Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

von Gerdesgatan 3, Johanneberg

Nyrenoverad funkispärla med stor balkong

Renoverad 2:a med rymlig balkong och hiss i förening med god ekonomi. Nytt kök hösten 2018. Omgjorda ytskikt, utbytta fönster samt nyslipade och oljade parkettgolv. Öppen arkitektur, högt i tak, bevarade stenbräden och fiskbensparkett. Guldläge med närhet till allt ett stenkast från Chalmers, Korsvägen och Avenyn.

En vackert renoverad bostad där modern interiör och tidstypiska detaljer blandas på ett medvetet sätt. Köket är sprillans nytt och ligger öppet mot hemmets vardagsrum och här möts ni av trendriktiga material och kvalitativ utrustning. Alla fönster har bytts ut och både tak och väggar har målats om i hela lägenheten. I köket ligger ett nytt parkettgolv i ek och i resterande rum har golven slipats och oljats in. 30-tals charmen finns bevarad med en luftig takhöjd, vackra fönsterbänkar i sten och originalgolv med fiskbensmönster. Därtill erbjuds en tilltagen balkong, goda förvaringsmöjligheter och bekvämligheter i form av en nyinstallerad tvättmaskin. Varmt välkomna!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  59 kvm

 • Avgift

  2 712 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  59 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 7
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1939
 • Förråd

  Till bostaden hör två källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Telenor
 • Lägenhetsnummer

  1014 (Brf) / 1403 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 712 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.82000%
 • Andelstal avgift

  3.82000%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  2 160 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  3 960 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt schablon.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-22
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Stig in i ett välbevarat trapphus från 30-talet och ta hissen bekvämt upp till fjärde våningen. I hallen möts man av nymålade väggar och tak i en vit kulör och på golvet ligger ett nyslipat och oljat parkettgolv i ek. En nyinstallerad säkerhetshetsdörr ger extra ro till lägenheten och här finns plats för avhängning samt förvaring i en garderob.

KÖK
Ett totalrenoverat kök där sista finslipningarna gjordes endast för ett par dagar sedan. Inredningen består av släta fronter i vitt och arbetsbänken är beklädd med en glänsande bänkskiva i slittålig kompositsten, Silestone Lagoon. Ovanför arbetsytan sitter infälld led belysning samt ett stänkskydd i matchande material som bänkskivan. Utrustningen är kvalitativ med vitvaror från 2018 och här inryms en induktionshäll (Electrolux), fläkt (Franke), varmluftsugn (Electrolux), kombinerad kyl och frys (Siemens) samt diskmaskin. Tak och väggar är nymålade i en vit kulör och på golvet ligger nylagt parkettgolv i ek. Ett stort fönster med vackert stenbräde förser köket med ljus och en öppen arkitektur mot intilliggande vardagsrum skapar en social atmosfär.

VARDAGSRUM
Ett ljuvligt sällskapsrum med en tilltagen yta som förlängs av en härlig balkong. 30-tals charmen är påtaglig med en luftig takhöjd om cirka 2,67 m, bevarade fönsterbänkar i sten och en bedårande fiskbensparkett som nyligen har slipats och oljats in. Ett stort glasparti släpper in rikligt med ljus och nymålade tak och väggar i vitt ger en neutral bas att inreda efter. Rummet kan inredas med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord.

BALKONG
Balkongen har ett högt läge med utsikt över von Gerdesgatan och här kan ni njuta i solen under förmiddag och lunch. Den tilltagna ytan kan möbleras med bord och stolar samt annan dekoration.

SOVRUM
I fil med vardagsrummet ligger hemmets sovrum med nymålade väggar i en grå ton och en tidstypisk fiskbensparkett som nyligen har slipats och oljats in. Rummet kan möbleras med dubbelsäng samt tillhörande sängbord och en nyinstallerad skjutdörrsgarderob i vitt erbjuder ypperlig förvaring. Här finns ett stort dubbelfönster med bevarat stenbräde som förser sovrummet med ljus.

Mellan hemmets sovrum och badrum finns en inre passage med två inbyggda garderober samt praktiska överskåp som står för goda förvaringsmöjligheter.

BADRUM
Hemmets badrum har ett ljusgrått klinkergolv samt helkaklade väggar i vitt med en ljusgrå bård. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork, takdusch samt en nyinstallerad tvättmaskin från Cylinda.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf von Gerdesgatan 3 är en äkta bostadsrättsförening bestående av en byggnad med totalt 24 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 1998 och har adressen Von Gerdesgatan 3.

FASTIGHETEN
Johanneberg 48:2. Fastigheten bebyggdes 1939. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning i Sverige AB. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Hagwalls förvaltning. Föreningen har även ett städavtal med Birgit städpartner.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Som medlem i föreningen har man tillgång till en gemensam tvättstuga samt cykelrum. Tvättstugan är belägen vid entréplan och utrustningen består av två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt ett mangelrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst-och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 4 parkeringsplatser som är belägna på baksidan av huset. En parkeringsplats kostar cirka 200 kronor i månaden. I dagsläget finns det inga lediga parkeringsplatser.

Adressen von Gerdesgatan 3 är berättigad till boendeparkering inom område ”S”

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiber via Telenor. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
2000 Rörstambyte.
2002 Elstambyte samt nyinstallation av hiss och fläkt.
2003 Ommålning av trappuppgång.
2006 Dränering av gårdssidan.
2007 Målning av soprum, torkrum samt målning och kakling av tvättstuga.
2007-2009 Förbättring av ventilation.
2008-2009 Omputsning av fasad samt nya balkonger i väster och öster.
2009 Ommålning av tak.
2013 Större maskinreparation av hiss samt reparationer av lägenhet 7D.
2017 Reparationer hyreslägenhet 1D.
2018 Byte av samtliga fönster och balkongdörrar i huset. Under samma år byttes fläkt i fastigheten samt installerades ny motor i hissen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har ansökt om bygglov för att få bygga fler parkeringsplatser. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-11-20). Föreningen har inga andra större underhållsarbeten inplanerade i närtid.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-11-20).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-11-20) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.