Såld

Verkmästaregatan 2A, Lindholmen

Totalrenoverat sekelskifte med kakelugn och älvutsikt


Helrenoverad sekelskiftestvåa i välbevarat landshövdingehus. Glittrande älvutsikt och attraktivt läge vid Slottsbergets sluttning. Fungerande kakelugn, slående takhöjd och tidstypiska detaljer. Lummig innergård med lusthus och tillgång till gästlägenhet.

Ett enastående vackert hem alldeles intill vattenblänket och Slottsberget i ett område med spännande varvshistora. Varsamt renoverad 2017 där modern interiör och tidsenliga detaljer blandas på ett stilsäkert sätt. Luftig takhöjd, höga fönster, eleganta pardörrar samt en bedårande kakelugn som är en praktfull detalj i hemmet. Vitmålade väggar, framtagna och vitbehandlade brädgolv i hela bostaden. Stora fönster åt två håll med en ljuvlig utsikt över älven. Välutrustat kök med en tidlös design och kvalitativa vitvaror. Dessutom ett helkaklat badrum med härlig golvvärme och god komfort i form av en praktisk tvättpelare. Brf med god ekonomi och flera faciliteter. Bekvämt avstånd till Älvsnabben som tar er snabbt in till city!

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

2.5 rum och kök

Boarea

67.3 kvm

Avgift

4 909 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Jazmine Ohgami

Mäklare
0766 - 47 76 36

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  67.3 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rok.
 • Våning

  2 av 3
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1905-1907
  Fastigheten totalrenoverades 1989
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem
 • Församling

  Lundby
 • Lägenhetsnummer

  8 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 909 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  3 516 kr/år
 • Försäkring

  1 428 kr/år
 • Totalt

  4 944 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-26
 • Energiprestanda

  60 kWh/m2 och år

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Stig in i ett charmfullt landshövdingehus från förra seklet och ta trapporna upp till andra våningen. Låt er sedan hänföras av ett hem som varsamt har renoverats under 2017 där moderna material och tidstypiska detaljer blandas på ett medvetet sätt. Redan i hallen gör sig den luftiga takhöjden påmind och vitmålade väggar samt ett framtaget, vitbehandlat brädgolv är interiör som är genomgående i bostaden. Här finns en hatthylla till avhängning och en dubbelgarderob med spegeldörrar som tar hand om jackor och skor.

KÖK
Vackra pardörrar i spröjsat glas öppnar upp mot hemmets rymliga matlagningskök. Vita profilerade luckor med metallknoppar matchas fint med en arbetsbänk i mörkgrå laminat och ovanför sitter ett högblankt kakel i vitt samt en praktisk ljuslist. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i flera lådor samt överskåp och här finns också ett högskåp med plats för städutrustning. Integrerade och rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, hällspis, inbyggd mikrovågsugn, kombinerad kyl och frys samt en diskmaskin. Vitvarorna kommer från Ikea, exklusive hällspisen och mikron som är av märket Smeg. Två stora fönster förser köket med ljus och härifrån kan ni blicka ut mot hamninloppet. Den tilltagna ytan kan möbleras med ett matsalsbord för upp till sex personer.

VARDAGSRUM
Ett bedårande sällskapsrum som för tankarna tillbaka till byggtiden. En slående takhöjd skapar en enastående rymd och här återfinns en förtjusande kakelugn som är en praktfull detalj i rummet (eldningsbar). Härifrån kan ni dessutom njuta av en glittrande älvutsikt mellan husen i ett område med massor av varvshistoria. Det framtagna brädgolvet ihop med de vita väggarna ger en neutral bas att inreda efter och en stor soffgrupp, mediamöbel samt annat möblemang ryms utan några som helst bekymmer.

SOVRUM
Hemmets mysiga och ombonade sovrum har ett vackert läge. Ett fridfullt rum med stilla omgivningar och ett stort fönster som vetter mot föreningens lummiga innergård. Härifrån kan ni skymta vattenblänket i Sannegårdshamnen och här bjuds också på en fri utsikt över Slottsberget och ett lummigt koloniområde. Sovrummets luftiga yta kan möbleras med en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. Ypperlig förvaring erbjuds i form av två dubbelgarderober.

KONTOR
Detta utrymmet skapades i samband med renoveringen under 2017 genom att man satte upp en praktisk skiljevägg i hallen. En perfekt yta som kan nyttjas som arbetsrum eller en mindre läshörna. Här kan ni inreda med ett skrivbord och en förvaringsmöbel, alternativt en bekväm läsfåtölj.

