Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Karlagatan 10B, Lunden

Ljust hem i toppskick med stor balkong och underbar utsikt

Välplanerad genomgångstrea med stor balkong och vacker utsikt. Ljust hem med rymligt kök och renoverat badrum i välskött förening.

Välkomna till detta väldisponerade hem som präglas av sober färgsättning och vackra parkettgolv. Den väl tilltagna balkongen har dubbla ingångar och utgör en trevlig förlängning av bostaden, en underbar tillgång under årets varma dagar! Bostaden ligger i suterräng med högt läge utan insyn och fantastiskt utsikt över vackra omgivningar. Ett optimalt planerat hem med goda förvaringsutrymmen i flera garderober samt tillhörande förråd. Här bor ni i en trivsam förening med faciliteter som övernattningsrum för långväga gäster. I populära Lunden finns flera mataffärer, restauranger, mysiga caféer och småbutiker. Ett stenkast från bostaden ligger Redbergsplatsens utmärkta kommunikationer som tar er in till city på nolltid. Lockar naturen ligger Skatås och Delsjöområdet med vackra promenadstråk och motionsslingor inom bekvämt avstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  62 kvm

 • Avgift

  3 494 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3 (vån 5 mot öster)

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  62 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
 • Våning

  2 av 3 (vån 5 mot öster)
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1972
 • Förråd

  Vindsförråd
 • Lägenhetsnummer

  13 (Brf) / (1101) (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 494 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.48%
 • Andelstal avgift

  3.48%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 309 kr/år
 • Försäkring

  1 320 kr/år
 • Totalt

  5 629 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-01-11
 • Energiprestanda

  74 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets fantastiska ljusinsläpp från två håll som skapar en härlig rymd. Hallen välkomnar er med vackert parkettgolv i holländsk stil samt gott om plats för avhängning av ytterkläder i en garderob.

VARDAGSRUM
Till höger om hallen ligger hemmets rymliga allrum som flödar i ljus från rummets stora fönster och balkongdörr i glas. Här kan ni njuta av ett högt och fritt läge med underbar utsikt över lummiga omgivningar utan störande insyn. Golvet är klätt med välbevarad parkett i holländsk stil som harmoniserar med ljusa väggar. Rummet kan med enkelhet möbleras med både soffgrupp och matbord. Från vardagsrummet når ni balkongen. 

BALKONG
Balkongen är en given plats under årets varma dagar där ni kan njuta av ett högt och insynsskyddat läge med vacker utsikt. Den stora ytan rymmer flera utemöbler och golvet är klätt med trall för extra komfort.

SOVRUM 1
Bostadens mindre sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet. Ett stort fönster förser rummet med ett härligt ljusinsläpp och här finns bostadens andra utgång till balkongen. Sovrummet har ett högt och insynsskyddat läge och är inrett med parkettgolv samt ljusa väggar. Här finns plats för enkelsäng och skrivbord.

KÖK
Trivsamt och rymligt kök med köksinredning i blått och vitt kakel ovan bänkskivan i laminat. Golvet är klätt med parkett som harmoniserar med ljusmålade väggar. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt inbygg mikro. Köket bjuder på gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen.

SOVRUM 2
Hemmets större sovrum ligger till vänster om hallen. Den väl tilltagna ytan gör det enkelt att inreda med dubbelsäng och övrigt möblemang. Rummet är sobert inrett med parkettgolv och ljusa väggar samt en garderobsvägg med gott om förvaringsutrymme.

BADRUM
Bostadens badrum renoverades 2015 och är klassiskt inrett med mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med glasdörrar samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med infällda spotlights samt vardagslyx i form av tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Karlagatan 10-12 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 32 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2006 och har adresserna Karlagatan 10 och 12.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 16:26. Fastigheten bebyggdes 1972. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Revisorsringen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För underhåll av fastigheten anlitar föreningen Wira Fastighetsskötsel.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med planteringar och uteplatser. I föreningen finns även en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren av huset. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Andra gemensamma utrymmen i föreningen är styrelserum, övernattningsrum samt cykelförråd.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. I området finns externa garage, bland annat på Danska vägen samt Sankt Pauligatan. För mer information, se: www.ernstrosen.se

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Canal Digital samt fiberbredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av Kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF skadeförsäkring.

GJORDA RENOVERINGAR
2007 Besiktigades samtliga V/A stammar i kök och badrum.
2009-2010 Byttes fönster samt renoverades fasaden ut mot gatan.
2010 Genomfördes en OVK-besiktning samt större översyn av ventilationens till- och frånluftsaggregat. Under samma år Energideklarerades fastigheten.
2011 Renoverades styrelselokalen samt byggdes föreningens övernattningsrum. Under samma år renoverades hissen och installerades säkerhetsdörrar på vån 1, i uppgång 10B. Det byttes även flera maskiner i föreningens tvättstuga och en översyn samt ett byte av föreningens låssystem genomfördes.
2012 Genomfördes en OVK-besiktning och ventilationssystemet byttes ut till ett modernt slutet system med värmeåtervinning. Under samma år byttes fönster i föreningens allmänna utrymmen samt upprättades en underhållsplan tillsammans med Rejäl Byggkonsult AB.
2014 Utfördes reparations- och underhållsarbeten av fasaden samt balkonger på gårdssidan.
2015 Genomfördes en relining av avloppstammarna i huset, byttes avstängningsventiler samt omvandlades en av hyreslägenheterna till bostadsrätt.
2017 Byttes fönster och balkongdörrar på gårdssidan av huset.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen kommer att påbörja renovering av trappuppgångarna under hösten 2018.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-09-16).

 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-09-16), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.