Såld

Jans väg 5, Hovås

Klimatsmart 3:a i mycket lågt belånad brf med egen parkering


Låg avgift med fritt bredband och tillhörande parkering. Lågt belånad brf med egen elproduktion. Havsnära med radhuskänsla. Stor uteplats med många soltimmar. Golvvärme i hela bostaden!

Miljömedveten 3:a med radhuskänsla från 2010. Lugnt och trivsamt område med havet som närmsta granne. Lågt belånad brf med låga avgifter där fiberbredband samt parkering med laddstolpe för el/hybridbil ingår. Ekparkett med behaglig golvvärme och nymålade ytskikt. Arkitektur med stora rum samt kök och vardagsrum i delvis öppen disposition. Stor stenbelagd uteplats med gott om plats för utemöbler. Fullutrustat kök med bekvämligheter som diskmaskin samt hel kyl och frys. Helkaklat badrum med praktisk tvättpelare och golvvärme. Nyinstallerade solceller i huset med egen elproduktion där överskottet säljs vidare ut på elnätet och genererar i intäkter. Separat undermätare för el där förbrukning betalas kvartalsvis och man slipper fast kostnad samt nätavgift.

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

3 rum och kök

Boarea

76.7 kvm

Avgift

2 002 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Jazmine Ohgami

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 36

Lina Persson

Mäklare
0766 - 47 76 33

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  76.7 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  Markplan
 • Balkong

  Uteplats
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  2009-2010
 • Förråd

  Till bostaden hör ett källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt fiberbredband 100/10 via Telia
 • Församling

  Askim
 • Lägenhetsnummer

  1400 (Brf) / 1004 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 002 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, fiberbredband 100/10 samt en parkeringsplats. Separat undermätare för el där förbrukning betalas kvartalsvis till föreningen.
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  2 700 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  4 500 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Elkostnad baserad på säljarens uppgifter. Hemförsäkring enligt kalkyl hos if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2014-03-06
 • Energiprestanda

  41 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  B

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Mottagandet består av en tilltagen hall med gott om plats för avhängning samt möblemang. På golvet ligger ett praktiskt och lättstädat klinkergolv i en grå ton och väggarna är målade i en linblå kulör. I taket sitter inbyggda spotlights med dimmerfunktion.

Klinkergolvet övergår till en stilfull ekparkett som löper genom hela bostaden och under ligger en behaglig golvvärme för god komfort. Hela lägenheten har målats om under 2017 med smakfulla färgval från Jotun Lady.

KÖK
Vidare in når ni hemmets sociala kök med två stora öppningar mot vardagsrummet och med direkt access till bostadens soliga uteplats. Köket är från Myresjö och har en modern och lantlig känsla med en skåpsinredning i vitt som består av profilerade luckor samt överskåp med vitrindörrar. Här finns också en öppen hyllförvaring för vinflaskor samt annan dekoration. Arbetsbänken är klädd i svart granit och ovanför sitter rektangulära kakelplattor i vitt. Samtlig utrustning är av märket Siemens och här inryms en fläkt, induktionshäll, en varmluftsugn i rostfritt, en integrerad diskmaskin samt en rostfri hel kyl och frys. Väggarna är målade i en ljus, antikgrå kulör som matchas med en fondvägg, klädd i liggande träpanel som är målad i en blå ton, St. Pauls Blue. Rikligt ljusinsläpp från en inglasad altandörr samt vardagsrummets stora fönsterparti. Köket kan möbleras med ett matsalsbord för upp till åtta personer. I taket ovan arbetsytan sitter inbyggda samt dimbara spotlights. 

UTEPLATS
Den stora uteplatsen vetter mot det lugna villaområdet och är omgärdat av lummiga omgivningar. Uteplatsen är stenbelagd och runtomkring löper en häck som skärmar av. Här kan ni njuta i solen från morgon till sen eftermiddag. Uteplatsen kan möbleras med en stor loungegrupp, ett bord med stolar, grill samt annan dekoration.

VARDAGSRUM
Ett härligt sällskapsrum som bjuder in till social samvaro med anslutande kök och uteplats. Det stora glaspartiet släpper in rikligt med ljus och utanför lockar vacker grönska. Rummet kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt en mindre läshörna. Väggarna är målade i en ljus, antikgrå ton med en fondvägg i blå nyans, St. Pauls Blue. 

SOVRUM 1
Hemmets huvudsovrum kan möbleras med dubbelsäng, tillhörande sängbord samt en förvaringsmöbel alternativt en skrivbordshörna. Väggarna är målade i en linblå kulör som matchas med en fondvägg som är målad i en blå ton, St. Pauls Blue. Två fönster i vinkel förser rummet med ljus och här finner ni två garderober till förvaring.

SOVRUM 2
Vägg i vägg med det stora sovrummet ligger hemmets mindre sovrum som lämpar sig utmärkt som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Rummet kan inredas med enkelsäng, skrivbordshörna samt en förvaringsmöbel och här finns tre garderober till förfogande. Väggarna är målade i en linblå kulör.

