Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Övre Husargatan 5, Linnéstaden

Tidsenlig funkisetta högt upp i huset med rymlig balkong

Väldisponerad 1:a på vån 3/5 med stor balkong och hiss i fastighet anno 1936. Originaldetaljer som vackra stenbräden och en bevarad fiskbensparkett i ek. Toppläge med gångavstånd till Linné, Vasa, Haga och Handelshögskolan!

Välbevarad fastighet från 1936 med hiss hela vägen upp till tredje våningen. Fin och välskött citylägenhet med väldisponerade ytor och praktiskt utformade rum. Ordentligt matlagningskök med plats för matsalsbord samt tilltaget allrum som kan möbleras med soffa och säng. Tidsenliga funkisdetaljer som gedigna fönsterbräden i sten och en vacker fiskbensparkett i ek. 3-glas fönster med isolerruta för ro i hemmet. Vita väggar, luftig takhöjd samt stora glaspartier för ljusinsläpp. Dessutom en rymlig balkong med sol från morgon till lunch. Ett attraktivt läge med förstklassiga kommunikationsmöjligheter ett stenkast från Linné, Slottsskogen, Vasa, Haga och Handelshögskolan!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  44 kvm

 • Avgift

  2 585 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  44 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1936
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  8 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 585 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  2.41927%
 • Andelstal avgift

  2.52111%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 502 kr/år
 • Totalt

  4 502 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2008-10-08
 • Energiprestanda

  134 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen bekvämt upp till tredje våningen och stig in i en tidsenlig funkisetta med bevarade 30-tals detaljer. Hela lägenheten har en luftig takhöjd, genomgående vita väggar samt 3-glas fönster med isolerruta som ger ro till lägenheten. Mottagandet består av en tilltagen genomgångshall som bjuder på en god överblick över samtliga rum. Här finns plats för avhängning och en rymlig skjutdörrsgarderob står för goda förvaringsmöjligheter. På golvet ligger ett praktiskt och lättstädat klinkergolv i en ljus ton och här finns en rejäl säkerhetsdörr som installerades av föreningen under 2008.

KÖK
Ett ordentligt matlagningskök med arbetsytor på två sidor samt utmärkt förvaring i flera köksskåp. Inredningen består av luckor i ek som matchas fint med överskåp med glashyllor och vitrindörrar. Arbetsbänkarna är beklädda i en gråmelerad laminatskiva och ovanför sitter ett kakel i en mörkgrå ton. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande och här inryms en fläkt, hällspis, inbyggd micro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Ett stort fönster med vackert stenbräde förser rummet med ljus och intill ryms en matplats för fyra personer.

ALLRUM
Ett härligt sällskapsrum där hemmets höga läge i huset är påtagligt. Rummet förlängs av en mysig balkong och det stora glaspartiet ihop med de sobra ytskikten ger en ljus och luftig känsla. Den generösa takhöjden förstärker känslan av rymd och vackra attribut som bevarade stenbräden och en ljuvlig fiskbensparkett för tankarna tillbaka till byggåret. Rummet kan inredas med soffgrupp, mediamöbel samt säng. 

BALKONG
Dubbla balkongdörrar i glas öppnar upp mot hemmets rymliga och trivsamma balkong. Balkongen har ett högt läge och här kan du njuta i solen från morgon till lunch. På golvet ligger en trätrall och här finns också ett praktiskt vindskydd som stänger ute blåsten. Balkongen kan möbleras med ett bord och två stolar samt annan dekoration.

BADRUM
Ett helkaklat badrum med klinkergolv och helkaklade väggar i en ljus, beige ton. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp, spegel med glashylla samt dusch med draperi (ny duschblandare 2018).

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Öfvre Husaren är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med totalt 29 bostadsrätter samt 1 lägenhet och 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2004 och förvärvade fastigheterna under 2007. Adresser i föreningen är Övre Husargatan 5 och 7.

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 7:19 samt 7:20. Fastigheterna bebyggdes 1936. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med blomster och gemensam terrass som är utrustad med utemöbler och grill under sommartid. På gården finns också cykelparkering samt sophantering under tak. Två gemensamma tvättstugor som är belägna på vinden i respektive uppgång. Utrustningen består av tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum samt mangel. Som medlem i föreningen har man även tillgång till cykelrum, barnvagnsrum samt hobbyrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensamma städdagar. Föreningen anlitar SBC för att få hjälp med fastighetsskötsel samt städning.

PARKERING
Adressen Övre Husargatan 5 och 7 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Analogt utbud för kabel-TV ingår i avgiften. Föreningen kommer eventuellt ändra leverantör i samband med byte till fiber, se nedan:

Föreningen planerar att byta till fiber inom 6 månader. I samband med installationen tillkommer ett tillägg för kabel-TV och bredband om cirka 200 kronor (2018-10-31).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 1980-talet byttes V/A stammar.
2007 Renoverades hissarna.
2008 Renoverades trappuppgångarna, byttes lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar och nya postboxar sattes in.
2012 Genomfördes en utbyggnad av uteplatsen.
2013 Bytte föreningen leverantör till Com Hem, bredband drogs in i hela fastigheten och kanalutbudet utökades. Under samma år byttes två entrépartier samt monterades en ny murad grill vid föreningens uteplats.
2013-2014 Genomfördes ett fönsterbyte till bullerfria glasrutor mot gatufasaden. I samband med detta installerades också nya bullerfria balkongdörrar mot Övre Husargatan.
2015 Installerades nya säkerhetsdörrar till allmänna utrymmen, monterades nya hissar samt renoverades föreningens tvättstugor med upprustning av ytskikt samt nya maskiner.
2016 Målades fönster mot innergård samt lades nytt tak över restaurangbyggnaden.
2017 Byttes termostater på alla radiatorer samt gjordes en ny injustering av värmesystemet. Under samma år antogs nya Stadgar. Föreningen tog också beslut om att gå vidare med ett nytt ventilationssystem, man gjorde en större genomgång av ventilationen i fastigheten och ansökte om bygglov för installation av nytt system.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att installera ett nytt ventilationssystem under november 2018. De planerar även att byta till fiber under 2019. Under 2022 planeras en omläggning av taket och under 2027 planeras en översyn av fasaden. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-10-31).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. Föreningen planerar att byta till fiber inom 6 månader. I samband med installationen tillkommer ett tillägg för kabel-TV och bredband om cirka 200 kronor i månaden (2018-10-31).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-10-31) samt från föreningens, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.