Meny

Urval av Områden

Femkampsgatan 3B, Lunden

Ljusfylld gavelfunkis med tidsenliga detaljer och moderna inslag


40-tals pärla högt över staden med en finstämd mix av gammalt och nytt. Gavelläge utan insyn med lummig grönska från fönster i tre väderstreck. Vitpigmenterat brädgolv och vackra stenbräden som skvallrar om svunna tider.

Denna fina 40-tals tvåa har ett fördelaktigt läge med stora fönster i gavel och husets höga placering gör att ni bor fritt från insyn bland lugna, gröna omgivningar. Hemmets disposition är öppen med kök, matsal och vardagsrum i fil, något som inger en social känsla. Njut av tröskellösa, vitpigmenterade brädgolv, djupa stenbräden och ett bevarat klädskåp från byggtiden. Den tidsenliga stilen blandas med moderna inslag på ett medvetet sätt och en sober färgsättning ger en neutral bas att inreda efter. Köket är trendriktigt med en industriell känsla och har all utrustning som behövs i matlagningen. Förvaringen är mycket god och till bostaden hör också två praktiska förråd. Ett toppläge nära naturen med täta turer in till city och all service som behövs utanför porten!

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

2 rum och kök

Boarea

54.5 kvm

Avgift

4 043 kr

Budstart

2 525 000 kr

Visning

Söndag 20 januari

13:15 - 13:45

Kan du inte ordinarie tid?

Berätta gärna hur vi kan hjälpa till

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Jazmine Ohgami

Mäklare
0766 - 47 76 36

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  54.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen. Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 4
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Vinds- samt källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem alternativt fiberbredband via Telenor.
 • Församling

  Göteborgs S:t Pauli
 • Lägenhetsnummer

  25 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  2 525 000 kr
 • Avgift

  4 043 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  2 935 kr/år
 • Försäkring

  1 680 kr/år
 • Totalt

  4 615 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-07-08
 • Energiprestanda

  138 kWh/m2 och år

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen eller trapporna upp till första våningen och stig in i detta fina 40-tals hem med vackra detaljer från förr. Den tidsenliga stilen blandas med moderna inslag på ett medvetet sätt och redan i hallen förstår man att detta är ett hem med charm utöver det vanliga. Ett vitpigmenterat brädgolv som löper tröskelfritt genom bostaden harmoniserar med vita väggar och i taket sitter inbyggda spotlights för stämningsfull belysning. I hallen finns plats för avhängning samt förvaring i en platsbyggd garderob med överskåp. Den tilltagna ytan kan även möbleras med byrå eller annat möblemang om så önskas.

KÖK
Ett trendriktigt kök med noggrant utvalda material som smälter in fint med den bevarade funkischarmen. Likt övriga rum i bostaden pryds köket av ett vitpigmenterat brädgolv och väggarna är målade i en vit kulör. Köket ligger öppet mot hemmets vardagsrum, något som skapar en social atmosfär. Inredningen består av släta luckor i vitt och ovan arbetsbänken i ek är väggen målad i en betonggrå puts som ger en industriell känsla. Här inryms en inbyggd ugn, spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl och frys. Ett fönster med vackert stenbräde släpper in dagsljuset och i taket ovan arbetsytorna sitter inbyggda spotlights. Här finns också platsbyggda hyllor för kokböcker samt annan dekoration.

MATSALSDEL
Mellan hemmets kök och vardagsrum finns en matsalsdel som kan möbleras med ett större matbord vid trevliga middagsbjudningar. Här finns också ett stort fönster för ljusinsläpp och en praktisk köksbänk som utgör en perfekt avlastningsyta samt bjuder in till mingel.

VARDAGSRUM
Ett mycket socialt rum som lämpar sig utmärkt vid mysiga hemmakvällar och trevliga middagar med anslutande kök och matsalsdel. Rummet har ett högt läge med lummig grönska utanför fönstret och det stora glaspartiet ger ett vackert genomgångsljus. Vita väggar och vitpigmenterat brädgolv fortsätter vidare in i detta rum och här ryms en soffgrupp, mediamöbel, ett soffbord samt annat möblemang. 

SOVRUM
Sovrummet ligger ostört utan insyn tack vare en fördelaktig placering i huset. Det vitpigmenterade brädgolvet löper vidare in i sovrummet och väggarna är målade i en blågrå ton. Det stora fönstret smyckas av ett djupt fönsterbräde i sten och här finns också en inbyggd garderob som bevarats från byggtiden. Rummet kan möbleras med dubbelsäng och ovanför sängplatsen har man byggt en ram med praktiska överskåp samt en garderob till ytterligare förvaring.

BADRUM
Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte. På golvet ligger ett ljust klinker och väggarna är klädda i ett ljust kakel med högblank finish med dekorativa blommor och en mönstrad bård. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, två spegelskåp, badkar, handdukstork samt handdukshängare. Här finns också ett praktiskt vädringsfönster för ljusinsläpp.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Överås är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre fastigheter med totalt 100 bostadsrätter. Föreningen bildades 1942 och har adresserna Femkampsgatan 1A-B, 2A-B, 3A-B, 4, 6A-B samt Stavhopparegatan 5A-C.

HEMSIDA
http://wp.brfoveras.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 50:4, 51:1 samt 51:4. Fastigheterna bebyggdes 1943 och totalrenoverades 1989. I samband med totalrenoveringen byggdes 15 etagelägenheter. De flesta etagelägenheterna byggdes samman med lägenheten under och blev således till större lägenheter. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens fina utemiljö har tre uteplatser varav två utrustade med inbyggda grillar. Under sommarhalvåret finns också tillgång till utemöbler. I föreningen finns även styrelserum, cykelförråd, bastu, hobbyrum samt tre externa förråd. Gemensam tvättstuga finns till förfogande i varje huskropp. Vardera tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Tvättstugan på Femkampsgatan 2B har även en tvättmaskin för mattor. På föreningens mark finns dessutom en boulebana.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 31 parkeringsplatser. En plats kostar cirka 500 kronor i månaden. En del av platserna har motorvärmare, nyttjas den kostar det cirka 50 kronor extra i månaden. I dagsläget är det kö till föreningens samtliga parkeringsplatser (2019-01-08).

I övrigt råder fri parkering på närliggande gator. Vid ICA Överås finns det också parkeringsplatser att hyra utomhus eller under tak, för mer information kontakta P-bolaget i Göteborg.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem alternativt fiberbredband via Telenor. Grundutbud av analoga kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor per varje boendemedlem i hushållet. De tar också ut en årsavgift om cirka 300 kronor, kostnaden täcker för alla medlemmar i hushållet.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Protector.

GJORDA RENOVERINGAR
1989 Totalrenoverades fastigheten då V/A-stammar byttes, hissar monterades, taket höjdes och 15 lägenheter gjordes om till etagelägenheter.
2011 Tvättades fasaden och justering av taket genomfördes.
2014-2016 Dränerades delar av fastigheten på Femkampsgatan 1-3, 2-6 samt Stavhopparegatan. Samma år renoverades hissar i tre etapper och maskinell utrustning i samtliga tvättstugor byttes ut.
2017 Genomfördes en OVK.
2018 Byttes fläktarna på taket.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en ommålning samt ett belysningsbyte i föreningens trapphus. Renoveringen beräknas vara färdig till våren. Föreningen planerar också under 2019 att se över porttelefonin samt att genomföra en översyn av taket inför ett framtida byte. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-01-08).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-01-08).

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-01-08).

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande