Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Västergatan 2B, Vasastaden

Nybyggd och topprenoverad vasatvåa med bevarad tidskaraktär

Totalrenoverat och nybyggt 2018 med påkostade material. Högt upp i fastighet anno 1890 med slående takhöjd och tidsenliga detaljer. Gemensam balkong i trapphuset!

Njut av ett inflyttningsklart boende som fick sin utformning nu i år. Ett totalrenoverat hem där allt är genomgånget i minsta detalj. Exklusiva och påkostade material präglar bostaden, något som kombineras med tidsenliga detaljer på ett mycket stilsäkert sätt. Alla väggar är målade i vitt och ett vitoljat furugolv löper genom hela lägenheten. En slående takhöjd över 3 m skapar en enastående rymd och höga fönster åt två håll ger ett vackert genomgångsljus. Originalattribut som stuckaturer, takrosetter, spegeldörrar och en framtagen tegelvägg ger charm till detta hem. Därtill ett tidlöst kök med förstklassig utrustning samt ett lyxigt badrum med marmorgolv och komfort som tvättmaskin och golvvärme. Bo ett stenkast från Vasastadens och Linnégatans rika restaurangutbud med utmärka kommunikationer precis utanför porten!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  49 kvm

 • Avgift

  2 918 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  49 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 4
 • Byggår

  1890
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem.
 • Lägenhetsnummer

  20 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 918 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.12%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  1 500 kr/år
 • Försäkring

  1 524 kr/år
 • Totalt

  3 024 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Elkostnad enligt schablon. Hemförsäkring baserat på kalkyl hos if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2008-07-09
 • Energiprestanda

  187 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

I praktfulla Vasastaden vid Haga Kyrkogatans slut ligger denna ståtliga och välbevarade fastighet med anor från 1890-talet. Ta trapporna upp till tredje våningen och låt er hänföras av ett nybyggt hem som skapades och fick sin utformning så sent som i år. Allt är topprenoverat och noggrant utvalt och hela bostaden präglas av påkostade material och tidsenliga attribut som kombineras på ett oerhört medvetet sätt. Alla väggar är målade i vitt och ett vitoljat furugolv löper genom hela bostaden. 

HALL
Redan i hallen förstår man att detta är ett hem med kvalitéer utöver det vanliga och den tilltagna takhöjden över 3 meter skapar en enastående rymd. De vita väggarna ihop med det ljusa furugolvet lämnar utrymme att sätta sin egen prägel och en disposition med fönster åt två håll ger en ljus och behaglig känsla så fort ni stiger in genom dörren. Från hallen får ni en god överblick över hela lägenheten och här erbjuds plats för avhängning. 

KÖK
Ett sprillans nytt kök i toppklass med påkostade material och förstklassig utrustning. Köksinredningen består av släta luckor i en ljusgrå ton med mässingsbeslag och ovanför arbetsbänken i svartbetsad furu sitter ett octagonkakel i vitt som belyses av en diskret ljuslist. En svart disko med en glänsande kran i mässing ger en exklusiv känsla och dimbara spotlights i taket skapar en stämningsfull belysning. Samtliga vitvaror exklusive kyl och frys är från 2018 och här inryms en inbyggd micro, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, en integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl och frys. Ett högt fönster mot föreningens stilla innergård förser rummet med ljus och här ryms en matplats för fyra personer.

VARDAGSRUM
Ett bedårande sällskapsrum med en magnifik takhöjd som för tankarna tillbaka till byggåret. Tidsenliga stuckaturer ger rummet en vacker inramning och charmiga originalattribut som en takrosett samt en spegeldörr skänker bostaden en genuin karaktär. Ett högt fönster med djup nisch släpper in dagsljuset och den tilltagna ytan ger utrymme för soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord.

SOVRUM
Den vackra spegeldörren öppnar upp mot hemmets sovrum som är något alldeles extra. En framtagen tegelvägg skänker rummet en rustik karaktär och likt vardagsrummet smyckas taket av en ljuvlig originalstuckatur samt en charmfull takrosett från 1890-talet. Ljuset lägger sig fint över rummet från ett högt fönster med djup nisch och härifrån kan ni blicka ut över staden och bort mot Kungshöjd. Rummet kan inredas med dubbelsäng, tillhörande sängbord samt annat möblemang. I anslutning finns en praktisk passage som skulle kunna användas som walk in closet eller en mindre kontorshörna om så önskas. 

BADRUM
Det eleganta badrummet har en lyxig känsla och renoverades nu i år (kvalitetsdokument finns). Golvet är dekorerat med dyrbara marmorplattor i en ljus ton och under ligger härlig golvvärme för maximal komfort. Rektangulära kakelplattor i vitt klär väggarna och utrustningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin samt dusch med taksil. I taket sitter dimbara spottar och ett praktiskt vädringsfönster mot innergården står för ljusinsläpp.

ÖVRIGT
Gemensam balkong finns en halv trappa upp från lägenheten. Allmän uteplats med utemöbler och grill på entrésidan av huset som är fri att nyttja av föreningens medlemmar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Villa Tabor är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 18 bostadsrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2004 och har adresserna Västergatan 2A-C.

FASTIGHETEN
Göteborg Annedal 2:1. Fastigheten bebyggdes 1890. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva den ekonomiska samt tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lummig trädgård med egen uteplats och tillgång till utemöbler samt grill. I föreningen finns också en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren på Västergatan 2B. Utrustningen består av 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt torkrum. I föreningen finns även en gemensam balkong i trapphuset, snickeriutrymmen, cykelparkering samt cykelförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Styrelsen ser kontinuerligt över alla utgifter och försöker tillsammans med medlemmarnas hjälp hålla fastighetskostnaderna så låga som möjligt genom att hjälpa till med huset underhåll b.la. genom avfallssortering, fixardagar etc. De brukar ha två fasta gemensamma städdagar om året samt en traditionell julfest för alla boendemedlemmar i huset.

PARKERING
Föreningen förfogar över 7 parkeringsplatser på gården som kostar cirka 635 kronor i månaden. Kölista tillämpas, i dagsläget finns det inga lediga platser (2018-11-07).

Adressen Västergatan 2B är berättigad till boendeparkering inom område ”M”

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift kan tas ut efter beslut av styrelsen. För arbete med övergång av bostadsrätt får överlåtelseavgift tas ut av bostadsrättshavaren som maximalt får uppgå till 2,5% av prisbasbeloppet enligt lagen om allmän försäkring. För arbete vid pantsättning av bostadsrätt får pantsättningsavgift tas ut med belopp som maximalt får uppgå till 1% av prisbasbeloppet enligt lagen om allmän försäkring.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Folksam.

GJORDA RENOVERINGAR
2004 Målades samt renoverades yttertaket. Under samma år renoverades och målades hisstrumman.
2005 Monterades nya termostatventiler på radiatorerna och sockel på framsidan och vid trappan putsades samt renoverades. Under samma år kompletterades staketet och innergården stenlades.
2006 Målades samt renoverades fasader och balkonger.
2007 Reparerades bastu/badrum på vind och ny tvättmaskin installerades i tvättstugan.
2008 Genomfördes en ny dränering mot parken.
2010 Nya lock monterades på skorstenarna och 16 nya stamventiler installerades på rör i källaren.
2011 Uppdaterades el i trappuppgång C, källare och vind samt utfördes markarbeten i trädgården.
2012 Uppdaterades el i trappuppgångar, vind och källare. Under samma år filmades samt spolades stammarna.
2013 Relinades samtliga avloppsrör och i samband med detta åtgärdades också dagvattenbrunnen på gården. Under samma år installerades nytt golv, i ett lämpligt material för källarlokaler i den inre delen av lokal 3. I samband med detta upprustades också Lokal 1 med nytt golv, omdragning av el, nytt tak samt iordningställande av toalettutrymme och indragning av varmvatten.
2014 Upprustades lokal 2 med omdragning av el samt indragning av varmvatten och avlopp.
2015 Genomfördes en OVK-besiktning där en översyn gjordes av ventilationen i hela huset.
2016 Utfördes en renovering av ventilationssystemet i enlighet med utfallet från ventilationskontrollen under 2015.
2017 Genomfördes en renovering av ventilationssystemet i enlighet med föreningens underhållsplan. Under samma år lades taket om och i samband med det gjordes även en översyn och renovering av skorstenarna samt en installation av värmekablar på taket för att minska risken för isbildning. Under året genomfördes också fasadreparationer, en inspektion av samtliga balkonger, en totalrenovering av två balkonger samt en renovering av gångbron mellan fastighetens två huskroppar.
2018 Målades fönster på sydvästra sidan av fastigheten.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga större underhållsarbeten eller renoveringar inplanerade under året (2018-11-07).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-11-07).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-11-07) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.