Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Fjärde Långgatan 4B, Linnéstaden

Citypärla med sekelskiftescharm

Citypärla med lugnt gårdsläge. Sekelskifteshem anno 1897 med välbevarad charm och stor balkong med stadens utbud runt knuten. Bredband ingår.

Välkommen till detta vackra hem som präglas av högt i tak och härliga ljusinsläpp från hemmets höga fönster i fil. Bostaden smyckas av tidstypiska detaljer som breda dörrposter, stuckatur, takrosetter och djupa fönsternischer. Det renoverade köket är modernt inrett i grått med integrerad diskmaskin och gott om plats för ett stort matbord. Från vardagsrummet når ni den mysiga balkongen med gott om plats för utemöbler, en underbar tillgång under årets varma dagar! Det väl tilltagna sovrummet har ett harmoniskt och rofyllt läge mot föreningens innergård och här ryms med enkelhet en dubbelsäng. En ytterst välplanerad citytvåa med gott om förvaringsutrymmen samt renoverat badrum med behaglig golvvärme. Här bor ni lugnt och fridfullt mitt i händelsernas centrum med Linnéstadens utbud av restauranger, caféer och nöjen. Ett perfekt cityboende!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  67 kvm

 • Avgift

  4 318 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  67 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1897
  Fastighetens värdeår är 1981
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  41209 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 318 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP-telefoni (ej samtalskostnad). Ett obl. balkongtillägg tillkommer om 37kr/mån
 • Andel i föreningen

  2.18934%
 • Andelstal avgift

  2.24102%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 876 kr/år
 • Försäkring

  2 268 kr/år
 • Totalt

  5 144 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-14
 • Energiprestanda

  81 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets generösa takhöjd och rymd. Hallen är inredd med valnötsgolv som harmoniserar med vitmålade väggar och profilerade lister. Här finns plats för hallmöbel och gott om plats för avhängning. I taket sitter infällda spotlights.

KÖK
Hemmets stilfulla kök är inrett med trendriktig köksinredning i grått med snygg marmor ovan bänkskivorna i vitt. Ett högt fönster med djup nisch förser rummet med ljus och intill finns gott om plats för ett större matbord. Köket är utrustat med kyl/ frys (Cylinda), spishäll, fläkt, ugn, mikro samt integrerad diskmaskin. Rummet har valnötsgolv och väggarna är målade i en ljusgrå ton. I taket sitter infälls spotlights som skapar stämningsfull belysning.

VARDAGSRUM
Genom en bred dörrpost når ni vardagsrummet som smyckas av vacker stuckatur, pampig takrosett och höga fotlister. Ett högt fönster samt balkongdörrar i glas skänker rummet ett härligt ljusinsläpp. Rummet är inrett med valnötsgolv och väggar målade i grått. Här finns plats för större soffgrupp och övrigt möblemang.

BALKONG
Den stora balkongen utgör en trevlig förlängning av bostaden, en underbar plats att nyttja under varma sommardagar. Här kan ni njuta av ett lugnt läge mot föreningens innergård. Balkongen är belagd med trall för extra komfort och rymmer bord och stolar.

SOVRUM
Genom höga pardörrar når ni det väl tilltagna sovrummet med högt i tak och två fönster i fil med djupa fönsternischer som skänker ljus. Likt vardagsrummet återfinns tidstypiska inslag som stuckatur och takrosett. Sovrummet har ett lugn och rofyllt läge mot föreningens innergård och här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng samt övrigt möblemang. Rummet är inrett med valnötsgolv, målade väggar i grått samt en garderobsvägg som ger gott om plats för kläder och tillhörigheter. 

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet som är stilrent inrett med svart mosaikgolv och helkaklade väggar i svart mosaik. Här finns wc, handfat med kommod, spegel, dusch med glasdörr samt handdukstork. Inbygga hyllplan i mosaik samt en nisch i duschdelen skapar praktisk förvaringsyta. Badrummet är även installerat med behaglig golvvärme samt infällda spotlights i taket.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Galjonen är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 43 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Fjärde Långgatan 4-6 samt Nordhemsgatan 30. Föreningen förvärvade fastigheten 2004.

FASTIGHETEN
Göteborg Masthugget 2:2. Fastigheterna bebyggdes 1897. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har två fina gemensamma innergårdar med utemöbler, cykelställ och sandlåda. Föreningen har även två tvättstugor, cykel- och barnvagnsförråd samt återvinningsrum på innergårdarna.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV, 50 Mbit bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad) ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1138 kronor för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 445 kronor för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1984 Byttes rör- och elstammar i samband med ROT-renovering.
2006 och 2012 Spolades stammarna.
2009-2010 Genomfördes grundbevarade åtgärder.
2011 Dränerades gårdarna.
2012 Byggdes balkonger mot gården.
2013 Renoverades fasaden.
2014 Genomfördes en OVK av ventilationen samt en brandskyddskontroll. Samma år dränerades 6B, en översyn av takplåt gjordes och nya tvättmaskiner installerades i tvättstugan.
2015 Utfördes service av takfönster och fogar i plåttak. Samma år grävdes rännor i källaren för att leda bort fukt och hissrenovering genomfördes.
2016 Totalrenoverades taket.
2017 Byttes låssystem och nya porttelefoner installerades. Under året byttes även expansionskärl och muren mot grannföreningen renoverades.
2018 Byttes frånluftsfläktar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen planerar under hösten 2018 att genomföra relining av samtliga avloppsstammar. Föreningen planerar även att genomföra en OVK av ventilationen, inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-08-23).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-08-23) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.