Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Övre Olskroksgatan 30, Olskroken

Tidsenlig funkistvåa med moderna inslag och balkong

Tidsenlig tvåa på vån 4/6 med hiss i fastighet anno 1943. Högt i tak och bevarade originaldetaljer. Totalrenoverat badrum 2017. Bredband ingår!

Högt upp i huset ligger detta fina 40-tals hem med bevarade detaljer från byggtiden som blandas med moderna inslag på ett medvetet sätt. Stora rum i fil, sobra färgsättningar och en luftig takhöjd genomsyrar lägenheten. Njut av djupa stenbräden och en ljuvlig fiskbensparkett i original. Köket är modernt med kvalitativ utrustning och här finns möjlighet att ta ner en vägg för att skapa en social yta mot vardagsrummet. En mysig balkong förlänger bostaden och härifrån kan ni blicka ut över Olskrokens takåsar. Ett praktiskt hexagonklinker från 2017 pryder hallen och köket och här finns också ett totalrenoverat badrum från 2017 med härlig golvvärme. Därtill erbjuds en rymlig klädkammare för extra god förvaring. Bo med utmärkta förbindelser in till city nära matbutiker, torghandel, caféer, restauranger, vårdcentral, systembolag mm.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  56 kvm

 • Avgift

  3 348 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  56 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem samt fiberbredband via Telenor.
 • Lägenhetsnummer

  163 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 348 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, fiberbredband
 • Andel i föreningen

  1.26949%
 • Andelstal avgift

  1.41244%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 160 kr/år
 • Försäkring

  2 124 kr/år
 • Totalt

  4 284 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-21
 • Energiprestanda

  155 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Kliv in i denna fina 40-tals tvåa med bevarad tidskaraktär och moderna inslag. Hallen välkomnar er med ett hexagon klinker i en ljusgrå ton från 2017 och väggarna är målade i en vit kulör. Redan här slås man av den generösa takhöjden som genomsyrar bostaden och känslan är ljus och luftig. Här finns plats för avhängning och den tilltagna ytan kan möbleras med en byrå om så önskas. 

KÖK
Ett modernt och medvetet kök med stilren finish och kvalitativ utrustning. På golvet ligger ett praktiskt och lättstädat hexagon klinker i en ljusgrå ton från 2017 och vitmålade väggar matchas fint med en fondvägg i liggande träpanel. Den vita skåpsinredningen harmoniserar med en bänkskiva i ek och ovanför arbetsytan sitter ett rektangulärt kakel i vitt. Förvaringen är förstklassig med luckor nästan hela vägen upp till nock och här finns också ett platsbyggt vinställ till förfogande. Rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, induktionshäll, en inbyggd ugn, en hel kyl och frys samt en diskmaskin. Ett stort fönster med djupt stenbräde förser köket med ljus och intill ryms en matplats för fyra personer. Här finns möjlighet för den som önskar att öppna upp en vägg mot vardagsrummet för att skapa en social sällskapsyta, se alternativ planritning.

VARDAGSRUM
I vardagsrummet är funkischarmen påtaglig. Njut av en tilltagen takhöjd, ett bevarat stenbräde och en vacker fiskbensparkett i original. Den luftiga ytan kan möbleras med såväl soffgrupp som matsalsbord och härifrån tar ni er ut på hemmets mysiga balkong.

BALKONG
En mysig balkong med utsikt över Olskrokens tinnar och tak. Njut av ett högt läge i solen från lunch till tidig eftermiddag. Balkongen kan inredas med en cafémöbel samt annan dekoration.

SOVRUM
I fil med vardagsrummet ligger bostadens sovrum med anslutande klädkammare. En ombonad sovplats med en varm, grå ton på väggarna och en vackert bevarad originalparkett. Tack vare hemmets höga placering i huset sover ni lugnt om natten och här kan ni inreda med dubbelsäng, sängbord samt en byrå, alternativ en mindre skrivbordshörna. Ett stort fönster med tidstypiskt stenbräde förser rummet med ljus.

KLÄDKAMMARE
En väl tilltagen klädkammare med parkettgolv och ljust målade väggar. Förvaringen är mycket genomtänkt i form av klädstänger, hyllplan samt praktiska skenor för korgar.

BADRUM
Ett totalrenoverat badrum från 2017 (kvalitetsdokument finns) som är helt i tiden. På golvet ligger ett ljusgrått klinker med vacker marmorering och på väggarna sitter stora kakelplattor i matchande material och nyans. Utrustningen består av wc, ett rundat handfat med kommod, en rund spegel med ovanliggande belysning samt dusch med vikbara glasdörrar. Här har man också satt in underliggande golvvärme för god komfort.

