Såld

Östra Hamngatan 3, Inom Vallgraven

Elegant och påkostad tvåa i anrika Hasselbladska Huset


Exklusivt, låg avgift och hiss i Hasselbladska Huset anno 1875. Total golvyta om 61 kvm varav boarea 55 kvm. Påkostat kök från Binova och Gaggenau samt bad med kalksten och tvättpelare från Miele. Toppläge mitt i city nära Operan och hamnstråket. Upp till ca 3 m i takhöjd.

Bo i en av Göteborgs mest historiska byggnader med anor från 1875. 2006-2008 restaurerades Hasselbladska Huset om till bostäder och denna eleganta vindstvåa tog form. Rymden är påtaglig med en takhöjd upp till över ca 3 m och charmiga vindsattribut med vinklar och snedtak ger hemmet karaktär. Stora takfönster, välvda takkupor och golvfönster står för rikligt ljusinsläpp och därtill varmt ljusgrå väggar samt en nyslipad och vitlaserad ekparkett. Njut av en dyrbar köksinredning från Binova och Gaggenau. Därtill ett påkostat bad med kalksten, härlig golvvärme samt en praktisk tvättpelare från Miele. Ett oslagbart läge nära Operan och hamninloppet med utmärkta förbindelser samt hela stadens utbud utanför porten!

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

2 rum och kök

Boarea

55 kvm

Avgift

1 806 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Andreas Knutson

Ansvarig Mäklare
0766 - 10 88 19

Jenny Raneryd

Mäklare
0766 - 10 88 18

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  55 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är boarean 53 kvm.
 • Våning

  5 av 5
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1875/2008
  Fastighet 1875 Lägenhet 2008
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  TV samt fiberbredband via Telia
 • Församling

  Domkyrkoförs. i Göteborg
 • Lägenhetsnummer

  52 (Brf)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 806 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, fiberbredband samt kollektivt bostadsrättstillägg.
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  2 400 kr/år
 • Totalt

  5 400 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2012-11-05
 • Energiprestanda

  113 kWh/m2 och år

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till en av Göteborgs mest välkända och historiska byggnader, Hasselbladska Huset. En praktfull och ståtlig konstruktion med anor från 1875 som uppfördes av arkitekten AC Pettersson i nyrenässansstil. Fastigheten innehöll tidigare kontor och bostäder för Hasselblads kameraverksamhet med sonen Viktor Hasselblad i spetsen som startade sin världskända kamertillverkning. Under 2007-2008 restaurerades byggnaden och 24 unika bostäder av högsta klass byggdes.

Öppna den massiva porten med solid smidesgrind och stig in i ett osedvanligt vackert trapphus med dyrbara utsmyckningar inspirerade av nyrenässansens struktur och konst. Fantastiska målerihantverk med ådringar, marmoreringar och dekorationer pryder väggar och tak och ett gediget stengolv med bred stentrappa leder er igenom byggnaden med massor av historia.

Ta hissen eller trapporna upp till husets femte och översta våningsplan och stig in i en unik och elegant vindslägenhet som inte lämnar någon oberörd. Hemmet stoltserar med interiör av högsta klass och de rätta vindsattributen ger hemmet karaktär. Njut av en takhöjd upp till över 3 meter med stora takfönster, välvda takkupor och golvfönster som släpper in rikligt med ljus. Öppna ytor skapar ett socialt boende och hela lägenheten har en stilren inredning med varmt ljusgrå väggar samt en nyslipad och vitlaserad ekparkett. Samtliga innerdörrar och golvlister har nyligen målats om i en stilfull grå ton.

HALL
Mottagandet består av en ljus och öppen hall. Redan här gör sig den luftiga takhöjden påmind och ett stort takfönster släpper in rikligt med ljus. Till vänster erbjuds plats för avhängning och den tilltagna ytan kan möbleras med en byrå om så önskas.

KÖK
Ett dyrbart och exklusivt kök med design från Italienska Binova och en påkostad maskinell utrustning i vitt från Gaggenau. Släta handtagslösa fronter i en ljus ton matchas fint med en tunn bänkskiva i vit laminat med integrerad diskho och en svart spishäll. Här inryms också en fläkt, en integrerad kyl och frys, en inbyggd varmluftsugn, en micro samt en integrerad diskmaskin. En stor spotlightsskena i taket sträcker sig över hela arbetsytan och ett generöst takfönster står för rikligt ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Ett praktfullt rum med en slående takhöjd och en påtaglig rymd med öppenhet mot hemmets kök. Stora takfönster, välvda takkupor och charmiga golvfönster bidrar med ett fantastiskt ljusinsläpp. Vindskaraktären med sneda vinklar ger rummet en genuin karaktär och den tilltagna ytan erbjuder plats för såväl soffgrupp som matsalsbord. Längs väggens långsida sträcker sig en inbyggd ljusslinga som ger ett behagligt ljus.

SOVRUM
Snygga pardörrar i grått separerar hemmets sovrum från anslutande kök och vardagsrum. Den stora ytan kan möbleras med dubbelsäng samt tillhörande sängbord och en praktisk garderobsvägg i en nymålad grå ton tar hand om kläder och skor. Ett kuperat fönster bjuder på en vacker vy över Läppstiftet och ett stort takfönster ihop med två golvfönster står för ytterligare ljusinsläpp. Över garderobsväggen sitter en takskena med spotlights för stämningsfull belysning och här finns också en inbyggd ljusslinga som skapar en mysig atmosfär. Över takfönstret sitter mörkläggande rullgardiner, en praktisk lösning när man vill stänga ute ljuset och välkomna nattsömnen.

BADRUM
Ett elegant badrum med praktisk design och påkostad interiör. På golvet ligger en kalksten i en grå nyans med underliggande golvvärme och väggarna är klädda i ett vitt kakel. Inredningen består av en vägghängd wc, ett handfat med en nymålad kommod i grå ton, spegel med underliggande glashylla, handdukstork samt dusch med taksil och vikbara glasdörrar. Här erbjuds också god komfort i en exklusiv tvättpelare från Miele. I taket sitter inbyggda spotlights för stämningsfull belysning och två golvfönster förser badrummet med ljus.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Hasselbladska Huset är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen inryms i en av Göteborg mest välkända byggnader och består 24 exklusiva bostadsrätter samt 3 stycken lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2006 och har adressen Östra Hamngatan 3.

HEMSIDA
https://www.hasselbladskahuset.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Nordstaden 33:4. Byggnaden uppfördes ca 1875, under ledning av arkitekt AC Pettersson i nyrenässansstil. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetspartners. Föreningen anlitar Wira Fastighetsskötsel för underhåll av fastigheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Som medlem i föreningen har man tillgång till en gemensam innergård. I garaget finns även ett cykelutrymme samt ett återvinningsrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen förfogar över 5 parkeringsplatser som är belägna i ett garage under huset. En garageplats kostar cirka 2500-2600 kronor i månaden. Föreningen har en parkeringspolicy där kön baseras enligt storlek på lägenhet, i dagsläget finns det inga lediga garageplatser (2018-10-15).

Adressen är inte berättigad till boendeparkering (2018-10-15).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och fiberbredband via Telia. Grundutbud av kabel-TV samt fiberbredband ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår för föreningens medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och som sträcker sig fram till 2035. Detta med anledning av att byggnaden ska kunna bibehållas i det fina originalskick den är i och förbli ett av Göteborgs vackraste byggnadsverk.

2007-2008 Byggdes huset om till bostäder. I samband med det genomgick fastigheten en genomgripande men omsorgsfull renovering där bland annat en grundförstärkning utfördes. Husets fasad, trapphus samt ett flertal av husets lägenheter är nu i originalskick. Byggnaden är Q-märkt och det finns omfattande restriktioner om vad man får respektive inte får göra med huset.
2017 Genomfördes underhållsarbeten samt en renovering av fastighetens putsfasad invändigt och utvändigt vid entrén. Under samma period renoverades fönsterna.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en renovering samt ommålning av fönsterna vid Klädpressargatan. Föreningen planerar att fortsätta med renoveringen av resterande fönster i fastigheten löpande. Inga andra större underhållsarbeten är inplanerade framöver (2018-10-15).

EKONOMI
Föreningen valde att 2016 sänka årsavgifterna med 25%. Även för 2018 så låg avgifterna på samma nivå. Styrelsens ambition är att kunna bibehålla de mycket låga årsavgifterna även framöver.

Föreningens lokaler bidrar till goda hyresintäkter. Under 2016 omförhandlades ett hyreskontrakt vilket resulterade i en ökad ekonomi till föreningen under 2017. Även under 2017 har det skett omförhandling av ett hyreskontakt vilket leder till ökade intäkter under 2018.

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-10-15).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-10-15) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Inom Vallgraven

MYSIGT MYLLER MITT I STADEN
I det gemytliga området inom Vallgraven bor du komfortabelt och praktfullt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar, små boutiquer och större kedjor. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.  

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. Inom Vallgraven bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. Här finns också de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan samt Kungstorget med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I de här kvarteren har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg. 

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn härifrån, är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Kungsportsplatsen, Brunnsparken, Drottningtorget och Grönsakstorget. I närheten ligger även Göteborgs centralstation. Från Rosenlunds Färjeläger kan du hoppa på båtarna Älvsnabbaren eller Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus. 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande