Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Sveagatan 5, Linnéstaden

Högt upp i huset med separat sovalkov och låg avgift

Ytterst väldisponerad 1,5:a på vån 7 av 8. Renoverat badrum, separat sovalkov och bevarad originalparkett. Låg avgift och förstklassigt läge i stark förening med god ekonomi.

Ta hissen hela vägen upp till våning 7 och stig in i en mysig och ombonad 1,5:a som tack vare sin optimala planlösning känns större än de kvadrat som står angivet. Den tilltalande dispositionen är noggrant genomtänkt med ett stort matlagningskök, ett spatiöst sällskapsrum samt en avskild sovalkov med plats för stor säng. Ljusa ytskikt och stora fönster ger en ljus och härlig känsla och här finns också en vackert bevarad originalparkett som smyckar bostaden. Njut också av ett helrenoverat badrum i toppklass med tidlösa material och bekvämligheter som egen tvättmaskin. Ett guldläge på attraktiva Sveagatan nära Slottsskogen och Linnégatornas rika restaurangutbud med utmärkta kommunikationer som tar er vidare till stadens alla hörn.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  44.4 kvm

 • Avgift

  1 858 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  7 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  44.4 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  7 av 8
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1978
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem samt bredband via valfri leverantör.
 • Lägenhetsnummer

  572 (Brf) / 1602 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 858 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.78840%
 • Andelstal avgift

  0.86%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 300 kr/år
 • Försäkring

  2 220 kr/år
 • Totalt

  4 520 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2015-09-08
 • Energiprestanda

  95 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen upp till sjunde våningen och stig in i en mysig och ombonad 1.5 a med ytterst väldisponerade kvadrat. Från hallen har du en god överblick över lägenheten och här finns plats för jackor och skor. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger en bevarad originalparkett som löper vidare genom vardagsrummet. Den tidsenliga parketten slipades och oljades under 2015.

KÖK
Ett tidlöst och rymligt kök med ordentlig plats för matsalsgrupp intill fönstret. Inredningen består av släta luckor i vitt och ovanför den nyoljade arbetsbänken i ek sitter inbyggda spotlights samt ett vitt, rektangulärt kakel. Förvaringen är mycket god i ett flertal köksskåp och här erbjuds gott om plats för matlagning med arbetsytor på två sidor. Väggarna är målade i en ljus ton och bryter av snyggt mot ett slittåligt golv i en mörkgrå nyans. Här inryms en induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Köket är också utrustat med ett skafferi för ytterligare förvaring.

VARDAGSRUM
I det spatiösa sällskapsrummet är rymden påtaglig och här blir man påmind om bostadens höga läge i huset. Ljuset lägger sig fint över rummet från ett stort fönsterparti och den ljusa färgsättningen ger en neutral bas att inreda efter. Det vackra parkettgolvet för tankarna tillbaka till byggtiden och här kan ni möblera med både soffgrupp, matsalsbord, mediamöbel samt skrivbordshörna.

SOVALKOV
I anslutning till hallen ligger hemmets avskilda sovalkov med en mysig atmosfär. Här finns alla förutsättningar för en god nattsömn och ett praktiskt draperi hjälper till att skärma av. Alkoven kan möbleras med en större säng.

BADRUM
Det helkaklade badrummet som renoverades 2013 är i absolut toppskick. Moderna och medvetna material smyckar rummet med ett stilfullt klinkergolv i en ljusgrå ton och stora kakelplattor i vitt. Badrumsinredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt dusch med vikbara glasdörrar. Här finns också en tvättmaskin för maximal komfort och i taket sitter inbyggda spotlights för stämningsfull belysning.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Murbräckan 15 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 84 bostadsrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1979 och har adresserna Svegatan 3, 5, 7 och 9.

HEMSIDA
http://murbrackan15.bostadsratterna.se/valkommen-till-bostadsrattsforeningen-murbrackan-15

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 2:15. Fastigheten bebyggdes 1978. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna tar hand om den ekonomiska förvaltningen och PLL fastighetsförvaltning ansvarar för fastighetsskötseln.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med utemöbler, grill samt sandlåda för barnen. Gemensam tvättstuga finns till förfogande i källaren under uppgång 3. Tvättstugan är utrustad med 5 tvättmaskiner, separat centrifug, 2 torktumlare samt 2 torkskåp. Det finns också en varmmangel, lakansträckare samt en gammaldags stenmangel. Som medlem i föreningen har du även tillgång till cykel-och barnvagnsrum, cykelparkering på gården, styrelserum samt en gemensam toalett på bottenplan. Det finns även ett återvinningsrum att nyttja.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Adressen är berättigad till boendeparkering. För mer info se www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via valfri leverantör. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
2005 Renoverades balkonger, målades entréer, plåtdelar på framsidan i markplan samt dörrarna till soprum och återvinningsrum. Under samma år byggdes en cykelparkering på föreningens innergård, inhandlades en gemensam grill åt föreningens medlemmar och gungleksaker införskaffades. En uppgradering av kabel-TV utbudet gjordes och man fick tillgång till TV, bredband och telefoni via Com Hem. Det gjordes även en fuktmätning i ett antal badrum efter problem med läckande skarv som i sin tur åtgärdades. Föreningen inhandlande även en ny tvättmaskin samt ett nytt torkskåp.
2012 Målades trapphusen.
2012-2013 Byttes hisskorgar och nya styrsystem sattes in.
2013 Genomfördes en stamspolning av samtliga lägenheter. Samma år fräschades gården upp, lades ny plåt på fasaden samt installerades spång på taket.
2015 Genomfördes en besiktning av samtliga badrum. Man bytte också ut en av föreningens tvättmaskiner.
2016 Installerades ytterligare en ny tvättmaskin i tvättstugan. Under samma år behandlades taket och hängrännor och stuprör renoverades samt byttes ut. Balkonger och gårdsfasaden renoverades, fönster målades och förbättringar på gatufasaden utfördes.
2017 Renoverades värmesystemet och i samband med detta installerades nya centralpumpar. Man bytte även ut samtliga termostater och ventiler. Under året genomfördes också en OVK-besiktning av ventilationen. Man åtgärdade även ett läckage som upptäcktes i två VVC-ledningar i uppgång 9.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar en upprustning av fastighetens yttre delar, målning av balkonger samt installation av fiberbredband. Föreningen planerar även att eventuellt utföra relining ca 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget 2018-11-02.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar 2018-11-02.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-11-02) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.