Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Övre Olskroksgatan 24, Olskroken

Totalrenoverad funkispärla med solig balkong

Helrenoverad 2:a med solig balkong, fönster i två väderstreck och vacker utsikt över staden. Påkostat kök från Ballingslöv, hall med kolmårdsmarmor, badrum utrustat med tvättmaskin och golvvärme. Högt i tak, fiskbensparkett och djupa fönsterbänkar i sten. Bredband ingår!

Ett vackert hem i en välbevarad fastighet från 1943 med en påkostad, modern interiör och tidstypiska detaljer. Topprenoverat 2017 med nyinstallerad el i hela lägenheten. Tilltalande arkitektur med fönster i två väderstreck och ett högt läge med en vidsträckt utsikt över staden. Luftig takhöjd, djupa fönsterbänkar i sten och bevarade originalgolv som har behandlats med omsorg. Exklusivt kök från Ballingslöv med kvalitativ utrustning från Siemens. Dyrbar kolmårdsmarmor i hallen och ett tidlöst renoverat badrum med golvvärme och tvättmaskin. Därtill en härlig balkong med sol ända från morgon till kväll. Ett toppläge med utmärkta kommunikationer nära Olskrokens rika utbud.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  53 kvm

 • Avgift

  3 205 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  53 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem samt fiberbredband via Telenor.
 • Lägenhetsnummer

  110 (Brf) / 1303 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 205 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, fiberbredband
 • Andel i föreningen

  1.21951%
 • Andelstal avgift

  1.34929%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 600 kr/år
 • Försäkring

  1 560 kr/år
 • Totalt

  4 160 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-21
 • Energiprestanda

  155 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Stig in i ett välbevarat landshövdingehus från 40-talet och ta hissen bekvämt upp till tredje våningen. Låt er sedan hänföras av ett vackert hem som varsamt renoverats under 2017 där moderna material och tidstypiska detaljer blandas på ett stilsäkert sätt. I samband med renoveringen byttes även all el i hela lägenheten. Mottagandet består av en tilltagen genomgångshall som bjuder på en god överblick över samtliga rum och redan här slås ni av av den generösa takhöjden som genomsyrar bostaden. Alldeles innanför dörren ligger en ljuvlig kolmårdsmarmor i en gråmelerad ton och väggarna är målade i en vit kulör. Här finns en praktisk hatthylla till avhängning och en platsbyggd garderob som installerades 2017 står för goda förvaringsmöjligheter.

KÖK
Ett påkostat kök med en smakfull inredning från Ballingslöv och en kvalitativ utrustning som förenklar i matlagningen. Släta luckor i en grå ton matchas fint med en bänkskiva i massivt trä och ovanför arbetsytan sitter inbyggda spotlights samt ett högblankt kakel i vitt. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i form av flera lådor, över- och underskåp och här finns också ett praktiskt högskåp för städutrustning. Rostfria vitvaror av märket Siemens ger ett enhetligt intryck och här inryms en induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, en kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. På golvet ligger en klassisk ekparkett och väggarna är målade i en vit kulör. En djup fönsterbänk i sten har bevarats från byggtiden och från det stora fönstret kan ni njuta av en vidsträckt utsikt över staden. Köket kan möbleras med en matgrupp för upp till fyra personer.

VARDAGSRUM
Ett bedårande sällskapsrum med vackra detaljer som skvallrar om svunna tider. Rummet förlängs av en härlig balkong och den luftiga takhöjden förstärker känslan av rymd. Golvet är belagt med en ljuvlig fiskbensparkett i original som har behandlats med omsorg och väggarna är målade i en ljusgrå ton. Ett stort fönster släpper in rikligt med ljus och även detta rum smyckas av en djup fönsterbänk i sten. Vardagsrummet kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord.

BALKONG
En mysig balkong med en härlig utsikt över Olskrokens tinnar och tak. Njut av ett högt läge i solen ända från morgon till kväll. Under 2017 lades en praktisk trätrall på golvet och i samband med detta målades också insidan av balkongen. Här ryms en cafémöbel samt annan dekoration.

SOVRUM
Bostadens sovrum har en lugn placering utan insyn med en vidsträckt utsikt över staden. Väggarna är målade i en grågrön ton och på golvet ligger ett vackert bevarat brädgolv som har behandlats med varsamhet. Rummet pryds av en djup fönsterbänk i sten och här återfinns två originalgarderober med överskåp. Ett stort fönster förser rummet med ljus och den tilltagna ytan kan möbleras med en dubbelsäng samt tillhörande sängbord.

BADRUM
Ett stilfullt renoverat badrum (kvalitetsdokument finns) med tidlösa färgsättningar och inredningsdetaljer. På golvet ligger ett mörkgrått klinker med underliggande golvvärme och väggarna är klädda i stora kakelplattor i vitt. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel med belysning, handdukstork, tvättmaskin samt dusch med handmunstycke, taksil och vikbara glasdörrar. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Pellerins är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 72 bostadsrätter samt 4 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2009 och har adresserna Övre Olskroksgatan 24-30.

HEMSIDA
https://www.brfpellerins.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Olskroken 11:27. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och MD badrumsrenovering i Göteborg AB står för fastighetsskötseln i föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med lekplats för barnen, trädgårdsmöbler, grill samt partytält under sommartid. I föreningen finns också cykelförråd i källaren samt tre gemensamma tvättstugor i trappuppgångarna 26-30. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Ett gemensamt mangel och strykrum finns även till förfogande.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

PARKERING
Föreningen förfogar över en parkering med 13 bilplatser på Svangatan 1. En parkeringsplats kostar cirka 595 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser (2020-01-08).

Adressen Övre Olskroksgatan 24-30 är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband 100/10 Mbit via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningens underhållsplan sträcker sig mellan 2015-2044.

1987 Rörstambyte vatten/el, balkonger, fönsterbyten, stambyte badrum samt renovering av yttertak.
2011 Renovering av lokal för uthyrning. Byggnation av miljörum, byte av fönsterlister samt renovering av soprum som omvandlades till cykelrum.
2012 Rören filmades, ingen anmärkning.
2013 Ny porttelefon installerades. Gården rustades upp, garagen revs och parkeringsplatser tillkom istället.
2016 Målnings- och säkerhetsarbete utfördes på taket.
2017 Under kvartal 2 renoverades och såldes en hyreslägenhet omvandlad till bostadsrätt. Under kvartal 3 renoverades lokalen på Svangatan 3 som sedan hyrdes ut till utbildningsverksamhet. I augusti månad utfördes visst underhåll på taken över 30:an för att åtgärda en mindre vattenläcka.
2017-2018 Genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll som ej godkändes. Åtgärder pågår.
2018 Renoverades föreningens hissar samt installerades brandskydd.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en OVK-besiktning av ventilationen. Föreningen planerar även att energideklarera fastigheten på nytt. Under 2023 planeras en takomläggning samt att man ska genomföra en omfogning av fasad i söderläge + 20 st fönsterbalkar enligt underhållsplanen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2020-01-08).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Två av föreningens hyresrätter är nyligen uppsagda och sålda. Föreningen gjorde en extraamortering på dryga 2 miljoner kr i mars 2019 och ytterligare en extraamortering om ca 4 miljoner kronor under hösten 2019. Detta kommer att förstärka föreningens ekonomi ytterligare samt sänka belåningsgraden (2020-01-08).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-01-08) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Olskroken

MODERN STADSDEL NÄRA STADSKÄRNAN
I den här trevliga och citynära stadsdelen bor du bekvämt med nära till naturen. Namnet Olskroken är känt sedan så tidigt som på 1600-talet men det var först i slutet på 1800-talet som stadsdelen började byggas upp som en arbetarstadsdel, med huvudsakligen landshövdingehus. Efter det har området genomgått ett flertal ombyggnationer och ser idag helt annorlunda ut. Några landshövdingehus från tidigt 1900-tal finns fortfarande kvar men dagens Olskroken stod färdigt så sent som år 1983. Området utgörs främst av bebyggelse i sten kring Redbergsvägen och Olskrokstorget.

I OMRÅDET
I kvarteren finns flera mataffärer, småbutiker, apotek, systembolag, vårdcentral och caféer. Olskrokstorget är ett shoppingstråk där du kan inhandla det mesta du behöver i din vardag. På torget bedrivs torghandel och här kan du bland annat köpa hem färsk fisk till helgens mysiga middagar. Här finns flera populära kvarterskrogar och restauranger som ger stadsdelen en gemytlig känsla. I närheten har du lummiga Redbergsparken med vacker utsikt samt Gubberoparken dit du kan bege dig under sommarens varma månader för picknick eller en lugn stund i solen. På kort tid kan du också ta dig in till centrum för shopping, kultur och nattliv. Dessutom har du Delsjöområdet med sina vackra promenadstråk och motionsslingor på kort avstånd.

KOMMUNIKATIONER
Här bor du med goda kommunikationer till stadens alla hörn. In till Göteborgs centralstation tar du dig på bara ett par minuter. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.