Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Olivedalsgatan 15A, Linnéstaden

Sekelskifte i etage med solfylld balkong och stora sociala ytor

Unik etagevåning i solid brf med hyres- och lokalintäkter. Högst upp med hiss och solig balkong med utsikt. Enastående takhöjd och sällsynta originalstuckaturer. Dyrbart kök med Corian bänkskiva och lyxig vinkyl. Två badrum samt walk in closet med utgång till vindsförråd!

En spektakulär bostad med huskänsla mitt i city som måste upplevas på plats. Ljuvligt läge högst upp i huset i nivå med Linnéstadens vackra takåsar. Magnifik takhöjd om cirka 3,2 m samt unika originalstuckaturer. Rundad balkong i söder med utsikt och sol från morgon till kväll. Öppna, sociala ytor samt höga fönster för ljusinsläpp. Fina parkettgolv, sobra ytskikt och omgjord el i hela lägenheten. Stort kök med exklusiv inredning och påkostade vitvaror. Badrum på vardera plan, varav ett med tvättutrustning. Mysigt Master bedroom med stjärnhimmel och lyxig hotellkänsla. Gott om garderober och stor walk in closet med access till vindsförråd. Toppläge på Olivedalsgatan med allt vad Linné har att erbjuda utanför porten!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  115 kvm

 • Avgift

  4 709 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 och 6 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  115 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är boarean 111 kvm.
 • Våning

  5 och 6 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1908
 • Förråd

  Vindsförråd med direkt access från bostadens klädkammare
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt fiberbredband via Telia
 • Lägenhetsnummer

  341800000009(9) (Brf) / 1501 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 709 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  4.55752%
 • Andelstal avgift

  4.5603%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  6 000 kr/år
 • Försäkring

  2 928 kr/år
 • Totalt

  8 928 kr/år
 • Personer i hushåll

  4
 • Kommentar

  El baserat på säljarens uppgifter. Försäkring enligt kalkyl hos folksam.se.

Energi

 • Energideklaration

  2010-03-18
 • Energiprestanda

  169 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning entréplan

Planritning

Planritning övre plan

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

HALL
Stig in i en välbevarad fastighet med anor från förra seklet och ta hissen smidigt upp till översta originalplanet. Låt er sedan hänföras av ett unikt hem med huskänsla mitt i staden som imponerar med kvalitéer utöver det vanliga. Redan i hallen gör sig den luftiga takhöjden påmind och här harmoniserar ett ljust parkettgolv med nymålade väggar i en ljusgrå ton. Till höger finns en platsbyggd hatthylla och i taket sitter nyinstallerade spotlights med dimmerfunktion. Under 2012 byttes all el i lägenheten och i samband med detta monterades även nya tidsenliga strömbrytare samt eluttag.

KÖK
Hemmets exklusiva matlagningskök är något alldeles extra med dyrbara inredningsval och en påkostad maskinell utrustning. Golvet pryds av en nylagd enstavsparkett och väggarna är målade i en vit kulör. Den luftiga takhöjden skapar en enastående rymd och här återfinns ståtliga stuckaturer. Köksinredningen är från Italienska märket Mobalpa och här nyttjas takhöjden på bästa möjliga vis med överskåp upp till nock som tillsammans med flera underskåp står för goda förvaringsmöjligheter. Högblanka luckor i svart och vitt kombineras på ett fint sätt och ovanför väggskåpen sitter en nyinstallerad ljusramp med inbyggda spotlights. Arbetsbänken är belagd med en vit Corian skiva om 6 meter i ett stycke, som är unik och specialanpassad för det här köket. Ovanför sitter ett glaskakel i en turkos ton samt dimbara downlights som lyser upp och förenklar i matlagningen. Rostfria och integrerade vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt (Gaggenau), integrerad diskmaskin (Miele), inbyggd micro och varmluftugn (Husqvarna), kyl och frys i fullhöjd (2017 Samsung) samt en vinkyl i fullhöjd (Cylinda). Intill den ena väggen ryms en rejäl matplats för ett större sällskap och härifrån tar ni er ut på hemmets härliga balkong. 

BALKONG
Via köket når ni bostadens avsevärda balkong och läget kan inte bli bättre. Tack vare ett förmånligt söderläge värmer solen ända från morgon till kväll och placeringen högst upp i huset gör att ni kan njuta av en utsikt över Linnéstadens ljuvliga tinnar och tak. Här ser man till och med ända bort mot Guldhedsberget! Arkitekturen är rundad i formen med ett gediget räcke i svart smide, tidsenliga detaljer som kännetecknar byggstilen under tidigt 1900-tal. Här finns idag en platsbyggd sittbänk med förvaring och här ryms också en cafémöbel samt annan dekoration.

VARDAGSRUM
I fil med köket ligger bostadens trivsamma vardagsrum med en stor öppning mellan rummen som ger en luftig känsla. Ett enastående vackert rum med en slående takhöjd om cirka 3,2 meter där ni kan njuta av bevarade detaljer från byggtiden. Taket är dekorerat med ljuvliga originalstuckaturer i olika motiv som man arbetat med att få fram och förstärka ytterligare på ett varsamt sätt. Väggarna är målade i en vit kulör och likt hallen pryds golvet av en ljus ekparkett. Två höga fönster med utsikt över Olivedalsgatan släpper in rikligt med ljus och här är rymden påtaglig med en spatiös yta att möblera på. Rummet kan inredas med soffgrupp, mediamöbel, läshörna samt annat möblemang. I hörnet sträcker sig en stilfull spiraltrappa i vitt som leder er vidare till hemmets översta våningsplan.

