Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Västergatan 18, Annedal/Linnéstaden

Möjlig trea högt över staden med solig balkong

Stor hörntvåa som går att göra om till 3 rok. Högt upp med utsikt från solig gårdsbalkong. Nyslipad ekparkett, fina ytskikt, välutrustat kök samt stambytt och renoverat badrum. Solid brf med fritt bredband och flera faciliteter. Attraktivt läge nära Vasastaden och Linné!

En tvåa av det större slaget med en optimal arkitektur som gör det enkelt att skapa ett extra sovrum. Högt läge med generösa 3-glas fönster i två väderstreck för ljusinsläpp. Solig balkong mot innergård med fri utsikt mot Guldhedsberget. Genomgående vita ytskikt samt nyslipad ekparkett med ljus ytbehandling. Modernt, topputrustat kök med bland annat hel kyl och frys samt diskmaskin. Stambytt och renoverat badrum med golvvärme och toppmatad tvättmaskin. Stora luftiga ytor att möblera på samt god förvaring. Välskött brf där bredband ingår samt faciliteter som övernattningsrum och innergård med boulebana. Ett perfekt beläget cityhem nära Slottsskogen, goda kommunikationer, Linné och Vasastadens rika utbud!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  62 kvm

 • Avgift

  3 580 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  62 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  5 av 7
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1975
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem samt fiberbredband via Telenor
 • Lägenhetsnummer

  1862 (Brf) / 1502 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 580 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband 100 Mbit, telefoni samt bostadsrättstillägg.
 • Andel i föreningen

  0.70135%
 • Andelstal avgift

  0.70135%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 800 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  3 600 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2012-03-14
 • Energiprestanda

  89 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen bekvämt upp till femte våningen och stig in i denna stilfulla hörntvåa i mycket gott skick. Välkomnandet består av en tilltagen hall och här har man tagit ner delar av väggen för att skapa en öppen och luftig känsla mot anslutande kök och vardagsrum. En rejäl säkerhetsdörr ger extra ro till lägenheten och här finns en generös skjutdörrsgarderob samt ett praktiskt förvaringsskåp till förfogande. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger en nyslipad ekparkett med ljus ytbehandling. De vita ytskikten sätter ton för resterande rum och den stilfulla ekparketten löper tröskelfritt vidare genom lägenheten.

KÖK
Ett stort matlagningskök i toppskick med en modern interiör och en kvalitativ utrustning som sätter guldkant i vardagen. Ypperlig förvaring erbjuds i skafferi, flera lådor och överskåp och här finns gott om svängrum för den matlagningsintresserade. Inredningen är stilren med släta, handtagslösa luckor i vitt och ovanför arbetsbänken i svart laminat sitter ett vitt, rektangulärt kakel. En underlimmad disko smälter in fint med arbetsytan och här finns också praktisk bänkbelysning samt eluttag. Vita och integrerade vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro med flera funktioner, en hel kyl och frys samt diskmaskin. Ett generöst fönster mot innergården förser köket med ljus och en vacker fönsterbänk i sten ger plats för blommor och dekoration. Här ryms ett matsalsbord för upp till sex personer.

VARDAGSRUM
Det ljuvliga sällskapsrummet har en vacker arkitektur med stora glaspartier i vinkel och härifrån når ni hemmets trivsamma balkong. Ljuset lägger sig fint över rummet och tillsammans med de sobra ytskikten skapas en härlig rymd. Den spatiösa ytan erbjuder flera möbleringsmöjligheter och här finns dessutom möjlighet att sätta upp en vägg för att skapa ytterligare ett sovrum (se alternativ planritning). Vardagsrummet kan inredas med en soffgrupp, mediamöbel, matsalsbord och en mindre läshörna.

BALKONG
Den härliga balkongen har ett högt och fritt läge med en stilla placering mot föreningens innergård. Här bjuds på en utsikt över Guldhedsberget och solens strålar värmer från morgonen till efter lunch. På golvet ligger en praktisk trätrall och här kan ni inreda med en cafémöbel, blommor och dekoration.

SOVRUM
I bostadens sovrum sover ni ostört om natten tack vare den höga placeringen i huset. Den luftiga ytan kan möbleras med en dubbelsäng, nattduksbord och en skrivbordshörna. Ett stort fönster med vackert stenbräde släpper in dagsljuset och här finns en skjutdörrsgarderob till förvaring. 

BADRUM
Det helkaklade badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte under 2009-2010. Inredningen är tidlös med ett grått klinker på golvet och på väggarna sitter rektangulära kakelplattor i vitt. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch med vikbara glasdörrar. Här finns också vattenburen golvvärme, handdukstork och en toppmatad tvättmaskin för extra god komfort.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Västergatan 16-22 är en äkta förening som består av två bostadshus med totalt 150 bostadsrätter, 7 hyresrätter samt 1 hyresrättslokal. Föreningen bildades 2005 och har adresserna Västergatan 16, 18, 20 och 22.

Föreningen har del i Södra Annedalsparkens Samfällighetsförening med andelstalet 47,79 och i Annedals Sopsugs Samfällighetsförening med andelstalet 3,82.

Föreningen har också del i Södra Annedalsgaragens Samfällighet avseende parkeringsplatser med andelstal 10,939.

Föreningen betalar arrende för Annedal 717:9 som gäller för cykelförråd.

HEMSIDA
http://www.brfvastergatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Annedal 7:12. Fastigheten bebyggdes 1975. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Novo Fastighet och förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsamma innergårdar med gräsytor, boulebana, sandlåda och parkbänkar. I föreningen finns också en tvättstuga i vardera hus. Andra gemensamma utrymmen i föreningen är föreningslokal, barnvagnsförråd, cykelparkering samt en gästlägenhet.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen har del i Södra Annedalsgaragens Samfällighet och disponerar över 44 parkeringsplatser. Kostnaden för en parkeringsplats är cirka 975 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till platserna (2020-02-11).

Primär Fastighetsförvaltning AB tillhandahåller två garage som är belägna på Brunnsgatan 1 och 3 (Södra Annedalsgaraget). En fast parkeringsplats kostar cirka 1612 kronor i månaden och en plats med P-tillstånd kostar cirka 1187 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till de fasta parkeringsplatserna men det finns lediga platser för de som är avsedda för P-tillstånd (2020-02-11). För mer information kring kostnader och lediga platser, kontakta Primär på telnr: 031-709 10 00.

Adressen är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Gruppavtal via Com Hem där grundutbud av kabel-TV, telefoni samt bredband 100 Mbit ingår i månadsavgiften. Det går också bra att beställa fiberbredband via Telenor men det bekostas själv av varje medlem.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
2008 Byttes fönster och balkongdörrar.
2009-2010 Byggdes åtta nya taklägenheter samt genomfördes ett stambyte och en renovering av badrummen. Under samma år renoverades trapphusen, installerades säkerhetsdörrar, monterades fyra nya hissar, byttes samtliga entrépartier samt taket i de nedre entréerna. Föreningen installerade också nya frånluftsfläktar med värmeåtervinning till värmepumpar.
2012 Renoverades tvättstugorna.
2015 Renoverades södergavlar samt genomfördes en OVK-besiktning i samtliga lägenheter och lokaler. Under samma år gjordes en 5-årsbesiktning i hissar, badrum och taklägenheter.
2016 Utfördes mindre förbättringar i cykelförrådet.
2017 Antogs nya Stadgar, genomfördes en dränering mot spåret utanför Västergatan 20-22 samt utfördes rensning samt injustering av fläktar och ventilation. Under samma år konverterades två av föreningens lokaler till fem bostadsrätter som också såldes under året. En hyresrätt ombildades också till bostadsrätt och såldes samma år.
2018 Byttes all maskinutrustning i tvättstugan på Västergatan 16-18. Under samma år genomfördes en inspektion av kökens avloppsrör i samtliga hörntvåor och de brister som uppkom åtgärdades.
2019 Dränering mot spårvagnsspåret utanför Västergatan 16-18. Föreningens gästlägenhet har totalrenoverats. Föreningen har även räknat om andelstalen efter att nya lägenheter byggts.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en renovering av föreningslokalen, där man bland annat bygger till en köksdel. Enligt underhållsplanen ska fasaderna ses över under 2020. I övrigt har föreningen inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver (2020-02-11).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2020-02-11).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-02-11) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.