KLÄDKAMMARE
I anslutning till badrummet finns en rymlig klädkammare med två garderober som står för utmärkta förvaringsmöjligheter.

BADRUM
Ett helkaklat badrum med behaglig golvvärme och en praktisk tvättpelare från Siemens. På golvet ligger ett svart klinkergolv och väggarna är klädda i ett vitt kakel med en duschvägg i matchande ton och material som golvet. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel med glashylla och ovanliggande belysning, ett väggskåp, handdukstork, ett högskåp samt dusch med vikbara glasdörrar. I taket sitter inbyggda samt dimbara spotlights.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Hovås Länsman 4 är en äkta förening bestående av en byggnad som upplåter totalt 7 lägenheter. Föreningen bildades 2007 och har adressen Jans väg 5.

FASTIGHETEN
Hovås 508:4. Byggnaden uppfördes 2009/2010. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen samt underhåll av fastigheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Som medlem i föreningen har man tillgång till en gemensam uteplats med utemöbler som är omgärdat av härliga gräsytor.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig trappstädning enligt rullande schema. Man hjälper även till med gräsklippning. Föreningen anordnar också gemensamma städdagar cirka 1-2 gånger per år.

PARKERING
Till varje bostad hör en parkeringsplats med elstolpe för motorvärmare. Parkeringsplatsen ingår i månadsavgiften och ligger i nära anslutning till fastigheten.

Adressen Jans väg 5 är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt fiberbredband 100/10 via Telia som ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar ut en inträdesavgift om 750 kronor av förvärvaren. Eventuell pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2017 Installerades solpanel och byte av elmätare har utförts. Solcellerna producerar egen el där överskottet säljs vidare ut på elnätet och intäkterna går till föreningen.
2018 Målades hela fastigheten.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen håller på att upprätta en underhållsplan. Inga större underhållsarbeten är inplanerade framöver (2018-10-23).

EKONOMI
2018 var årsavgifterna oförändrade (2018-10-23).

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-10-23)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-10-23) samt från föreningens, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Hovås

HISTORIA
Hovås ligger utmed gamla Säröbanan som togs i drift 1903. Tågen trafikerade Göteborgarna ut till deras sommarboenden i Hovås, Askim och Brottkärr med Amundön, Billdal, Kullavik, Malevik samt till sist Särö som ändstation. Efter Säröbanans dragning blev området lämpligt för villabyggande och 1906 bildades Hovås Villastad med anslutande golfbana, park, restaurang och turisthotell vid stranden. Mellan 1906 och 1930 fick villastaden sin utformning med Djursholm i Stockholm som inspiration och många av husen är uppförda i nationalromantisk stil med släta tegelmurar och branta sadeltak. De gamla husen har på senare år fått sällskap av nyare bebyggelse och Hovås är idag en havsnära stadsdel som ständigt expanderar med nya möjligheter till shopping, kultur och nöjen. 

OMRÅDET
I Hovås bor man med närhet till salta klippor, hav och flera stora båthamnar. Vackert beläget vid vattnet ligger också Hovås kallbadhus med bad, konferens, restauranger mm. Här finns också härliga strövområden i Sandsjöbackas naturreservat med vandringsleder och badvikar. Populära tillhåll är även bland annat Amundön samt Hovåsbadet och via gamla Säröbanan kan ni promenera och cykla längs kusten. För den sportintresserade finns Sveriges äldsta golfbana, Göteborgs GK med sin 18-håls runda. Det finns också ett stort utbud av idrottsföreningar, klubbar, träningslokaler och aktiviteter som b.la hockeyklubb, jaktskytteklubb, tennis, simning, fotboll mm. I Hovås bor man heller inte långt ifrån mataffärer, restauranger och annan service som underlättar i vardagen. Hovås tillhör Askim- Frölunda-Högsbos stadsdelsnämnd med flera skolor och barnomsorg som bland annat Fyrevikens förskola, kommunala Klåvavägens förskola, förskolan Snäckskalet samt föräldrakooperativet Lekstugan. Här finns också Hovåsskolan med förskoleklass upp till skolår 9. 

NYA HOVÅS
Just nu växer stadsdelen Nya Hovås fram som ligger mellan Amundön och Sandsjöbackas naturreservat. Ett havsnära område med vacker natur och idylliskt lugn bara 12 kilometer från Göteborg. Läget i kombination med närheten till staden och alla bekvämligheter gör den här stadsdelen till en mycket populär hemvist för både par och barnfamiljer. Här bor ni i ett expansivt område som är under uppbyggnad. En optimalt läge med moderna bostäder som samlas kring ett levande centrum med närhet till all service som behövs i vardagen.

För mer information om Nya Hovås: se http://nyahovas.se/

KOMMUNIKATIONER
Till och från Jans väg kör du Säröleden, väg 158 som snabbt tar dig vidare mot Göteborg eller Kungsbacka. Väljer du att åka kommunalt finns busslinjen 158 samt Rosa Express. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

https://www.vasttrafik.se/

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande