försäkringen för alla medlemmar.

Energi

 • Energideklaration

  2012-05-10
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets hall med nylagd vit enstavsparkett, vilket är genomgående i hela lägenheten, och väggarna är nymålade i ljusgrått. Här finns gott om plats för avhängning samt en inbyggd garderob i tidstypisk stil. 

KÖK
Till höger om hallen ligger hemmets mysiga kök som totalrenoverades i år 2020. Köket är smakfullt inrett med stilfull köksinredning i vitt och ljusgrå bänkskiva. Köket är utrustat med en integrerad kyl/frys, induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn, samt integrerad diskmaskin. Här finns ett fönster med vacker fönsterbänk i sten. Intill fönstret finns plats för ett matbord för fyra personer.

VARDAGSRUM
Till vänster om hallen når ni vardagsrummet som har ljusa väggar och samma fina trägolv som i resten av lägenheten. Ett fönster med fönsterbänk i sten förser rummet med ljus och här kan ni möblera med soffgrupp, tv-möbel, matgrupp och övrigt möblemang.

SOVRUM
Vägg i vägg ligger hemmets sovrum med ett lugnt läge. Här ryms en dubbelsäng, skrivbordshörna och övrigt möblemang. Klädförvaring finns i en tidstypisk inbyggd garderob.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet som håller på att renoveras just nu. Renoveringen är klar senast vecka 37. Det blir grått klinkergolv med underliggande golvvärme och vitt kakel på väggarna. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel samt dusch med glasväggar. Det finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. En del av inredningen i badrummet är några år gammal, men tätskikt och ytskikt blir nya i år, och kvalitetsdokument kommer att lämnas av firman som renoverar badrummet. 

ÖVRIGT
Hela lägenheten har nymålade väggar i ljusgrått samt nymålade tak, element, karmar och fönster i vitt. Totalrenoverat kök 2020 och badrumsrenovering pågår i dagsläget. Kan finnas möjlighet för köpare att påverka val av kakel, klinker och viss inredning. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Stafettgatan 4 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus om fyra våningar med totalt 24 bostadsrätter. Föreningen bildades 1943 och har adresserna Stafettgatan 4A-C. 2019 blev föreningen certifierade med stämpeln SBC godkänd, ett kvitto på en välskött förening. Föreningen har även en låg energiförbrukning.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 55:5. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

HEMSIDA
https://stafettgatan4.bostadsratterna.se

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en inglasad takterrass med timer samt en gemensam gård med utemöbler och grillmöjligheter. Det finns även en tvättstuga som är utrustad med två nya tvättmaskiner (Miele), en torktumlare samt ett stort torkrum. Utöver detta har föreningen en nyrenoverad bastu, cykelförråd samt en skänk- och byteshörna.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Medlemmarna sköter sophantering (in och ut med sopkärl till vägen), snöskottning, gräsklippning samt underhåll av trädgården enligt rullande schema.

PARKERING
Föreningen förfogar över 10 parkeringsplatser (plus 2 som förfogas från april till och med oktober) som är belägna på baksidan av huset. En parkeringsplats kostar cirka 400 kronor i månaden och i dagsläget finns det en ledig plats (2020-06-12). I övrigt råder det fri parkering i vissa delar av området.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband kostar ca 230 kr/månad och är ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens försäkring ingår även bostadsrättstillägget i hemförsäkringen för alla medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
1991 Genomfördes ett stambyte.
2008 Målades fasad och fönster på södersidan.
2012 Lades taket om, målades fönster samt gjordes en inglasning av föreningens takterrass. Under samma år renoverades tvättstugan.
2013/2014 Genomfördes en brand- och stöldinspektion med vidtagande åtgärder.
2014 Genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat, dränerades gårdssidan samt byttes fjärrvärmepanna och termostater till samtliga element. Under samma år målades grunden, lagades delar av fasaden, renoverades källarfönster samt installerades nya entrédörrar, gårdsdörrar och en säkerhetsdörr till cykelrummet. Takterrassen målades och fick ny belysning, nya lampor köptes in till entrébelysningen och nytt bastuaggregat installerades. En ny uteplats byggdes även på gården och nya utemöbler köptes in till både gårds- och framsidan.
2015 Renoverades och byttes vissa delar av föreningens portkodssystem samt renoverades toaletten vid tvättstugan där man också kontrollerade avloppet. Under samma år kontrollerades samt byttes kranar i tvättstugan, byttes filter i torkrum, genomfördes underhållsarbeten av entrédörrarna samt monterades fönsterlås i källaren. Andra underhållsarbeten som utfördes under året var byte av belysning till LED och rörelsevakt på vinden, genomgång samt byte av trasiga element, kontroll av parkeringsstolpar, tvättning och målning av soprummen, spackling och målning av källaren samt uppsättning av staket på gården och vid Stafettgatan 4C.
2016 Målades trapphusen och entréerna samt renoverades duschutrymmet i källaren.
2017 Installerades nya lampor med LED och rörelsevakt i trappuppgångarna. Samma år renoverades bastun.
2018 Diverse arbeten, se utförlig beskrivning sida 3 i årsredovisningen.
2019 Dränerades framsidan och i samband med det byggdes ny mur, sattes häck samt lades ny natursten. Pergola byggdes med stensättning under. Nya entrétak över alla ingångar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har precis lagt plattor intill fasaden samt satt upp cykelställ vid A-ingången. De har även planterat nya växter vid pergolan. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2020-06-12).

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och en låg belåning om ca 4 770 kr/kvm. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2020-06-12).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-06-12) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.