ÖVRIGT
Målades väggar i hall, vardagsrum och sovrum.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Pellerins är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 70 bostadsrätter samt 6 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2009 och har adresserna Övre Olskroksgatan 24-30.

HEMSIDA
https://www.brfpellerins.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Olskroken 11:27. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och MD badrumsrenovering i Göteborg AB står för fastighetsskötseln i föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med lekplats för barnen, trädgårdsmöbler, grill samt partytält under sommartid. I föreningen finns också cykelförråd i källaren samt tre gemensamma tvättstugor i trappuppgångarna 26-30. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Ett gemensamt mangel och strykrum finns även till förfogande.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

PARKERING
Föreningen förfogar över en parkering med 13 bilplatser på Svangatan 1. En parkeringsplats kostar cirka 595 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser (2018-10-29).

Ett kösystem tillämpas för att hyra parkeringsplats. Man anmäler sig i parkeringskön via en intresseanmälan till styrelsen. Uppsägning av hyrd parkeringsplats skall ske skriftligt till styrelsen.

Det är inte tillåtet att överlåta sin plats i kön till någon annan. Det är heller inte tillåtet med andrahandsuthyrning av parkeringsplats och fordonstvätt är förbjudet på parkeringen.

Adressen Övre Olskroksgatan 24-30 är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband 100/10 Mbit via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. En obligatorisk kostnad om 155kr/mån tillkommer för fiberbredband.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningens underhållsplan sträcker sig mellan 2015-2044.

1987 Rörstambyte vatten/el, balkonger, fönsterbyten, stambyte badrum samt renovering av yttertak.
2011 Renovering av lokal för uthyrning. Byggnation av miljörum, byte av fönsterlister samt renovering av soprum som omvandlades till cykelrum.
2012 Rören filmades, ingen anmärkning.
2013 Ny porttelefon installerades. Gården rustades upp, garagen revs och parkeringsplatser tillkom istället.
2016 Målnings- och säkerhetsarbete utfördes på taket.
2017 Under kvartal 2 renoverades och såldes en hyreslägenhet omvandlad till bostadsrätt. Under kvartal 3 renoverades lokalen på Svangatan 3 som sedan hyrdes ut till utbildningsverksamhet. I augusti månad utfördes visst underhåll på taken över 30:an för att åtgärda en mindre vattenläcka.
2017-2018 Genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll som ej godkändes. Åtgärder pågår.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en renovering av föreningens fyra hissar. Föreningen planerar framöver ett byte av rökgasluckor i trapphusen samt att förbättra systematiskt brandskydd. De planerar även att energideklarera fastigheten på nytt samt att genomföra en omfogning av fasad i söderläge+ 20 fönsterbalkar. Under 2022 planeras även en takomläggning. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-10-29).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-10-29).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-10-29) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Olskroken

MODERN STADSDEL NÄRA STADSKÄRNAN
I den här trevliga och citynära stadsdelen bor du bekvämt med nära till naturen. Namnet Olskroken är känt sedan så tidigt som på 1600-talet men det var först i slutet på 1800-talet som stadsdelen började byggas upp som en arbetarstadsdel, med huvudsakligen landshövdingehus. Efter det har området genomgått ett flertal ombyggnationer och ser idag helt annorlunda ut. Några landshövdingehus från tidigt 1900-tal finns fortfarande kvar men dagens Olskroken stod färdigt så sent som år 1983. Området utgörs främst av bebyggelse i sten kring Redbergsvägen och Olskrokstorget.

I OMRÅDET
I kvarteren finns flera mataffärer, småbutiker, apotek, systembolag, vårdcentral och caféer. Olskrokstorget är ett shoppingstråk där du kan inhandla det mesta du behöver i din vardag. På torget bedrivs torghandel och här kan du bland annat köpa hem färsk fisk till helgens mysiga middagar. Här finns flera populära kvarterskrogar och restauranger som ger stadsdelen en gemytlig känsla. I närheten har du lummiga Redbergsparken med vacker utsikt samt Gubberoparken dit du kan bege dig under sommarens varma månader för picknick eller en lugn stund i solen. På kort tid kan du också ta dig in till centrum för shopping, kultur och nattliv. Dessutom har du Delsjöområdet med sina vackra promenadstråk och motionsslingor på kort avstånd.

KOMMUNIKATIONER
Här bor du med goda kommunikationer till stadens alla hörn. In till Göteborgs centralstation tar du dig på bara ett par minuter. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.