SOVRUM
Bostadens första sovrum har ett högt och ostört läge med ett generöst fönsterparti mot föreningens lugna innergård. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger en ljus ekparkett. Detta rum kan även användas som Master Bedroom och här ryms en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt en byrå, alternativt en mindre skrivbordshörna. Rummet är även inrett med sju garderober i full höjd som står för ypperliga förvaringsmöjligheter.

BADRUM
Hemmets badrum har helkaklade väggar i en beige ton och ett klinker i matchande nyans på golvet. Utrustningen består av wc, handfat, spegel med ovanliggande belysning, handdukstork, badrumsskåp samt ett sprillans nytt badkar för avkopplande stunder.

ÖVRIGT
Mellan entréplanets sovrum och badrum finns en inre passage som är utrustad med en inbyggd garderob till förvaring.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL
Väl uppe på översta våningsplanet består mottagandet av en övre hall som förslagsvis kan nyttjas som en läshörna alternativt ett arbetsrum. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger ett parkettgolv i ek. Här finns också möjlighet för den som önskar att öppna upp och skapa ett större sällskapsrum tack vare ett fåtal bärande väggar.

SOVRUM 1
I hemmets Master Bedroom är mysfaktorn påtaglig med en lyxig hotellkänsla och här återfinns charmiga vinklar och vrår. Golvet är belagt med en mjuk heltäckningsmatta för extra god komfort och väggarna är klädda i en exklusiv, mönstrad tapet. I taket sitter en vacker stjärnhimmel som ger ett behagligt ljus och en ljuvlig nisch leder fram till fönstret med utsikt över Linnéstadens takåsar. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord och här finns en praktisk mörkläggningsgardin från Missoni. Härifrån når ni även bostadens rymliga walk in closet.

WALK IN CLOSET
En väl tilltagen klädkammare om cirka 3 kvm som är inredd med praktiska stänger samt hyllplan för kläder och skor. Även i klädkammaren är golvet belagt med en mjuk heltäckningsmatta och på väggarna sitter en likadan tapet som sovrummet i en blåturkos nyans med guldiga inslag. Här finns också en dörr med lås som leder ut till vinden där bostadens förråd är beläget. Denna dörr kan även användas som nödutgång då man via utgången når trapphuset i B-uppgången. 

SOVRUM 2
Detta sovrum kan exempelvis användas som barnrum, gästrum eller hemmakontor. På golvet ligger ett parkettgolv i ek och väggarna är målade i en vit kulör med dekorativa fondväggspartier. Ett fönsterparti förser rummet med ljus och här finns också en måttanpassad mörkläggningsgardin från Designers Guild. Rummet kan inredas med enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang.

BADRUM/TVÄTTSTUGA
Bostadens andra badrum nyttjas idag som tvättstuga men här går även bra att skapa en duschhörna för den som önskar. Väggarna är halvkaklade i vitt och på golvet ligger en blå våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegel, en tvätthörna med praktisk arbetsbänk, ovanliggande väggskåp samt en tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Olivia 15-17 är en äkta bostadsrättsförening bestående av en byggnad med totalt 27 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 3 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 2004 och har adresserna Olivedalsgatan 15-17.

Föreningen är tillsammans med tre andra grannföreningar med i Landeriets samfällighetsförening som avser gård nr 15. Föreningen äger 10% i samfälligheten.

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 12:15. Fastigheten bebyggdes 1908. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten och trappstädning anlitar föreningen Mikab Fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två gemensamma innergårdar för umgänge och trivsel. Den ena gården färdigställdes under 2018 och har en trivsam lekyta, sandlåda och odlingslådor för den trädgårdsintresserade. Här finns också ett stort trädäck med stora möjligheter till fest som är utrustad med en grillplats och utemöbler. På gården finns även två nya cykelgarage, cykel/ barnvagnsrum samt ett soprum för glas, papper, kartong och hushållssopor. Den andra gården har grönskande planteringar och är utrustad med grill och utemöbler.

Lägenheten är utrustad med en tvättmaskin men det finns också en gemensam tvättstuga som är fri att nyttja av föreningens medlemmar. Tvättstugan är belägen i markplan på granngården och nås via en mindre passage invid trapphuset. Utrustningen består av två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Adressen Olivedalsgatan 15 A är berättigad till boendeparkering inom område ”M”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt fiberbredband via Telia. Grundutbud för kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 1980-talet genomfördes en ROT-renovering som bland annat innefattade rörstambyte, fönsterbyte mm.
2005 Renoverades samt målades taket
2006 Förstärktes grund och bottenbjälklag med bor/bentonit.
2014 Genomfördes sättningskontroller av grunden.
2016 Spolades V/A ledningar.
2016-2018 Genomfördes sättningskontroller av grunden.
2018 Byttes trasigt avloppsrör i tvättstugan, restaurerades 6 kupolfönster samt reparerades sprucket trappsteg i trapphus nr 15A. Under samma år fick gård nr 17 ny asfaltsbeläggning och gård nr 15 i kombination med Landeriets samfällighet färdigställdes. Det upprättades också en ny underhållsplan, innertaket uppe på vinden målades om och soprummet renoverades.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar under 2019 att energideklarera fastigheten på nytt. De planerar även eventuellt en renovering av trapphusen samt entréerna, att rusta upp tvättstugan, att måla om plåttaket vid behov samt att foga om fasaden. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget (2019-02-13).

EKONOMI
Föreningen har en stabil ekonomi med hyres- och lokalintäkter. Föreningen har beslutat om en avgiftshöjning om 5% från och med den 1 april 2019, dessförinnan har inte avgifterna höjts sedan 2008 (2019-02-13).

 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-02-13) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.