Meny

Urval av Områden

Nilssonsberg 14, Annedal/Linnéstaden

Stilsäkert boende med närhet till allt


Optimalt planerat hem i fint skick med genomgående modern interiör. Stora rum, öppen arkitektur och generösa glaspartier. Nära till tvättstuga och övernattningsrum. Goda förbindelser utanför porten med gångavstånd till Linné, Slottsskogen, Vasa, Haga och Handelshögskolan.

Ett välskött hem med känsla för stil och finess där allt är genomgånget i minsta detalj. Tidlös interiör med vita väggar, enstavsparkett i ek och fina spegeldörrar som ger ett enhetligt intryck. Inbyggda spotlights med dimmerfunktion i alla rum och rejäla fönsterpartier för ljusinsläpp. Stort matlagningskök med kvalitativ utrustning och en öppen arkitektur mot hemmets vardagsrum. Tilltaget sällskapsrum med plats för soffgrupp samt matsalsbord. Helkaklat badrum med härlig golvvärme. Tvättstuga, övernattningsrum och garage i nära anslutning till bostaden. Toppläge ett stenkast från händelsernas centrum nära goda kommunikationer, välsorterade livsmedelsbutiker och gym!

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

2 rum och kök

Boarea

53 kvm

Avgift

2 647 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Intresseanmälan

Är du intresserad?

Kontakta oss!

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Jenny Raneryd

Ansvarig Mäklare
0766 - 10 88 18

Andreas Knutson

Mäklare
0766 - 10 88 19

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  53 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen. Boarean är ett cirkavärde
 • Våning

  3 av 8
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1977
 • Förråd

  Till bostaden hör ett förråd som finns i lägenheten
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem eller Telia Fiberlan
 • Församling

  Göteborgs Annedal
 • Lägenhetsnummer

  B0310 (Brf) / 0804 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 647 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  1 647 kr/år
 • Totalt

  5 247 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2012-11-22
 • Energiprestanda

  173 kWh/m2 och år

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Mottagandet består av en rymlig genomgångshall som bjuder på en god överblick över hemmets disposition. Alldeles innanför dörren ligger ett lättstädat klinkergolv i en mörkgrå ton och här erbjuds plats för avhängning samt förvaring i en stor klädkammare/förråd direkt till vänster. En rejäl säkerhetsdörr ger extra ro till lägenheten och vitmålade väggar samt en stilfull enstavparkett är genomgående i hela bostaden. I taken sitter inbyggda spotlights med dimmerfunktion och fina spegeldörrar till alla rum ger ett enhetligt intryck.

FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE
Bostadens förråd ligger i direkt anslutning till hallen och nyttjas idag som klädkammare. Praktiska hyllor, krokar och klädstänger står för ypperlig förvaring av jackor och skor.

KÖK
Ett L format kök med mycket förvaring i över och underskåp samt tilltagna ytor vid matlagningen. Modern inredning som består av vita luckor med högblank finish, ett mörkgrått kakel samt en arbetsbänk i svart laminat som belyses av inbyggda spotlights. Den maskinella utrustningen är kvalitativ med integrerade och rostfria vitvaror. Här inryms en spishäll, fläkt, en inbyggd micro och varmluftsugn, en diskmaskin samt en kombinerad kyl och frys. Köket ligger öppet mot hemmets vardagsrum, något som skapar en social atmosfär och bjuder in till trivsamma middagar med vänner och familj.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en trivsam arkitektur och en öppen, social känsla med köket nära tillhands. En luftig sällskapsyta med stora glaspartier som står för rikligt ljusinsläpp. Rummet kan inredas med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord.

SOVRUM
I fil med vardagsrummet ligger bostadens rymliga sovrum. Ett mysigt och ombonat rum med ett stort fönsterparti för ljusinsläpp. Den tilltagna ytan kan möbleras med dubbelsäng. Tre garderober står för goda förvaringsmöjligheter och här finns också praktiska hyllplan för böcker och dekoration.

BADRUM
Ett tidlöst badrum med helkaklade väggar i vitt och ett mörkgrått klinkergolv med behaglig golvvärme. Badrummet är utrustat med wc, ett rundat handfat med kommod, spegel, praktiska krokar och vägghyllor samt dusch med glasvägg. I taket sitter inbyggda spottar med dimmerfunktion.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsförening Körsbäret 19-21 är en äkta förening bestående av 3 huskroppar med totalt 374 bostadsrätter samt 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1975 och har adresserna Nilssonsberg 1-12, 13-18 samt 19-26.

Föreningen disponerar 239 garageplatser och har del i resultatet i Norra Annedalsgaraget Ekonomiska förening med andelstal 56,21%.

Föreningen har också del i Annedals sopsug samfällighet med 14,8%.

HEMSIDA
http://korsbaret.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Annedal 23:19-21. Fastigheterna bebyggdes 1977. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Primär Fastighetsförvaltning AB sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Mysig innergård med grönska, bänkar och lekplats. I föreningen finns fyra tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Det finns även en samlingslokal, Kärnan som medlemmarna kan hyra för 500 kronor/dygn. Det finns också ett övernattningsrum som kan hyras för 250 kronor/dygn, ett mattpiskrum samt cykel- och barnvagnsrum.

PARKERING
Föreningen har genom en samfällighet tillgång till 240 garageplatser i Annedalsgaraget, en plats kostar cirka 925 kr/mån. I dagsläget finns det lediga garageplatser (2018-12-10).

Från och med den 1 januari 2019 kommer avgiften för en parkeringsplats att höjas till 950 kronor i månaden (2018-12-10).

Kösystemet förvaltas av Primär Fastighetsförvaltning AB:

För att sätta upp sig i kö till en av föreningens garageplatser, vänligen kontakta Robin Iholin på telefon 031-709 10 71 alt. robin.iholin@primar.se .

Adressen Nilssonsberg 14 är inte berättigad till boendeparkering.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad via If.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och Internet via Com Hem eller Telia Fiberlan.

GJORDA RENOVERINGAR
2003-2005 Renoverades hissar.
2004 Renoverades fasaden.
2004-2005 Renoverades balkonger.
2010-2011 Byttes ytterdörrarna ut mot säkerhetsdörrar.
2011 Renoverades en av föreningens tvättstugor, året därpå renoverades resterande tre tvättstugor.
2014 Utfördes OVK.
2015 Byttes systemet ut avseende porttelefon samt bokningssystem för tvätt.
2016 Gjordes ommålning och byte av belysning i trapphusen och korridorer.
2017 Renoverades övernattningsrummet.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan.

Just nu pågår ett underhållsprojekt i föreningen som innefattar renovering av fasader och tak samt byte av balkongfronter och fönster. Arbetet beräknas att pågå i flera etapper fram till 2021.

För mer information se föreningens hemsida samt information under dokument ”Klimatskalet”.

Föreningen planerar även under 2020 att genomföra en OVK-besiktning. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-12-10).

EKONOMI
Föreningen har beslutat om en avgiftshöjning om 3% från och med den 1 januari 2019 (2018-12-10).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-12-10) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Annedal/Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande