Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Klamparegatan 3, Masthugget

Minitvåa i toppskick med fantastisk utsikt!

Insynsskyddad och oerhört välplanerad minitvåa. Högt belägen med vacker utsikt över staden och Oskar Fredriks kyrka. Hiss finns!

Välkomna till detta optimala hem med väldisponerade kvadratmetrar. Bostaden har ett högt och fritt läge med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och fantastisk utsikt över staden. I förgrunden kan ni njuta av Oskar Fredriks kyrka och dess lummiga omgivningar med staden i horisonten. Kök och allrum har en öppen och social disposition för en bekväm och praktisk vardag. Sovrummet är väl tilltaget och rymmer en dubbelsäng och i hallen finner ni gott om plats för förvaring. Bostaden ligger i en av Sveriges största föreningar med faciliteter som övernattningsrum för långväga gäster. Här bor ni högt över staden med promenadavstånd till Linnégatans utbud av restauranger och caféer samt knutpunkterna Järntorget samt Linnéplatsen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  36.5 kvm

 • Avgift

  1 917 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  36.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  3 av 7
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1967-1972
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem samt bredband via iTux
 • Lägenhetsnummer

  0298 (Brf) / 0901 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 917 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  0.0004647%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 400 kr/år
 • Försäkring

  812 kr/år
 • Totalt

  4 212 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-12-09
 • Energiprestanda

  131 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets rymliga hall med ljust golv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning samt goda förvaringsutrymmen i tre garderober.

ALLRUM
Från hallen når ni hemmets allrum som präglas av härliga ljusinsläpp från rummets fönster. Här kan ni njuta av ett högt och insynsskyddat läge med en underbar utsikt över staden. Rummet är inrett med ljust golv som harmoniserar med vitmålade väggar. Här ryms både soffa och matbord.

KÖK
Köket har en öppen och social disposition mot vardagsrummet och är inrett med modern köksinredning i vitt. Ovan arbetsytorna sitter vitt kakel upp till tak som skapar en spännande bistrokänsla. Köket är utrustat med spis, fläktkåpa, ugn samt diskmaskin.

SOVRUM
Vägg i vägg med allrummet ligger hemmets rofyllda sovrum utan insyn. Här ligger ett ljust golv och väggarna är vitmålade. Rummet kan med enkelhet möbleras med dubbelsäng och övrigt möblemang.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets fräscha badrum med schackrutigt klinkergolv i svart och vitt samt helkaklade väggar i vitt. Här finns wc, dusch med glasvägg, handdukstork, spegel, handfat med underliggande bänkskiva samt vardagslyx i form av tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Masthugget är en av Sveriges största föreningar och bildades i sin nuvarande form 1980. Föreningen är äkta och består av 20 hus med 1139 bostadsrätter, 33 studentbostäder samt 64 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Andra Långgatan 44-48, Fjällgatan 11-29, Fyrmästaregången 2-20, Klamparegatan 3-17, Klingners plats, Klostergången 1-15, Mattssonsliden 2-28, Masthuggsliden 1-9, 8-22, Masthuggsterrassen 4-14, 7-9, Rangströmsliden 1-7, Repslagaregatan 4-6, Skepparegången 2-30, Vaktmästaregången 1-13 samt 2-18.

HEMSIDA
http://www.brfmasthugget.se/index.html

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 34:11 samt 34:14- 34:21. Fastigheterna uppfördes under åren 1962-1972. Föreningen äger inte marken utan hyr den av Göteborgs kommun via tomträtt. Tomträttsavgälderna har efter dom i Hovrätten fastställts till 3 225 108 kronor per år under perioden 5 augusti 2005-4 augusti 2025.

FÖRVALTNING
Föreningen har egen anställd personal som utför ekonomisk, administrativ och teknisk förvaltning samt drift. Städning upphandlas via entreprenad och har under verksamhetsåret utförts av AlliancePlus AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns fest- och samlingslokaler, bastu och motionsrum, mattvätt, biltvätt, bilvårdsplats, måleri, snickeri, vävstuga och ett aktivitetsrum med dart samt pingis- och biljardbord. Det finns även cykelförråd och tvättstugor. För information om priser hänvisar vi till föreningens hemsida.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen har fem parkeringsgarage som är belägna på Andra Långgatan 44-48, Klamparegatan 3, Fjällgatan 17, Repslagaregatan 2 och Kjellmansgatan 28. Parkeringsgaragen är uppvärmda och alla förhyrda ytor är utrustade med passerkortsläsare vid in- och utfart. Garageplats kostar ca 525 kr/mån, Mc-plats ca 225 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2018-10-23).

För prislista gällande platser i föreningens garage se:
http://www.brfmasthugget.se/prislista.html

För mer information om övriga parkeringsmöjligheter se:
http://www.brfmasthugget.se/parkering.html

Adressen Klamparegatan 3 är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem, basutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Föreningen har ett avtal med iTUX som KO (kommunikationsoperatör) för bredbandsnätet.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar. Från och med 1 januari 2018 har föreningen i enlighet med beslut på föreningsstämma tecknat bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
2011-2013 Renoverades hissar.
2012 Renoverades samtliga garage, nya cykelhus byggdes och underhåll utfördes på samtliga fönster.
2014 Gården på Klamparegatan genomgick en fullständig ombyggnad och gårdsbjälklaget försågs med nytt tätskikt.
2013-2017 Renoverades fasad, fönster samt balkonger. Under perioder byttes även fläktar och aggregat samt passersystemet.
2017 Genomfördes markarbeten på Skepparegången 10-30. Under året renoverades även trapphus på Klamparegatan och Vaktmästaregången.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår ombyggnad av ventilationssystemet, ombyggnationen sker etappvis och beräknas vara klar 2021. I dagsläget pågår även fortsatt trapphusrenovering. Föreningen planerar att påbörja en relining av avloppsstammarna under 2019 samt under samma år renovera tvättstugorna. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget (2018-10-23).

För övriga planerade renoveringar se föreningens årsredovisning.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi. Finansieringsplanen innehåller årlig indexhöjning av årsavgifterna på ca 2%. Senaste höjningen var 2014 med 2%, innan dess var det senast 2010.

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-10-23).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-10-23) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången.

Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer. Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.