Såld

Olivedalsgatan 9, Linnéstaden

Helrenoverad citytrea högt upp i huset med inglasad balkong


Totalrenoverat hem på vån 7 med utsikt mot Linnégatan. Inglasad balkong mot innergård och fönster i två väderstreck. Elegant kök samt helkaklat badrum med tvättutrustning och torkskåp. Öppen arkitektur och ypperlig förvaring. Brf med många faciliteter där bredband ingår!

Ett hem i toppskick med ny el och helrenoverade ytskikt från golv till tak. Omgjord planlösning där köket har flyttats mot vardagsrummet och väggen tagits ner för att skapa en öppen arkitektur. Stora fönster i två väderstreck och genomgående vita väggar samt parkettgolv i ek. Två sovrum med gårdsläge varav det ena med utgång till hemmets inglasade balkong. Välutrustat kök med vinkyl samt hel kyl och frys med kolsyre- och ismaskin. Golvvärme i hall och utmärkt förvaring i garderober samt rymlig klädkammare. Helkaklat badrum med golvvärme, tvättutrustning samt torkskåp. Välmående brf med bastu, gym och gästlägenhet. Linnéstadens rika utbud utanför porten och Slottsskogen som närmsta granne!

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

3 rum och kök

Boarea

73.4 kvm

Avgift

4 782 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Jazmine Ohgami

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 36

Lina Persson

Mäklare
0766 - 47 76 33

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  73.4 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  7 av 10
 • Balkong

  Inglasad balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1984
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem samt bredband via Telenor
 • Församling

  Göteborgs Annedal
 • Lägenhetsnummer

  75 (Brf) / 1503 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 782 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Bostadsrättstillägg
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  4 055 kr/år
 • Försäkring

  3 968 kr/år
 • Totalt

  8 023 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-09-27
 • Energiprestanda

  109 kWh/m2 och år

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen bekvämt upp till sjunde våningen och stig in i en helrenoverad bostad 2016/2017. Mottagandet består av en tilltagen genomgångshall och härifrån når ni samtliga rum. Golvet är belagt med ett lättstädat klinkergolv i en mörkgrå ton och under ligger en behaglig golvvärme för god komfort. Klinkergolvet övergår till en klassisk ekparkett och väggarna är målade i en vit kulör, de stilrena interiörvalen är genomgående i bostaden. Här erbjuds plats för avhängning samt förvaring i en rymlig skjutdörrsgarderob.

KÖK
Köket är modernt med en smakfull interiör och noggrant utvald utrustning som underlättar vardagens bestyr. Skåpsinredningen består av vita luckor med en högblank finish och arbetsbänken är beklädd med en exklusiv stenskiva i svart granit som har specialbeställts från ett stenhuggeri. Diskhon är av märket Marbodal och köksblandaren kommer från Alessi. Inbyggd belysning ovan arbetsytan förenklar i matlagningen och rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck. Samtlig utrustning är från 2017 och här inryms en induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, inbyggd micro, diskmaskin samt en hel kyl och frys. Kylen är dessutom utrustad med en kolsyremaskin och i frysen sitter en inbyggd ismaskin. Köket ligger öppet mot hemmets vardagsrum, något som skapar en öppen och social atmosfär.

VARDAGSRUM
Hemmets sällskapsrum är en given plats för avkoppling och lämpar sig utmärkt vid trivsamma middagar med köket nära tillhands. Den tilltagna ytan kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord. Ett stort fönsterparti förser rummet med ljus och härifrån kan ni blicka ut mot attraktiva Linnégatan. 

SOVRUM 1
Till vänster om hallen ligger bostadens första sovrum som idag används som Master Bedroom. Rummet vetter mot föreningens stilla innergård och tillsammans med det höga läget i huset finns här alla förutsättningar för en god nattsömn. Rummet kan inredas med dubbelsäng samt tillhörande sängbord och en praktisk garderobsvägg står för ypperliga förvaringsmöjligheter. Här finns ett stort fönster för ljusinsläpp. 

SOVRUM 2
Alldeles intill ligger bostadens andra sovrum som förslagsvis kan användas som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Här kan ni möblera med en enkelsäng samt skrivbordshörna och förvaring erbjuds i form av en dubbelgarderob. Ett stort fönster förser rummet med ljus och härifrån tar man sig ut på hemmets inglasade balkong.

INGLASAD BALKONG
Balkongen är en härlig tillgång som tack vare sin skyddade inglasning gör det möjligt för er att vistas ute största delen av året. De skjutbara glasrutorna öppnas enkelt upp under varmare årstider och balkongen blir då öppen mot föreningens innergård. Njut av ett högt och rofyllt läge med sol från morgon till lunch. Här kan ni inreda med en mindre loungegrupp samt dekoration. På golvet ligger en mjuk filtmatta i en grå ton och här finns också härlig infravärme samt ett praktiskt eluttag.

KLÄDKAMMARE
Intill hemmets badrum finner ni en rymlig klädkammare till förfogande. Praktiska klädstänger och hyllplan tar hand om jackor och skor och här finns också ytterligare en garderob till förvaring.

BADRUM
Ett tidlöst renoverat badrum (kvalitetsdokument finns) med all utrustning som behövs för att skapa ett så bekvämt leverne som möjlig. På golvet ligger ett mörkgrått klinker med härlig golvvärme och väggarna är klädda i ett vitt kakel med högblank finish. Inredningen består av wc, spegelskåp med belysning, handfat med kommod, dubbla blandare från Alessi samt en dusch med vikbara glasdörrar. Här finner ni dessutom en praktisk tvätthörna med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk samt vägghängda förvaringsskåp. I taket sitter inbyggda led spotlights för stämningsfull belysning.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Linné i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av bostadshus med totalt 270 bostadsrätter samt 8 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1981 och har adresserna Nordenskiöldsgatan 2, 4, 6 och 10, Sveagatan 25, 27 och 29, Olivedalsgatan 1, 5A-B, 7A-B och 9 samt Linnégatan 64-66.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/brf/linne/

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 9:14. Fastigheten bebyggdes 1984. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med lekytor för barnen och pergola med grill för umgänge under sommarhalvåret. Som medlem i föreningen har man också tillgång till tre gästrum med egna badrum och gemensamt pentry, en fest- och konferenslokal, gym och bastu, pingisbord samt cykelrum. I föreningen finns också två tvättstugor som är utrustade med en stor tvättmaskin, torktumlare samt torkrum.

Under första kvartalet 2019 kommer ytterligare 1 tvättmaskin installeras i varje tvättstuga.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar en gemensam städdag per år.

PARKERING
Föreningen förfogar över 92 garageplatser samt 8 MC-platser. En garageplats kostar cirka 824 kronor i månaden, en MC-plats kostar cirka 257 kronor i månaden. I dagsläget finns det inga lediga garage- samt MC- platser (2018-11-28).

Adressen Olivedalsgatan 9 är berättigad till boendeparkering inom område "M"

KABEL-TV/BREDBAND
TV via Com Hem samt fiberbredband via Telenor. Grundutbud av TV och bredband 250/100 ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor per varje boendemedlem i hushållet. De tar också ut en årsavgift om cirka 300 kronor, kostnaden täcker för alla medlemmar i hushållet.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I fastighetsförsäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
2006 Renoverades tvättstuga då nya tvättmaskiner installerades och nytt torkrum iordningställdes. Under samma år renoverades hissdörrar.
2007 Spolades V/A stammar i kök och badrum.
2010 Energideklarerades fastigheten samt genomfördes en OVK-besiktning. Under samma år installerades nya hisskorgar/innerdörrar på 10 av föreningens 14 hissar.
2012 Renoverades fasad mot Nordenskiöldsgatan och taket målades om. Under samma år renoverades föreningens restauranglokal Gyllene Prag.
2013 Renoverades fasad mot innegården.
2014 Installerades nya hisskorgar/innerdörrar på resterande 4 hissar i föreningen och i samband med installationen monterades nödtelefoner i hissarna. Under samma år rustades innergårdar upp, målades och justerades fönster på Olivedalsgatan och plåttaken samt fastighetens sockel målades om. Under året genomfördes också en OVK- besiktning av ventilationen.
2016 Kompletterades målning av plåttaken, genomfördes en ombyggnation av föreningslokalen och gymmet fräschades upp. Under samma år målades samt justerades fönster på Nordenskiöldsgatan 2-4 samt Sveagatan 25-29. Hissmotorer och apparatställ byttes ut på Linnégatan 64-66 samt Nordenskiöldsgatan 6, en OVK-besiktning genomfördes och maskindelar för värme och ventilation kompletterades samt byttes ut. Passagesystem installerades i gästrummen och föreningslokalen och belysningsarmaturer byttes ut till ledljus med rörelsevakter i trappuppgångar på Linnégatan 64-66 samt Nordenskiöldsgatan 6. Entrén målades om och fräschades upp på Sveagatan 29 och en del vattenskador av olika omfattning och orsaker åtgärdades.
2017 Antogs nya Stadgar, kompletterades målning av plåttaken, färdigställdes ombyggnationen av föreningslokalen samt målades återvinningsrum, källargångar, garage och parkeringsplatser. Hissmotorer och aparatställ byttes ut på Sveagatan 29 och Nordenskiöldsgatan 10, en OVK-besiktning genomfördes och maskindelar för värme och ventilation kompletterades och byttes ut. Belysningsarmaturer byttes ut till ledljus med rörelsevakter i några av källargångarna och en del vattenskador av olika omfattning och orsaker åtgärdades.
2018 Byttes trasiga tegelstenar ut vid hörnet av Olivedalsgatan och Linnégatan samt renoverades hissar på Olivedalsgatan. Under året har också alla stammar, rör och avlopp spolats.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att utföra en hissrenovering under januari, februari och mars 2019 på Sveagatan 25 och 27 samt Nordenskiöldsgatan 2 och 4. Arbetet beräknas ta cirka tre veckor för varje hiss som då är avstängd. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-11-28).

EKONOMI
Årsavgifterna höjdes senast 2013 med 4%. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-11-28).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-11-28) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande