Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Räntmästaregatan 21A, Lunden

40-talsfunkis med bevarad tidskaraktär och balkong mot lummig grönska

Funkispärla i gavel med fönster i tre väderstreck. Solfylld balkong med fri utsikt mot ljuvlig grönska.

Ett guldläge bland Lundens mysiga kvarter med sitt stora utbud av butiker, caféer och restauranger. Denna fina 40-tals trea infriar alla önskningar och en fördelaktig placering gör att ni bor tyst och avskilt med grönskande omgivningar utanför porten. Bevarade brädgolv matchas med modern interiör på ett medvetet sätt och en genomtänkt arkitektur gör det möjligt att öppna upp en vägg mellan kök och vardagsrum. Hemmets soliga balkong bjuder på en bedårande utsikt och stora fönster i gavel inger en ljus känsla. Köket är tidlöst med allt som behövs i matlagningen och hemmets förvaring är förstklassig i flera garderober. Därtill erbjuds ett helkaklat badrum med tvättmaskin samt tillgång till två förråd. Bo i en omtyckt brf med en lummig lekplats på granngården. Runt knuten går 60 bussen med täta turer in till stan och med gångavstånd når ni Redbergsplatsens knutpunkt. Bredband ingår.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  60 kvm

 • Avgift

  4 113 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  60 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Vinds- samt källarförråd
 • TV/Bredband

  ComHem
 • Lägenhetsnummer

  488 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  4 113 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Andel i föreningen

  1.51076%
 • Andelstal avgift

  1.62800%
 • Skattesats

  32.6%
 • Inre reparationsfond

  Saldo: kr
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 740 kr/år
 • Försäkring

  3 238 kr/år
 • Totalt

  7 978 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2020-04-23
 • Energiprestanda

  137 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till första våningen och stig in i denna mysiga trerummare med bevarad tidskaraktär. Från hallen har ni en direktvy över bostadens genomtänkta disposition och redan här gör sig funkischarmen påmind. Golvet är belagt med ett schackrutigt klinkergolv från Höganäs i svart och vitt och väggarna är målade i en vit kulör. I taket sitter infällda downlights för stämningsfull belysning och här finner ni en hatthylla till avhängning. Hallen är utrustad med säkerhetsdörr och det tilltagna utrymmet kan möbleras med en byrå eller annat möblemang om så önskas.

KÖK
Ett tidlöst kök med all utrustning som behövs för att göra er vardag lite enklare. Golvet är belagt med ett gediget brädgolv och väggarna är målade i en vit kulör. Köket renoverades 2008-2009 och den vita skåpinredningen matchas snyggt med en bänkskiva i svart som belyses av inbyggda spotlights. Ett matsalsbord för fyra personer får sin naturliga plats invid fönstret och här kan man blicka ut mot Lundens lummiga omgivningar. Rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn med självrengörande funktion, kombinerad kyl och frys samt en diskmaskin (diskmaskin från 2016 med 5 års garanti). I taket sitter infällda downlights och här finns platsbyggda hyllor och vinställ för praktisk förvaring samt dekoration. I köket erbjuds dessutom möjlighet för den som önskar att öppna upp en vägg mot hemmets vardagsrum för att skapa ytterligare sällskapsyta.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ligger i gavel och den härliga balkongen blir en vacker förlängning till rummet. Golvet pryds av ett bevarat brädgolv och de ljusa väggarna bryts av med en dekorativ fondvägg i en turkos ton. Här är lugnet påtagligt och de dubbla balkongdörrarna i glas ihop med fönster i två väderstreck ger ljuset fritt spelrum. Den spatiösa ytan kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord.

BALKONG
Via dubbla balkongdörrar i glas når ni hemmets härliga balkong och det fria läget kan inte bli bättre. Njut av solen från tidig eftermiddag till kväll, vila ögonen på de vackert grönskande omgivningarna och känn av den märkbara tystnaden. Balkongen är belagd med trätrall och kan inredas med cafémöbler samt annan dekoration.

SOVRUM 1
Hemmets huvudsovrum är väl tilltaget med gott om plats för dubbelsäng. Tack vare bostadens placering i huset är rummet fritt från insyn och här sover man ostört om natten. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och även i detta rum löper ett vackert brädgolv. Förvaring erbjuds i form av två dubbelgarderober samt en inbyggd garderob.

SOVRUM 2
Ett charmigt sovrum i vinkel som lämpar sig utmärkt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Väggarna är målade i vitt och likaså här smyckas rummet av ett gediget brädgolv. Här kan ni inreda med enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Förvaring erbjuds i två inbyggda garderober.

BADRUM
Ett helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2002. På golvet ligger ett ljusblått klinker och väggarna är kaklade i vitt med en ljusblå bård. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel med belysning, spegelskåp, platsbyggda hyllor, dusch med draperi samt tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Ränten är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 68 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har adresserna Räntmästaregatan 21A-21F samt Räntmästaregatan 23A-23C. Föreningen bildades år 2000.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 37:6. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning och den tekniska förvaltningen sköts av MBA.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförråd, två tvättstugor samt en möteslokal.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 16 parkeringsplatser. En plats kostar cirka 460 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

Adressen Räntmästaregatan är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1 190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2045.

2001 Installerades nya entrédörrar samt byttes fönster i fastigheterna, exklusive vardagsrumsfönster.
2002 Genomfördes ett rörstambyte och samtliga badrum renoverades. Samma år byggdes en ny tvättstuga i hus 23.
2003 Renoverades tvättstugan i hus 21.
2004 Lades halva taket om i hus 21, andra halvan byttes ut i början på 90-talet. Samma år installerades ny portkod, målades sidan mot Räntmästaregatan samt gavlarna i hus 21.
2004-2005 Installerades egen fjärrvärmeanslutning. Samma år byttes stamventiler och termostatsventiler installerades på samtliga radiatorer.
2005 Högtrycksspolades samtliga köksstammar.
2006 Byttes resterande fönster som ej byttes 2001.
2006-2007 Genomfördes ett elstambyte för att möjliggöra installation av elspisar.
2008 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar och alla trapphus renoverades samt målades.
2010 Stängdes stadsgasen av och pluggades i gatan. Samma år bekostade föreningen byte av spis för samtliga hyreslägenheter.
2011 Byggdes balkonger till samtliga lägenheter.
2013 Reparerades sockeln samt byttes källarfönster.
2015 Asfalterades föreningens gemensamma parkering.
2017 Installerades 3 nya tvättmaskiner i 23:an samt reparerades och ommålades källarstaketet. Samma år lagades en äldre mur vid parkeringsplatsen, genomfördes en utgrävning av ytan mot husfasaden där ny buskplantering planeras samt rengjordes och behandlades trapporna i trapphusen.
2018 Lagades håligheter i asfalten framför huset.
2019 Byte av rör från fastighet till gatan från hus 23, byte av isolering och fasad på de fyra kortsidorna på husen, lagning av asfalt, trädfällning samt byte av kvarvarande stamdelar i källare för spillvatten. Nya stadgar antogs.
2020 Energideklaration utfördes samt takfotsrenovering mot gatan vid 21D. De har även målat plåten på taket, renoverat området vid parkeringen samt bytt ut torktumlare i tvättstugorna.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att färdigställa rörbytet, några rör återstår. De planerar även under 2021 att genomföra en OVK- besiktning.

EKONOMI
Föreningen höjde månadsavgiften med 2% den 1 januari 2021.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2021-01-20) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.