Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Eklandagatan 23C, Johanneberg

3,5:a i välmående förening anno 1934

3,5:a med fönster i två väderstreck och utsikt mot Carlanderska Parken. Öppen planlösning samt möjlighet till tre sovrum. Två sovrum med rofyllt gårdsläge. Golvvärme i kök, förberett för tvättmaskin samt utmärkt förvaring. Lugn och central adress ett stenkast från Korsvägen och Avenyn!

Bo på en av Göteborgs mest eftertraktade adresser i en välmående brf med avskilt gårdsläge och gemensam uteplats med grill. Genomgående arkitektur med fönster i två väderstreck och möjlighet till tre sovrum. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt två sovrum med insynsskyddat gårdsläge. Utmärkt förvaring i flera garderober och tillhörande vinds-och källarförråd. Fullutrustat kök med ny kyl och frys samt bekvämligheter som golvvärme och diskmaskin. Dessutom ett badrum som är förberett för tvättmaskin! Ett toppläge nära goda kommunikationer ett stenkast från Korsvägen, Avenyn, Chalmers samt Näckrosdammen!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3.5 rum och kök

 • Boarea

  71.3 kvm

 • Avgift

  4 231 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3.5 rum och kök
 • Boarea

  71.3 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 3 rok.
 • Våning

  2 av 4
 • Byggår

  1934
 • Förråd

  Vinds- samt källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem samt bredband via iTUX
 • Lägenhetsnummer

  38 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 231 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.53%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 400 kr/år
 • Försäkring

  2 676 kr/år
 • Gas

  1 500 kr/år
 • Totalt

  6 576 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2008-12-18
 • Energiprestanda

  227 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Mottagandet består av en tilltagen genomgångshall med gott om plats för möblemang. På golvet ligger ett klassiskt parkettgolv i ek och väggarna är målade i en vit kulör. Förvaring erbjuds i form av en garderob samt praktiska, vägghängda överskåp som sträcker sig längs ena väggens långsida. Här finns också två vägghängda skoskåp som kan lämnas kvar om så önskas.

INRE HALL
Mellan hallen och köket finns en inre passage. Golvet är belagt med ett klinkergolv i en mörkgrå ton med underliggande golvvärme och väggarna är målade i vitt. Här finns ett förvaringsskåp med spegeldörr till förfogande.

KÖK
Ett rymligt matlagningskök med en social, öppen planlösning mot hemmets vardagsrum. Den stilfulla inredningen består av profilerade luckor i ek som matchas fint med några överskåp med vitrindörr samt hyllor i glas. Glänsande arbetsbänk i svart sten som belyses av inbyggda spotlights och ovanför pryds väggen av en skimrande, ljus mosaik. Den maskinella utrustningen består av en rostfri fläkt, en rostfri gasspis, en integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl och frys i vitt som installerades under 2018. På golvet ligger ett lättstädat klinker i en mörkgrå ton med underliggande golvvärme och väggarna är målade i en grå kulör. Ett stort fönster mot Eklandagatan står för ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Ett härligt sällskapsrum som lämpar sig utmärkt för mysiga hemmakvällar samt trevliga middagsbjudningar med köket nära tillhands. På golvet ligger en stilfull ekparkett och väggarna är målade i vitt. Rummet kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord. Ett generöst fönsterparti mot Eklandagatan står för rikligt ljusinsläpp och här finns också fyra mindre väggfönster.

SOVRUM 1
Hemmets huvudsovrum ligger lugnt och avskilt utan någon störande insyn mot föreningens gård. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett parkettgolv i ek. Rummet kan inredas med dubbelsäng samt tillhörande sängbord. Här finns en inbyggd garderob samt en skjutdörrsgarderob till förfogande.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum har en grön ton på väggarna och ett stilfullt parkettgolv i ek. Rummet kan inredas med enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Här finns två inbyggda garderober till förfogande och ett stort fönster med placering mot gården förser rummet med ljus.

ARBETSRUM/SOVRUM 3
Ett tillbyggt rum 2010 som förslagsvis kan användas som kontor alternativt ett mindre sovrum. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett parkettgolv i ek. Här finns ett större förvaringsskåp i fullhöjd. Rummet kan inredas med enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Fyra mindre väggfönster förser rummet med ljus.

BADRUM
Badrummet är inrett med beigt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med en brun bård. Utrusningen består av en nyinstallerad wc-stol (2018), handdukstork, handfat, spegelskåp med belysning samt en duschkabin. Här är också förberett för tvättmaskin.

ÖVRIGT
På baksidan av huset finns en gemensam gård som ligger lugnt och avskilt med lummiga omgivningar. Här finns också en gemensam uteplats med grill och utomhusmöbler att tillgå för föreningens medlemmar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Eklandagatan 23-25 är en äkta förening bestående av ett flerfamiljshus med totalt 40 bostadsrätter samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1935 och har adresserna Eklandagatan 23 och 25.

HEMSIDA
http://brfeklandagatan23-25.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Johanneberg 15:8. Fastigheten uppfördes 1934 och är byggt i funktionalistisk stil av byggmästare Anders Nilsson och arkitekten var Erik Holmdal. Huset är klassat som kulturhistoriskt värdefullt och av riksintresse som exempel på tidigt hus i funktionalistisk anda. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen. Fastighetsskötsel samt trappstädning sköts av extern entreprenad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam trädgård på baksidan av huset med utemöbler och grill. Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, en kallmangel samt ett torkrum. I föreningen finns också ett enklare övernattningsrum som kostar 100 kronor per natt. I källaren finns flera utrymmen för cyklar och barnvagnar.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Trappstädning och fastighetsunderhåll sköts av extern leverantör. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Adressen Eklandagatan är berättigad till boendeparkering inom område ”S”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem samt bredband via iTUX. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
1966 Kopparbeslagning av burspråk.
1969 Installerades Fjärrvärme.
1975 Renovering eternitplattor fasad.
1990 Installerades säkerhetsdörrar i lägenheterna.
1996 Byttes maskiner i tvättstuga.
1997 Renovering av varvtalsregulator fläkt samt stamventiler.
1998 Byttes staket. Under samma år byttes torktumlare samt avfuktare i torkrum.
1999 Byttes all el i samtliga lägenheter.
2001 Genomfördes ett stambyte samt en renovering av badrummen. Under samma år renoverades tvättstugan.
2002 Byttes elstigare samt installerades ny el i allmänna utrymmen och lokaler. Under samma år installerades bredband.
2006 Lades nytt tak samt renoverades fasad, fönster samt balkonger.
2007 Målades trapphus.
2008 Installerades porttelefonsystem med nyckelbrickor.
2011 Byttes lägenhetsfönster samt lokalernas fönster och dörrar. Under samma år byttes bakre entrédörrar i trapphus.
2012 Genomfördes en OVK-besiktning.
2013 Installerades nya tvättmaskiner.
2014 Installerades nytt torksskåp.
2015 Anlades ny uteplats med grill.
2016 Genomfördes en OVK-besiktning och portlås byttes ut.
2017 Löpande underhåll.
2018 Löpande underhåll

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Fastigheten är i gott skick. Föreningen har inga större renoveringar inplanerade inom kort mer än löpande underhåll av fastigheten (2018-10-31).

EKONOMI
En mycket välmående brf med stabil ekonomi. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-10-31).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-10-31) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.