Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Bockhornsgatan 8A, Gamla Masthugget

Landshövdingepärla med nyrenoverat badrum i skuldfri förening


Totalrenoverat och relinat badrum 2018. Skuldfri och välskött förening på Stigbergets lugna gator med Slottsskogen som närmsta granne. Tyst och insynsskyddad genomgångsetta med landshövdingecharm.

Välkommen till denna ljuvliga landshövdingeetta med vackra detaljer som skvallrar om svunna tider. Bostaden smyckas av framtagna och vitmålade brädgolv, takrosetter, fönsterbänkar i sten och genuina gjutjärnsradiatorer. Bostaden genomsyras av högt i tak och höga fönster som skänker ljus och rymd. Köket är inrett med köksinredning i original med gasspis och tidstypiskt skafferi. Allrummet har ett lugnt och insynsskyddat läge och här ryms både soffa, säng samt övrigt möblemang. Njut också av ett relinat och sprillans nytt badrum som färdigställdes endast för ett par dagar sedan. Här bor du på en populär adress med goda kommunikationer till stadens alla hörn. Stigbergets lugna gator kantas av vackra landshövdingehus och runt knuten ligger Slottsskogens vackra grönområden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  35 kvm

 • Avgift

  1 456 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  35 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Area enligt lägenhetsregistret 34,6 kvm.
 • Våning

  1 av 3
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1934
 • Förråd

  Vindsförråd samt källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel- TV och bredband via Com Hem
 • Församling

  Göteborgs Masthugg
 • Lägenhetsnummer

  110 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 456 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.5%
 • Andelstal avgift

  3.5%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 828 kr/år
 • Försäkring

  1 596 kr/år
 • Totalt

  5 424 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-01-29
 • Energiprestanda

  111 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när du kliver över tröskeln möts du av hemmets härliga atmosfär. Bostaden präglas av tidstypisk landshövdingestil med charmiga brädgolv, högt i tak samt vitmålade brädgolv som harmoniserar med ljusa väggar. Hallen har gott om plats för avhängning i en dubbelgarderob och härifrån når du hemmets samtliga rum.  

KÖK
Till höger om hallen ligger hemmets mysiga kök med köksskåp i original. Köket har vitmålade brädgolv och vitmålade väggar. Här finns gott om förvaringsutrymmen i ett rymligt skafferi i tidstypisk stil. Ett högt fönster med vacker fönsterbänk i sten förser rummet med ljus och här ryms ett bord för tre personer. Köksinredningen går i vitt och ovan bänkskivan sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med en kombinerad kyl och frys från Cylinda 2018, gasspis, ugn samt vit fläktkåpa.

ALLRUM
Det ljusa allrummet har ett vackert ljusinsläpp från det stora fönstret som är beläget mot lummiga omgivningar. Det vita brädgolvet harmoniserar med ljust målade väggar som skapar ljus och rymd. Rummet smyckas av en diskret takrosett samt fönsterbänk i sten och gedigen gjutjärnsradiator. Här kan du med enkelhet möblera med soffa, säng och övrigt möblemang.

BADRUM
Ett totalrenoverat badrum där sista finslipningarna gjordes endast för ett par dagar sedan. Dessutom med nyrelinade avloppsstammar under 2018. Golvet är belagt med ett melerat stenklinker i en ljusgrå ton och på väggarna sitter ett vitt, fasat kakel med högblank finish. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel, integrerat eluttag samt dusch med taksil och draperi. I taket sitter inbyggda spotlights med dimmerfunktion.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Bockhornet är en äkta bostadsrättsförening med totalt 20 bostadsrätter. Föreningen registrerades 1986. Adresser i föreningen är Bockhornsgatan 8 och 15.

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 27:4 och 27:5. Fastigheten byggdes 1934. Föreningen förvärvade fastigheten 1986 och äger marken.

FÖRVALTNING
Revisorsringen sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en trevlig uteplats med stort soldäck beläget mot Slottsskogens lummiga omgivningar. I föreningen finns även två tvättstugor, cykelrum, hobbyrum samt pingisrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig att hjälpa till med trappstädning enligt rullande schema.

PARKERING
Föreningen förfogar över 2 garageplatser, en plats kostar 770 kr/mån. I dagsläget är det kö till platserna.

I området råder fri 2-timmarsparkering. Adressen är berättigad till boendeparkering inom området "V", för mer information se www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av Kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften om 500 kr betalas av köparen. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

GJORDA RENOVERINGAR
2009 Byttes västra fasaden. I samband med renoveringen sågs fönstren över och vissa byttes ut.
2008-2011 Målades fasaderna.
2017 Utfördes enklare måningsarbeten på fönstren.
2018 Genomfördes relining av stammarna.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att genomföra en uppfräschning av fasaden samt en översyn av fönster. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-11-20).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-11-20).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-11-20), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.