BADRUM
Ett stilfullt renoverat badrum (kvalitetsdokument finns) med tidlösa färgsättningar och smakfulla inredningsdetaljer. Golvet är belagt med ett klinker i en mörkgrå ton och på väggarna sitter stora kakelplattor i vitt med en högblank finish. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt dusch med taksil, handdusch och frostade glasväggar. Underliggande golvvärme värmer frusna fötter och här finns dessutom en praktisk tvättpelare från Cylinda för extra god komfort. Ett stort fönster står för vädring och ljusinsläpp och även härifrån kan ni blicka ut över Slottsberget, Sannegårdshamnen och ett mysigt koloniområde.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Annehöjd är en äkta förening med totalt 25 bostadsrätter. Föreningen bildades 1988 och har adresserna Verkmästaregatan 2A-B, 4A-B samt Förmansgatan 2A-D.

FASTIGHETEN
Göteborg Lindholmen 735:295, 735:296 samt 735:297. Fastigheterna uppfördes mellan 1905-1907 och totalrenoverades 1989. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen sköter själva underhållet av fastigheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lummig innergård med uteplatser, lusthus samt tillgång till grill. På gården finns även cykelförråd.

I källaren av huset finns en gemensam tvättstuga med två stora tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. Som medlem i föreningen har man också tillgång till en hobbylokal samt ett övernattningsrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig trappstädning 1 gång per år. Medlemmarna sköter även snöskottning på innergården samt gräsklippning, vattning av blommor och buskar enligt rullande schema. Föreningen anordnar också minst två gemensamma städdagar per år som infaller under våren och hösten.

PARKERING
I närheten av bostaden finns externa parkeringsplatser att hyra. För mer information se www.p-bolaget.goteborg.se

Adressen är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via RB Försäkring AB.

GJORDA RENOVERINGAR
1989 Totalrenoverades fastigheten då bland annat V/A och- elstammar byttes.
2013 Renoverades taket.
2016 Utfördes boning av linoleum i trapphus.
2016-2017 Renoverades portar samt målades ytter- och gårdsdörrar.
2017 Genomfördes underhållsspolning av avlopp, renoverades lusthuset, färdigställdes nya gästrummet, byttes fläkt i torkrummet, installerades ny torktumlare och nytt ventilationsutblås. Under året såldes också föreningslokalen och uppläts som en bostadsrätt.
2018 Byttes alla lås till lägenhetsdörrarna och allmänna utrymmen. Under året byttes också ventiler och termostater på samtliga element.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046.

Föreningen planerar under 2019 att renovera/ byta fönster. De planerar också under samma år att byta ut frånluftsvärmepumpen. Under 2020-2021 planeras även en målning av fasaden. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-01-08).

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi. 2017 sänktes avgiften med 12% och 2018 gjordes en sänkning om 3,65%. Föreningen diskuterar ytterligare en sänkning av avgiften men kommer att avvakta med att ta ett beslut tills man vet exakt vad fönsterbytet/ fönsterrenoveringen kommer att kosta. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-01-08).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-01-08) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lindholmen

EXPANSIV STADSDEL MED HAVET SOM NÄRMSTA GRANNE
Området har de senare åren har kommit att bli ett populärt bostadsområde med många stilrena nybyggnationer. Det vattennära läget, de fina kajerna, utvecklingsplanerna för Älvstranden och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. Området är i spännande förändring med framtidsplaner där bland annat Lindholmshamnen är under uppbyggnad samt Karlatornet som kommmer att bestå flera kvarter av bostäder, kontor och affärer. För mer information se: www.karlatornet.se.

I OMRÅDET
Här finns allts om behövs för en bekväm vardag. I området finns mataffär, bageri, caféer och restauranger samt offentlig service, förskolor och skolor. I närheten ligger även Eriksbergs köpcentrum med systembolag och flertalet affärer. För motionärer finns många välutrustade parker och naturområden att ta en löprunda i och dessutom finns ett flertal träningsanläggningar och gym på gångavstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola som är en populär skola för studenter samt företagscentret Lindholmen Sciene Park med hundratals stationerade storföretag.

KOMMUNIKATIONER
Från Lindholmen tar man sig enkelt in till Göteborgs stadskärna med buss eller båt. Med Älvsnabben tar det bara några minuter till andra sidan av älven. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande