Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Schéelegatan 5A, Lunden

Öppen och social genomgångstvåa med solfylld balkong

Social genomgångstvåa med öppen arkitektur och ljus från fönster i två väderstreck. Solfylld balkong och tillgång till nybyggt trädäck på föreningens innergård. Garanterad parkerings- eller garageplats. Möjlig trea!

Attraktiv Lunden tvåa som varsamt renoverats. Hemmets arkitektur är tilltalande med kök och vardagsrum i halvöppen disposition, något som inger en social och luftig känsla. Den trivsamma balkongen utgör en vacker förlängning till bostaden och här kan ni njuta i solen från morgon till eftermiddag. En tidlös design gör det möjligt att sätta sin egen prägel med fina ytskikt som löpande har fräschats upp. Njut även av ett fullutrustat matlagningskök, förstklassig förvaring i klädkammare och garderober samt ett helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin. Till bostaden hör också ett förråd samt en garanterad parkerings- eller garageplats. Ett guldläge nära stad och natur mitt i Lundens idylliska kvarter med ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  64 kvm

 • Avgift

  3 975 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  64 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1961
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Bredbandsbolaget samt Internet via valfri leverantör.
 • Lägenhetsnummer

  92 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 975 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV samt kollektivt bostadsrättstillägg.
 • Andel i föreningen

  6.36364%
 • Andelstal avgift

  6.91229%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 560 kr/år
 • Försäkring

  1 222 kr/år
 • Totalt

  5 782 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-05-20
 • Energiprestanda

  125 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till andra våningen och stig in i en vacker 60-tals pärla som varsamt renoverats. Från hallen har ni en direktvy över bostadens trivsamma disposition och här finns plats för avhängning samt god förvaring i en inbyggd klädkammare. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger en ljuvlig stavparkett.

KÖK
Ett tidlöst och trendriktigt kök som renoverades 2010. Det nylagda golvet smyckas av ett vackert marrakech kakel och här har man valt en vit skåpinredning som står för ypperlig förvaring. Under 2015 bytte man ut bänkskivan till vitoljad ek och i samband med detta lades även ett vitt, rektangulärt kakel. Rostfria och kvalitativa vitvaror ifrån 2010 ger ett enhetligt intryck och här inryms en keramikhäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, kombinerad kyl och frys, integrerad diskmaskin samt ett städskåp. En matplats för upp till 6 personer får sin naturliga plats intill fönstret och här har man också tagit ner en vägg mot vardagsrummet för att skapa en social sällskapsyta.

VARDAGSRUM
Ett bedårande sällskapsrum med en påtaglig rymd samt slående takhöjd. En ljuvlig fiskbensparkett pryder golvet och det generösa fönsterpartiet ihop med vita väggar inger en ljus och härlig känsla. Balkongen är en vacker förlängning till rummet och de tilltagna ytorna gör det enkelt att möblera med både soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord.

BALKONG
Bostadens balkong är belagd med trätrall och här ryms ett bord med två stolar. På balkongen kan ni njuta i solen från morgon till sen eftermiddag.

SOVRUM
Sovrummets placering ligger mot föreningens innergård och här är tystnaden påtaglig. På golvet ligger ett parkettgolv i ek och väggarna är målade i en varm ljusgrå ton. Fem platsbyggda garderober sväljer det mesta i kläd- och skoväg och här ryms en dubbelsäng, nattduksbord och en skrivbordshörna.

BADRUM
Ett modernt badrum med en stilren design som renoverades 2010. Väggarna är klädda i ett vitt kakel och på golvet ligger ett mörkgrått klinker med härlig golvvärme för maximal komfort. Badrummet är utrustat med wc, dusch med vikbara glasdörrar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt tvättmaskin. Här finns också ett praktiskt fönster för vädring och ljusinsläpp.

ÖVRIGT
2015 renoverades ytskikten i bostaden.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Schéelegatan är en äkta bostadsrättförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 14 bostadsrätter samt 1 hyresrätt. Föreningen bildades 2007 och har adresserna Schéelegatan 5, 5A samt 5B.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 8:13. Fastigheten bebyggdes 1961. Föreningen förvärvade fastigheten 2009. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Bo & Son. BO & Son genomför snöröjning, städning och reparationer i fastigheten.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en trivsam innergård med nybyggt trädäck. Det finns även en gemensam tvättstuga, ett cykelförråd, barnvagnsförvaring samt ett styrelserum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen brukar anordna gemensamma städdagar.

PARKERING
Föreningen förfogar över 8 parkeringsplatser samt 6-7 garageplatser. En parkeringsplats kostar cirka 600 kronor i månaden och en garageplats kostar cirka 800 kronor i månaden. Samtliga boende är garanterade en parkerings-eller garageplats. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser. Till föreningens garageplatser är det just nu kö (2019-06-20).

Antalet garageplatser kan komma att ändras då föreningen planerar att bygga ut soprummet till hösten och använda cirka 2 av platserna. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-06-20).

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningen är inte ansluten till någon specifik internetleverantör.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Övelåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptaganden av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kronor för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

RENOVERINGAR
2009 Energideklarerades fastigheten och V/A-stammar i kök och badrum besiktigades. Samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2011 Renoverades taket.
2014 Utfördes injustering av värme och termostater monterades in i samtliga radiatorer i huset.
2016 Renoverades hela fasaden.
2016-2017 Genomfördes en omfattande renovering av garaget.
2017 Under sommaren slutfördes en omläggning av tätskiktet på innergården och underliggande garagetak.
2018 Såldes en av föreningens lokaler och ombildades till bostadsrätt. Under året iordningställdes också gården och ett nytt, stort trädäck byggdes. Man slutförde också renoveringen av badrummet i föreningens hyresrätt.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2043.

Föreningen planerar till hösten under 2019 att filma de lodräta stammarna samt att bygga ut soprummet. De planerar också framöver att renovera ytskikten i trappuppgångarna. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-06-20).

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 2% från och med 2019-04-01. Föreningens sista hyresrätt är uppsagd. Föreningen planerar att sälja denna under hösten, vilket kommer generera ett kapitaltillskott till föreningen (2019-06-20).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-06-20) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.